Оскарження засудження за відмивання через Bitcoin Mixer

Оскарження засудження за відмивання через Bitcoin Mixer

Як може бути оскаржено засудження за відмивання коштів через Bitcoin Mixer

У певності першого весняного дня року в Вашингтоні Д.С., після трьох років у федеральному ув`язненні, у вівторок, російсько-шведський громадянин Роман Стерлінгов був засуджений за чотири звинувачення, пов`язані з керуванням неколишнім сервісом змішування біткоінів Bitcoin Fog. Вирок призначено на 15 липня, і йому доведеться провести десятиліття в тюрмі за злочини, пов`язані з відмиванням грошей та неофіційною передачею грошей.

Це уривок з інформаційного бюлетеня The Node, щоденної підбірки найважливіших новин у сфері криптовалют на CoinDesk та за його межами. Ви можете підписатися, щоб отримати повний бюлетень тут.

Тор Екеланд, відомий фахівець у сфері захисту прав вважаних комп`ютерних злочинців, розповів CoinDesk у телефонному інтерв`ю, що захист має намір оскаржити рішення. Основне питання стосується питання юрисдикції; до арешту Стерлінгова в Лос-Анджелесі у квітні 2021 року він не переступив ніг за межі США.

Це стратегія, яку Екеланд застосував у своїй першій значній перемозі проти уряду — захищаючи `Наці тралила` Ендрю `Уїв` Ауернхаймера, звинуваченого в порушенні Закону про шахрайство та зловживання системою після того, як він розкрив серйозну вразливість на веб-сайті AT&T. Екеланд переміг у справі під час апеляції після того, як суд визнав, що місце проведення провадження, штат Нью-Джерсі, не мало жодного зв`язку з Ауернхаймером або AT&T.

`Це лише півшляху,` — сказав Екеланд, зауваживши, що очікував і поважав вердикт журі та те, що федеральні рішення у кримінальних справах перевищують 99%. Основний аргумент Екеланда полягає в тому, що Міністерству юстиції вдалося довести справу після того, як Служба доходів, яка була включена у десятирічне розслідування, звернулася до служби підтримки клієнтів Bitcoin Fog, щоб дізнатися, чи буде це гарна платформа для відмивання коштів, зароблених на продажу наркотиків.

`Якщо уряд може отримати кримінальне місце дії з того, що вони зробили у цьому випадку, то це означає, що будь-який прокурор в С*** та С**** С**** може сісти за свій комп`ютер в Пононквіллі, зробити транзакцію на вашому веб-сайті та звинувачити вас кримінально в місці, де вони це роблять,` — сказав він. Це `робить діру в питанні про призначення` відповідно до Конституції США.

До цього питання додається те, що Екеланд та його партнер по справі Майк Хассард, друг Стерлінгова, подали подання про відмову в проведенні справи та про пояснення президуючого окружного судді Рендольфа Мосса щодо `питання про призначення`, на які вони отримали відповідь лише `зі скамейки` в день початку судового процесу. `Тут є величезне питання про місце проведення... і я можу приблизно сказати, що суддя знав,` — сказав він.

Є інші питання, які Екеланд має намір порушити, коли він подасть повідомлення про апеляцію після вироку Стерлінгова цього літа, пов`язані з тим, що уряд міг ввести в докази порівняно з захистом та інші `тіньові` питання про фон, які можуть поставити під сумнів рішення.

`Ми, з восьмим [у відомості], вдалося довести, що [Стерлінгов] був у в`язниці, коли Bitcoin Fog здійснив свій останній зняття,` — сказав він. Проте є інші питання про операції сайту та закінчення дії, які сталися тоді, коли Стерлінгов не міг мати доступ до серверів, зауважив Екеланд. Ще важливіше, Екеланд сказав, що уряд ніколи не довів неоперативний хід або отримке з сайту — він був лише раннім користувачем.

`Потік коштів не те саме, що потік контролю,` — сказав Екеланд, обговорю...

SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть