Торгівля криптовалютами в Угорщині: нові правила і перспективи

Торгівля криптовалютами в Угорщині: нові правила і перспективи

Угорщина пропонує закон про криптовалюту для регулювання цифрових інвестиційних інструментів. Угорщина планує встановити комплексну регуляторну рамку для криптовалют, що дозволить місцевим банкам безпосередньо пропонувати криптовалюти.

Перехід країни до прийняття криптовалют відбувається в той час, коли регуляція Маркетінг у криптовалютних активах Європейського союзу, MiCA, повинна почати діяти у 2024 році.

На початку цього місяця угорський уряд опублікував проект закону про криптовалютні ринки, розроблений Міністерством національної економіки (NGM).

`Запропонований закон буде регулювати майбутню торгівлю цифровими інвестиційними інструментами`, - зауважили в проекті закону, згідно з місцевим звітом.

Згідно з пропозицією, NGM підкреслило два ключові пункти, по-перше, включення криптослужб в традиційні фінансові установи. Таким чином, внутрішні банки зможуть безпосередньо пропонувати криптовалюти клієнтам.

По-друге, Угорський національний банк (MNB) буде внутрішнім органом, що контролюватиме криптовалютні активи. Проте, завданням MNB не буде регулювання ринку Bitcoin, а лише контроль внутрішньої торгівлі токенами.

Угорщина планує почати реалізувати регуляцію з 30 червня. Переход Угорщини до ЦБДК

У минулому році Угорщина зауважила, що немає нагальної потреби у широкодоступній центральній банківській цифровій валюті (ЦБДК). Однак член Європейського союзу експериментує, щоб побачити, чи може вона допомогти безбанківським громадянам, відзначив старший посадовець з MNB.

Аніко Сомбаті, Головний цифровий офіцер MNB, зазначила, що Угорщина `хотіла б залишатися на передовій дослідження ЦБДК`.

`При розгляді ЦБДК, спершу вам треба визначити свою мотивацію на основі або серйозних ринкових вад або дуже важливої політичної мети`.

Вона також підкреслила, що нація досліджує можливості скорого випуску ЦБДК. Сомбаті додала, що залучення більше людей до фінансової системи може стати одним із стимулів, оскільки 13% угорських дорослих не мають банківських рахунків.

У червні 2023 року MNB співпрацював з фірмою з банківськими послугами Perfinal, щоб запустити перший живий роздрібний пілотний проект ЦБДК в ЄС.

SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть