Manta Network: Доля 2 в українському DeFi

Manta Network: Доля 2 в українському DeFi

Манта Пасифік, власна шар 2 Манта Нетворк, замінив Базу від Койнбейс як четвертий найбільший масштабний проект, зазначено в джерелі даних L2Beat.

На момент написання загальна заблокована вартість (TVL) на Манта Пасифік склала 845 мільйонів доларів, вище ніж 753 мільйони доларів на Базі. TVL відноситься до нотіональної вартості токенів, внесених у протокол децентралізованого фінансування. Цей показник широко використовується для оцінки популярності протоколів DeFi.

Шар 2 - це вторинні блокчейни, побудовані поверх первинного/власного блокчейна для зменшення вузлів і покращення швидкості. У минулому році Манта Пасифік зробив крок, щоб стати zero-knowledge rollup.

Zero-knowledge rollup - це вторинна мережа, яка ґрунтується на zero-knowledge proofs, тип криптографії, який став одним з найпопулярніших трендів блокчейну у 2023 році, частково завдяки можливості технології швидко надавати `кінцевість` або врегулювання транзакцій.

TVL L2Beat включає доларову вартість токенів, з`єднаних через найбагато аканонічно, зовнішньо та внутрішньо монетами, тоді як DeFiLlama, інше провідне джерело, вважає активами тільки ті, які активно залучені у децентралізовані додатки. За даними DeFiLlama, Манта і База сперечаються за дев`яте місце, кожний з TVL приблизно 420 мільйонів доларів.

Програма bridge Манта, яка запрацювала у грудні, здається, сприяла швидкому зростанню загальної заблокованої вартості. Bridge означає перенесення активів з одного блокчейна на інший. Програма пропонує користувачам винагороди за перенесення ether (ETH) та USDC в мережу.

Шар 2 використовує гральну книгу, подібну до Ethereum шару 2 Бласт, за словами Майкла Надо, засновника DeFi. Ether та USDC, перенесені в Манта, заробляють стейкінгові виплати від 4% до 5%, і монети залишаються заблокованими на 69 днів, при цьому депозитори мають право на майбутню роздачу токенів МАНТА, зазначив Надо на X. Також депозитори отримують частинки коробки NFT і можуть знову ставити ETH, внесене в депозит, на слой Ейген.

Бласт пропонував прибуток з активів, перенесених на його платформу через протокол ліквідного стейкінгу Лідо та протокол позику MakerDAO, при цьому користувачі отримують винагороди за реферали, які можна буде обміняти на майбутні роздачі токенів.

У понеділок Binance оголосив Манту 44-м проектом на Binance Launchpool, дозволяючи користувачам заробляти токени МАНТА, стейкуючи свої токени ВіР та FDUSD. Криптовалютна біржа також включить кілька торговельних пар Манта 18 січня.

Сделай ставку: выборы президента США 2024 года - SynFutures предлагает перпетуальные контракты
Сделай ставку: выборы президента США 2024 года - SynFutures предлагает перпетуальные контракты
СинФьючерс запустил перпетуальные контракты на выборы президента США 2024 с 10-кратной маржой. Ставки на Харрис и Трампа, прогнозируется победа Харрис. Обе пары торгуются выше $0, почти $366k на TRUMP и $105k на HARRIS. 🇺🇸🔮🚀
Просмотреть
Clearpool представила Oxygen: инновационный слой ликвидности RWA
Clearpool представила Oxygen: инновационный слой ликвидности RWA
Clearpool представила Oxygen - инновационный слой ликвидности RWA для Ozean. Разрешенные пулы заемщиков обеспечивают краткосрочный капитал с рыночными вознаграждениями. Oxygen (O2)поддерживает унифицированную корзину RWAs, токены и криптоактивы. Новый подход позволяет предприятиям получать доступ к ликвидности по низким ценам. 🚀🌊
Просмотреть
Три способа изменения финансовых услуг через DeFi
Три способа изменения финансовых услуг через DeFi
Обзор: DeFi изменит финансовые услуги. Токенизация, доступность 24/7, возможность стать своим банком. Будущее DeFi - цифровое, открытое, глобальное 🌐.
Просмотреть
AirSwap: децентрализованная платформа для торговли
AirSwap: децентрализованная платформа для торговли
AirSwap - платформа для торговли токенами ERC-20 и NFT. Децентрализована, без кастодии, контроля средств и рисков контрагентов. Использует смарт-контракты, сэкономив на депозитах и эскроу. Создатели - Овед и Моситес, с консультантами Новограцем и Лубином. Предотвращает манипуляции, поддерживая гибкие торговые протоколы и членские функции AST токена. 🚀🔒💱 #AirSwap #децентрализация
Просмотреть