Проблеми акцій від видобутку Bitcoin в наслідок зменшення нагород.

Проблеми акцій від видобутку Bitcoin в наслідок зменшення нагород.

Чому більшість акцій з видобутку Bitcoin падають за постійного росту криптовалют

Акції з видобутку Bitcoin в останні тижні мають проблеми, незважаючи на безперервний рост ціни BTC.

Оглядачі сегменту відзначають, що основним причиною є ринкові опаси, пов’язані із наближаючимся зменшенням нагород за видобуток Bitcoin. Очікується, що зменшення відбудеться у кінці квітня на висоті блоку 840 000.

Великан видобутку Marathon Digital, який має енергетичний автономний хешрейт на рівні 28,7 екзахеш в секунду (EH/s), спустився на 20% порівняно з місяцем тому, станом на 12 годину по східноамериканському часі середи.

Ціни акцій конкуруючих компаній Riot Platforms, Bitfarms і Bitdeer також перебувають на рівні приблизно 20% менше за цей період.

Hut 8, який об`єднався із US Bitcoin Corp у листопаді та змінив гендиректора минулого місяця, програв 11,5% порівняно з місяцем тому.

Компанія Core Scientific, що вийшла з банкрутства в січні, трохи краще себе показує, знизившися на приблизно 8% протягом останніх 30 днів. Акції Cipher Mining опустилися всього на 2% порівняно з місяцем тому.

Майнер з Лас-Вегасу CleanSpark супротивився спадним тенденціям, і його ціна акції зросла на 10% за останній місяць.

Нещодавнє погіршення результатів більшості майнерських акцій приходить всього за кілька тижнів до наступного миттєвого зменшення нагород за блок для майнерів Bitcoin, яке стане відбуватися при зменшенні нагород з 6,25 BTC до 3,125 BTC на блок. Такі події відбуваються приблизно раз в чотири роки.

Аналітик Compass Point Research & Trading Джо Флінн зазначив у своїй дослідницькій ноті від 27 лютого, що очікується продовжуюча волатильність акцій майнерів протягом 50-денної підготовки до миттєвого зменшення, за якою наступить `послідуюча короткострокова слабкість через зменшення вартості хешрейту`.

Ціна хешрейту - ураховуючи ціну Bitcoin, складність мережі, блокове підсилля та вартість транзакцій, - визначає, скільки майнер може очікувати заробити від конкретної кількості хешрейту. Вона позитивно корелює зі змінами в ціні BTC та негативно зв`язана з коливаннями в складності видобутку Bitcoin.

Ціна Bitcoin зросла більш ніж на 20% після публікації запису Флінна від 27 лютого.

`Ми вважаємо, що ринок намагається визначити рівновагу рівнів ціни BTC та хешрейтів та найближчий вплив на прибутковість внаслідок миттєвого зменшення,` - сказав Флінн Blockworks у вівторок.

Ціна Bitcoin становила близько $72,800 в середу о 12 годині по східноамериканському часі - на 14% вище за тиждень тому, але нижче від свого максимуму більш ніж $73,600, до якого вона сягала раніше в цей день.

До цього часу ще не відомо, чи буде попередня корекція цін на Bitcoin перед миттєвим подібна до попередніх циклів, відзначив Флінн.

`Але після зменшення ціни хешрейту після миттєвого, ми очікуємо силу в акціях майнерів... за рахунок швидкості росту ціни BTC, яка перевищує темп, з яким можуть бути встановлені нові машини або навіть відновлені старі,` - додав він. Інші фінансові фактори, які зараз `турбують ринки`

Опаси для майнерів перед миттєвим починанням “обгрунтовані`, зауважив Ден Вейскоф, спів-портфельний менеджер ЕТФ з публічною груповою з взаємодією даних Transformational (БЛОК). Не кожен майнер виживе миттєве падіння кількості нагород, додав він.

