Звязок криптовалют та штучного інтелекту: Sahara відкриває нову епоху

Звязок криптовалют та штучного інтелекту: Sahara відкриває нову епоху

Sahara, стартап, який поєднує світи криптовалют та штучного інтелекту, стверджує, що може допомогти працівникам та компаніям отримати винагороду за свої знання, експертизу та дані в епоху ШІ.

Los Angeles базовий стартап залучив $6 мільйонів у раунді підсітингу, очолюваному Polychain Capital. До раунду також долучилися Samsung Next, Matrix Partners, Motherson Group та Sandeep Nailwal, співзасновник екосистеми блокчейн Polygon.

Продукти ШІ, такі як ChatGPT та Gemini від Google, навчаються на величезних обсягах даних, та покращуються з часом в результаті відгуків користувачів. За словами співзасновника Sahara, Шона Рена, його стартап розробляє набір продуктів, які безпосередньо винагороджуватимуть користувачів, постачальників даних та тренерів ШІ, які допомагають розвивати інструменти – явна відмінність від поточної моделі, за якою прибуток від ШІ-моделей, як правило, спрямовується на ту компанію, що створила їх.

Користувачі надають `дуже особисті відгуки системам ШІ`, щоб допомогти їм покращитися, пояснив Рен, який заснував Sahara після семирічного дослідницького досвіду в області ШІ в Університеті Південної Каліфорнії (USC), де він є постійним членом факультету комп`ютерних наук. Люди мають тенденцію бути `повністю задоволеними обміном цих даних`, оскільки вони просто раді використовувати безкоштовний сервіс, сказав Рен журналу CoinDesk в інтерв`ю. Але нещодавно, `ми бачили, як людям починають замінювати роботи через те, що вони настільки покращили ШІ`.

Рен вважає, що сучасні гіганти ШІ не зацікавлені у винагороді своїх користувачів. Щодо пошуку рішення з проблеми того, що люди втрачають своє засоби до існування через ШІ, `я вважаю, що це має прийти знизу, з якоюсь руйнівною технологією`, сказав Рен.

За біографією Рена на веб-сайті USC, він проводить час в Allen Institute for AI – заснований благодійником та співзасновником Microsoft Полом Алленом – працюючи над загальновживаними системами обробки природної мови (NLP), що можуть впоратися з широким спектром мовних завдань та ситуацій, щоб розширити обсяг загальних моделей, сказано в біографії.

Один з перших продуктів Sahara, Sahara Knowledge Agent (KA), буде настроюваним ШІ агентом для фізичних осіб та бізнесу. Основна різниця з Sahara KA порівняно з іншими ШІ агентами буде в тому, як він монетизується: експерти та компанії, які тренують Sahara KA, можуть бути безпосередньо винагороджені за тренування моделі.

Функція, ймовірно, буде використовувати блокчейн мережі як засіб відстеження даних та винагороди співробітникам у спосіб збереження конфіденційності. Вона буде побудована з використанням Sahara Data, іншого раннього продукту стартапу, який `забезпечує високоцінні послуги по роботі з даними для навчання моделей ШІ, вирішуючи питання щодо безпеки та конфіденційності в обробці даних`, пояснила компанія в заяві.

За словами Sahara, їх технологія вже була використана такими компаніями, як Microsoft, MIT та USC, і дві корпоративні клієнти вже почали використовувати сервіс Sahara KA. Рен каже, що перші продукти Sahara почнуть виходити в широке вживання протягом другого та третього кварталів цього року.

`Я думаю, що економіка для індустрії ШІ веб 2.0 трохи поламана, і ми намагаємося забезпечити, щоб кожна сторона мала свою роль в цій новій екосистемі Sahara`, сказав Рен.

`Професіональні експерти можуть дійсно розширити свої знання – монетизувати свої знання – використовуючи технологію агента, наприклад, щоб дійти до більшої кількості людей`, сказав він. `Для великої більшості, скажімо, простих осіб, які не мають суперсильних професійних знань та експертизи, вони можуть внести свій вклад у те, що ми називаємо публічною базовою знань або публічними базовими моделями`, які є більш загальними ШІ агентами, додав він.

У кожному випадку учасники отримують `частку моделі`, сказав Рен. `Якщо модель заробляє у майбутньому гроші` в результаті того, що люди платять за її використання, то `акціонери отримають прибуток`.

Sahara seed rise відбувається, коли перетин між ШІ та крипто викликає зацікавленість.

Worldcoin, крипто стартап від співзасновника Open AI Сема Альтмана, постійно набирає заголовки зі своїм контроверсійним, ретина-скануючим підходом до підтвердження цифрових особистостей в епоцю ШІ. Віталік Бутерін, співзасновник Ethereum та лідер думок у галузі блокчейну, широко цитується за останнім блог-постом та іншими публічними заявами щодо того, як ШІ та крипто можуть доповнювати одне одного.

Сектор також отримав інтерес у доларовому вираженні. Крім кількох недавніх зборів коштів для ШІ-пов`язаних крипто фірм, останнім часом зросли ШІ-пов`язані криптовалютні токени. Зокрема, вони випередили індекс CoinDesk 20, який оцінює найбільші криптовалюти, на новини минулого місяця про міцні квартальні прибутки NVIDIA (NVDA), провідного виробника ШІ чіпів.

Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Обзор: Ebury предполагает снижение ставок на 25 базисных пунктов. TD Securities ждет точечную диаграмму Фед. BofA ожидает осторожность и предпочтение постепенному смягчению. Рынок спекулирует - 55% вероятности снижения на 50 базисных пунктов, 45% - на 25. 📉🏦🔍
Просмотреть