Гонконг виділяє $ 383 млн на субсидії для програми Cyberbort AI

Гонконг виділяє $ 383 млн на субсидії для програми Cyberbort AI

Гонконг виділяє $ 383 мільйони на субсидійну програму Cyberbort AI

Влада Гонконгу оголосила про нові ініціативи для збільшення прийняття штучного інтелекту (AI) в регіоні, включаючи плани щодо створення нового Центру суперкомп`ютерів AI для підтримки досліджень та розвитку.

Міністр фінансів Гонконгу Пол Чан підтвердив нові плани з AI під час свого бюджетного виступу перед новим національним бюджетом для Спеціального адміністративного регіону (SAR).

Для Гонконгу AI видається найбільш перспективною з усіх нових технологій, і Чан описав його як `ключ до просування розвитку цифрової економіки в Гонконгу`. Підкреслюючи важливість AI для міста-держави, посадовці виділили частину національного бюджету для стимулювання зростання екосистеми.

Чан підтвердив виділення 3 мільярдів гонконгських доларів (383 мільйони доларів США) на Cyberport для запланованого запуску програми субсидій AI. Кошти будуть використані для підтримки стартапів на ранній стадії та місцевих університетів, що досліджують нові застосування AI, надаючи обчислювальну підтримку та привертаючи глобальний талант в регіон.

`Субсидію також використають для зміцнення кібербезпеки і захисту даних Центру, запуску просувальних та навчальних заходів та інших для підтримки приходу до Гонконгу AI-експертів, підприємств та дослідницьких проєктів з материкового Китаю та з-за кордону,` - сказав Чан.

Раніше Cyberport прийняв на борт 150 фірм Web3, але, озброєний зростаючим бюджетом, експерти передбачають збільшення кількості фірм з AI, які збираються відкривати свою діяльність в бізнес-районі.

Флагманська технологічна екосистема Гонконгу готова створити Центр суперкомп`ютерів AI для підтримки досліджень з AI в регіоні. Хоча кошти на суперкомп`ютер надані, здається, що посадовці нададуть додаткові кошти для прискорення дати запуску центру.

Очікується, що суперкомп`ютерний заклад, здатний обробляти 10 мільярдів зображень за менш як одну годину, матиме дійсну потужність 3 000 петафлопс в початковому 2026 році.

Щоб встигнути за глобальним змаганням з виробництва AI-чіпів, бюджет міста буде фінансувати створення Інституту дослідження та розробки мікроелектроніки Гонконгу (HKMSRDI) в 2024 році для розвитку внутрішніх напівпровідникових технологій.

Безкінечний прийом AI в Гонконзі

З моменту, коли генеративний AI набув популярності, прийняття в Гонконзі було вражаючим, з мінливими застосуваннями в різних секторах економіки.

Один з використань AI - це плани представників Влади Госпіталю Гонконгу використовувати AI для вирішення проблеми двох опірних до лікування супербактерій в регіоні. Місто-держава зафіксувала безліч випадків використання AI в фінансах, зокрема в боротьбі з відмиванням грошей на рівні з Нью-Йорком, Дубаєм та Лондоном.

`Ера AI настав, і вона інтегрується в бізнеси по всьому світу з помітною швидкістю. Надихаюче, наш дослідження виявило, що Гонконг сприймається на рівні з іншими фінансовими центрами у змаганні за AI,` - сказав у лютому голова PwC Азійсько-Тихоокеанського регіону Реймунд Чао.

Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Обзор: Ebury предполагает снижение ставок на 25 базисных пунктов. TD Securities ждет точечную диаграмму Фед. BofA ожидает осторожность и предпочтение постепенному смягчению. Рынок спекулирует - 55% вероятности снижения на 50 базисных пунктов, 45% - на 25. 📉🏦🔍
Просмотреть