Хешрейт з певної частини деяких моделей ASIC (інтегрованих схем спеціального призначення) ймовірно вийде з ладу, коли миттєве зменшення змінить балансові надходження для таких машин.

Приватні майнери для дому, менші приватні операції та майнери в областях з вищими витратами на електроенергію є особливо уразливі для припинення діяльності, зауважили оглядачі сегменту.

`Высока ціна BTC викликала обурення серед майнерів, які не оновлювали свій обладнання, і вони продовжують працювати, а не припиняти зменшувати виробничість, оскільки вони можуть дозволити собі запускати менш ефективне обладнання за поточних рівнів BTC` - розповів Вейскоф Blockworks.

Інший фінансовий фактор, який зараз “турбує ринки`, - це запропонований 30-відсотковий акцизний збір на споживання енергії майнерами, запевнив спів-портфельний менеджер БЛОК.

Правління Байдена вперше висловило такий податок на майнерів минулого року, посилаючись на екологічні побої. Цей можливий податок знову виявився в пропозиціях доходів Департаменту скарбництва США на 2025 рік.

Вейскоф відзначив, що вкладення в майнерів продовжить залишатися ключовою стратегією для БЛОК - фонду, в якому CleanSpark, Marathon та Riot є серед своїх топ-12 утриманців.

Він також зазначив, що очікує зростання ціни Bitcoin, при цьому спади будуть поглинуті інституціями, що купують фізичні BTC.

`Вища ціна з цього рівня зробить майнерам досягати цілей щодо готівкового потоку швидше, ніж планувалося, покращує [прибуток з інвестицій], і ми очікуємо, що багато з майнерів, які власним чином, розширять свої споруди більш агресивно,` - сказав Вейскоф. `Доступ до капіталу продовжує бути конкурентною перевагою для більшості майнерів`.

Недавно Marathon Digital купив дві шахти в Небрасці та Техасі, водночас, CleanSpark також шукає зростання за допомогою здійснення покупок споруд.

Представники Marathon сказали, що компанія готова використовувати приблизно $1 млрд ”сухого порошку” на балансі у спробі подвоїти свій хешрейт до кінця 2025 року.

Riot Platforms, яка теж має агресивні плани зростання хешрейту, мала близько $900 млн в комбінованих готівці та Bitcoin на своєму балансі на кінець 2023 року.

Флінн зауважив: `Нам подобаються акції майнерів з можливістю росту власного хешрейту, пониженням одиничних витрат в результаті ефективності та з чистими звітами та вже низькими цінами на електроенергію під час миттєвого`.

Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Вычислительная мощность биткойна снизилась на 9,95% после рекордного хэшрейта. Майнеры сталкиваются с экономическими препятствиями из-за низких комиссий и уменьшения вознаграждений. Уровень хэшрейта снизился на 69 EH/s, вызывая нарастающие вызовы для майнеров. 😕 #биткойн #хэшрейт
Просмотреть
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Обзор: Bitmain влияет на майнинговые пулы биткоина, анализ показал сходство работ на 37% хэшрейта. Poolin, BTC.com схожи с AntPool на 99% и 98%. Исследования 0xB10C обращают внимание на роль Bitmain, но не обязательное контролирует их работу. ⛏️🔍
Просмотреть
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой, JPMorgan предупредил о возможном замедлении роста хэшрейта. Доля майнеров из США на бирже достигла рекордного уровня. Hut 8 увеличил рыночную капитализацию, CleanSpark снизилась. Jefferies предупреждает о сложном месяце для майнеров. 😕📉 #криптовалюта #Bitcoin #майнинг
Просмотреть
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры отказываются от Биткоина ради ИИ из-за роста затрат. Цены на Биткоин растут, но майнинг становится всё сложнее. Банкротства, снижение дохода - вызовы для отрасли. Некоторые компании переключаются на ИИ и HPC. 📉⛏️🔝
Просмотреть