Майже звільнений Сем Альтман повернувся до ради OpenAI, додали нових учасників

Майже звільнений Сем Альтман повернувся до ради OpenAI, додали нових учасників

Сем Альтман повернувся до ради директорів OpenAI після завершення внутрішнього розслідування обставин його контроверсійного звільнення в листопаді 2023 року, як оголосила компанія у п`ятницю. Гігант штучного інтелекту також розширив склад ради трьома новими учасниками, підвищивши корпоративну структуру та політику управління.

Альтман раптово був позбавлений посади, спровокувавши тиждень драми в технологічній фірмі, що майже призвело його до приєднання до інвестора OpenAI Microsoft, перш ніж його знову призначили на посаду глави вправи, разом з новою початковою радою, в яку не входив.

`Ми одноголосно вирішили, що Сем та [співзасновник] Грег [Брокман] є вірними лідерами для OpenAI,` - сказав голова ради Брет Тейлор у заяві.

Внутрішнє розслідування було проведене юридичною фірмою WilmerHale та включало інтерв`ю з десятками осіб та оцінку понад 30 000 документів, повідомила OpenAI. Воно посилалося на `розрив довіри` між попередньою радою та Альтманом. Хоча рада діяла за власною волею, звіт вирішив, що поведінка Альтмана `не потребувала видалення`.

Вийшли чутки, що Альтман був виключений через те, що дослідження ШІ компанії зробили потенційно небезпечне відкриття.

Тим часом OpenAI оголосила про вибір трьох нових членів ради: Сью Дезмонд-Хельманн, колишнього голови Фонду Білла та Мелінди Гейтс; Ніколь Селігман, колишнього виконавчого віце-президента та глобального головного юриста компанії Sony; та Фіджі Сімо, генерального директора та головного акціонера Instacart. Вони приєднуються до діючих членів ради Адама Д`Анджело, Ларрі Саммерса та Брета Тейлора, а також Альтмана.

Також рада внесла зміни до корпоративної структури OpenAI, включаючи нові принципи корпоративного управління, зміцнену політику врегулювання конфліктів інтересів, телефонну лінію для співробітників та контрактників, а також додаткові комітети ради, які фокусувалися на місії та стратегії.

Повернення Альтмана до ради відбулося лише кілька днів після того, як Ілон Маск, який допоміг заснувати OpenAI, подав позов проти компанії та її лідерів, звинувачуючи їх у порушенні контрактних угод та відмові від початкової місії розробки ШІ для `користі людства`, а не для прибутку.

У відповідь на позов Маска, компанія оприлюднила серію внутрішніх електронних листів, де вказувалося, що Маск також зосереджувався на прибутках.

`Якщо ви не можете серйозно конкурувати, але продовжуєте проводити дослідження відкрито, ви можливо навіть ускладнюєте ситуацію та допомагаєте їм `безкоштовно`, оскільки будь-які досягнення для них досить легко скопіювати та відразу включити в масштаб, - відзначено у повідомленні Musk.

Повернення Альтмана до ради та розширення її складу відбулися на тлі зростаючих збурень щодо швидкого розвитку та потенційних ризиків штучного інтелекту. Як одна з провідних організацій з дослідження штучного інтелекту, OpenAI стикається із збільшеною увагою до її управління, прозорості та відповідності її заявленій місії.

`Ми розуміємо важливість нашої ролі в управлінні трансформаційними технологіями для загального добра`, - сказав Тейлор.

Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget стал официальным криптопартнером ЛАЛИГИ, предоставляя решения Web3. Партнерство с ведущими футболистами. Bitget растет и расширяет сотрудничество в спорте, привлекая миллионы пользователей. 🔥🤝🌍🏆
Просмотреть
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп, сын экс-президента, торгует мем-койнами и, по мнению активиста, путешествует во времени. Это ставит его в центр криптовалютного движения MAGA. 🚀🔮
Просмотреть
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
📈 Артур Хейес сомневается в повышении ставки ФРС на 50 базисных пунктов, считая это ошибкой из-за сильной американской экономики и массовых правительственных расходов. Он предвидит увеличение инфляции и колебания на рынках, ссылка на интервью доступна.
Просмотреть
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Образование через рабочую силу - ключ к успеху в Web3. Рост спроса на навыки блокчейна требует подготовки персонала к новым реалиям. Компании должны инвестировать в обучение сотрудников, чтобы следовать за временем. 🚀🔗📚🏢 #Web3 #образование
Просмотреть