Оподаткування криптовалют в США: нові правила для гірників.

Оподаткування криптовалют в США: нові правила для гірників.

Управління скарбниці США знову запропонувало нові правила оподаткування криптовалют для `модернізації` коду.

У відповідності до планів Президента Джо Байдена, Міністерство скарбниці США знову пропонує безліч правил оподаткування, що стосуються цифрових активів, включаючи заборону `промивання` та накладання акцизного податку на витрати на електроенергію для гірників.

У понеділок Скарбниця опублікувала свої пропозиції щодо доходів на 2025 рік, відомі як `Greenbook,` де висвітлені податкові рекомендації у бюджеті Байдена, також опублікованому в понеділок.

Пропозиції, що стосуються криптовалют, в цілому повторюють те, що Президент просив у 2023 році, що врешті-решт не стало законом.

Управління бажає додати акцизний податок на `будь-яку компанію, яка використовує обчислювальні ресурси... для видобутку цифрових активів` у розмірі 30% витрат на електроенергію, використану для майнінгу. Якщо пропозицію приймуть, гірники будуть зобов`язані повідомляти про кількість та тип використаної електроенергії та витрати при закупці зовнішньо.

Гірники, які орендують обладнання, також будуть відповідальні за повідомлення про значення електроенергії, а компанії, які використовують енергію поза мережею, повинні сплачувати 30% від приблизних витрат.

Перший крок, який зробила Адміністрація Байдена щодо акцизного оподаткування гірників минулого року, стосувався середовища.

`Хоча криптовалюти є віртуальними, енергозатрати, пов`язані з їх обчислювально інтенсивним виробництвом, дуже реальні та несуть дуже реальні витрати,` - заявив Білий дім у травні 2023 року.

Також чиновники Скарбниці бажають бачити правила `промивання` взагалі застосовані до криптовалют, скасовуючи давнє ущільненне коло, яке демократи давно намагаються закрити.

`Платник податків може продати цифровий актив, який не вважається акціями або цінним папером для цілей узаконеного продажу в збиток в один день і надалі купити той самий цифровий актив наступного дня,` - йшлося в Greenbook понеділка. `Ті ж правила визнання збитків повинні бути застосовані до цифрових активів, які утримуються вкладення або для торгівлі, які були б застосовані до акцій та цінних паперів.`

Управління пропонує додати всі `цифрові активи`, а не лише криптовалютні цінні папери, до поточних правил стосовно `промивання`.

Відділ визначає `цифровий актив` як `будь-яке цифрове відображення вартості, яке фіксується на криптографічно захищеному розподіленому реєстрі або будь-якій подібній технології, що визначено Секретарем,` зазначено в Greenbook.

SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть