Біткоїн наближається до історичного максимуму: аналіз та прогноз

Біткоїн наближається до історичного максимуму: аналіз та прогноз

Що станеться, якщо біткоїн досягне історичного максимуму?

Вам не потрібно, щоб я вам казав, що біткоїн (BTC) пішов на спробу. Перша і найбільша криптовалюта за капіталізацією ринку зросла на понад 6% лише за останні 24 години після того, як перетнула, як стверджується, психологічно важливий рівень у $65,000 за даними індексів CoinDesk. Вона зараз в небезпечно близькій відстані від свого історичного максимуму близько $69,000, який востаннє був бачений в кінці 2021 року - перед тим, як сталися погані речі.

Багато людей, навіть фахівців галузі, були вражені ціновою динамікою, враховуючи, наскільки мрачним був ринковий настрій ще всього кілька місяців тому. Навіть така велика біржа, як Coinbase, не передбачала цього, оскільки збільшення торгової діяльності спричинило (інший) виникнення перебоїв. Це досить несподівано для деяких людей, які відчувають сумнів у тому, що це початок ще одного бикового ринку, оскільки речі можуть швидко повернутися, так само швидко, як біткоїн піднявся.

Це уривок з щоденного дайджесту новин в області криптовалюти The Node на CoinDesk і в позаїндексного простору. Ви можете підписатися, щоб отримати повний дайджест тут.

Але є законні відмінності, які вже відрізняють цикл відбігу 2020-21 - з виведенням медведя від корінного маркетингу деяких з найгірших аспектів промислу. Чи є обов`язково так, що зростаючий інтерес до крипто пов`язаний з шахрайством, злочинне і відчайдушне поведінкою? Хоча дуже небезпечно це казати, цей раз може бути іншим.

Спочатку є питання на мільярди доларів: чи буде продовжувати рости обмінний фонд біткоїна інституційних інвестицій? Десять живих фондів досі отримали вже $8 мільярдів в чистих приростах, що не лише допомогло повторно легітимізувати крипто з участю довірливих фінансових установ, таких як BlackRock, Fidelity і Merrill Lynch Bank of America, але й створило значний покупний тиск на базовий товар - біткоїн.

Можливо, що ETF змінили ринкову динаміку, надавши безпечний спосіб для людей отримати експозицію. Усе ж, ці ETF підтверджують, що у різних секторах ринку було виявлено латентний попит на біткоїн, від роздрібних інвесторів до людей з великими високими активами, які звертаються до своїх банків за експозицією до крипто. Фондовий біткоїн BlackRock, наприклад, є першим фондом, який досяг $10 мільярдів активів під управлінням настільки швидко - і деякі говорять, що наступний $10 мільярдів можуть надійти ще швидше.

Див. також: Ласкаво просимо в `Еру біткоїна` на Уолл-стрит | Опитування

Але увага TradFi не фіксується виключно на ETF. Продукти криптовалютичних похідних CME Group, які зазвичай розглядаються як проксі для інституційного інтересу, досвідчують рекордних об`ємів. Подібний тренд стався минулого циклу, коли інтерес до крипто породжував ще більший і більший інтерес з ще більшої кількості секторів. Чим більше крипто піднімається, тим більше людей хочуть грати.

Цікаво, що поточний цикл поки що не вивів на ту ж самий рівень зацікавленості від знаменитостей. Це може стати фактором відсутності фігури, наприклад, Сама Бенкман-Фріда, яка хотіла купити довіру громадськості до FTX, фінансуючи рекламні кампанії залучення відомостей. Можливо, суд переслідував Кім Кардашьян або акторів, які, за якими стежили, публікували реклами TRON, не розкриваючи цього, утримає Голлівуд.

Звичайно, все це може змінитися - Паріс Гілтон може знову показати свое `нудить мавпа` в будь-який день, - але наразі відсутність `впливових осіб` є позитивним розвитком, враховуючи, що дослідження показують, наскільки поганою виявляється інвестиційна `рада` цих осіб. Точно так само голоси, які домінували в останньому циклі - фігури, такі як Алекс Мачинський, БітБой, Чанпен Жао, До Квон, SBF, Су Жу та інші - в основному були дискредитовані, і здається, що це пустота, яку крипто сподівається залишити порожньою.

В самому цьому може бути бажанням мислення і варто розглянути, чому виникають впливові особи. Одна з теорій полягає в тому, що у крипто є впливові особи, тому що ціни крипто саморефлексія (так звана `технологія підвищення числа`), і хтось завжди старається координувати увагу до одного проекту чи іншого. Це збільшується, як зауважує Bloomberg, завдяки можливості для трейдерів брати в борг обсяги коштів, набираючи важкість, щоб спробувати максимізувати торговельні прибутки.

Зважаючи на кількість кредитів, які вже накопичуються на ринках крипто (відкриті інтереси в майбутніх контрактах на біткоїн збільшилися на 90% з минулої осені на платформах, таких як Binance, OKX та BitMEX, які можуть бути накочені до 100 разів) та величезна кількість капіталу, яка надходить у мем-монети, як DOGE і SHIB, досить очевидно, що люди знову хочуть грати велико цього разу.

Інституційне кредитування

Хоча закони у США ще не змінилися, за останні роки помітні досягнення, зокрема MiCA ЄС, програма ліцензування торгівлі цифровими активами в ОАЕ та лобіювання в Канаді означають, що більше трейдерів може незабаром мати законні засоби доступу до крипто похідних.

Є надія, що крипто кредитний сектор не буде так круто зміщений, як в минулому, оскільки він став домінований кількома тепер банкрутними `хедж-фондами`, такими як Alameda Research та Three Arrows Capital, які повинні були генерувати доходність, яку виплачували клієнтам командира банкрутних платформ кредитування, таких як Celsius, BlockFi та Genesis.

Наприклад, гігант токенизації Securitize недавно запустив програму `Отримати`, яка пропонує доходи через забезпечені кредити та токенізовані фонди для фінансових титанів KKR та Hamilton Lane. Наразі, в який час вони все ще оцінюють попит на продукт, сам Securitize буде платити за те, яке було названо його `стійким` доходом, користувачам зі свого балансу, - заявив Рейд Саймон, керівник кредитного відділу Securitize, у розмові з CoinDesk.

Це саме по собі цікавий рух, сигналізуючи, наскільки важливі кредитні програми як один з небагатьох способів поставити цифрові активи на продуктивне використання. `Це бізнес, в який ми хочемо ввійти,` - сказав Саймон, зауважуючи, що `невідомо`, наскільки добре бренд криптоніонерного фірмування зв`язався з крипто. `Я не обов`язково думаю про Securitize і біткоїн разом,` - сказав він.

Див. також: Крипто для консультантів: Приватний кредит зустрічає блокчейн

Інші оператори криптокредитування говорили про те, як речі вийшли з кордонів минулого разу, а інші відзначили, що є способи для галузі саморегулювання, наприклад, шляхом відокремлення крипто торгівлі від зберігання та підтримки доказів юридичних особ.

Не можна гарантувати, що ті самі помилки не повторяться знову (чи що біткоїн буде продовжувати зростати, якщо він повернеться до свого історичного максимуму взагалі). Варто зауважити, що останній ралі супроводився значними розвитками на S&P 500 та Nasdaq індексах та відновленням росту в секторі технологій США, здивувавши багатьох спостерігачів, які вважали, що підвищені процентні ставки утримають капітал від ризикових секторів.

Є можливість, що крипто приречено на сисипські цикли зростання обсягів незаконного використання, шахрайства, спекуляцій, недоносине і палкості кожного разу, коли ціни вибухають, просто через природу т

Надежды на рост XRP: анализ и прогноз
Надежды на рост XRP: анализ и прогноз
Топ аналитик считает, что XRP готовится к восходящему тренду, демонстрируя обнадеживающие признаки. Другие аналитики предсказывают потенциальный рост цены, указывая на сжимающиеся графические образцы. Рынок криптовалют становится бычьим, привлекая инвесторов после снижения процентных ставок Федеральной резервной системы США. ⬆️📈🔮
Просмотреть
DOGS Token и другие токены Telegram внизу
DOGS Token и другие токены Telegram внизу
DOGS Token упал на 8%, развитие Telegram кризиса. Цена DOGS $0.0009218. Toncoin (TON) -5%, Notcoin (NOT) -7%. Прогноз DOGS негативный, RSI 37.48, инвесторы не заинтересованы, тренд к снижению. ⬇️⚠️
Просмотреть
SEI: прорыв 27-дневного максимума - восходящий тренд.
SEI: прорыв 27-дневного максимума - восходящий тренд.
SEI поднимается после прорыва 27-дневного максимума. Рост DeFi и прорыв нисходящего клина укрепляют SEI. Технический прорыв поддерживается, но наблюдается неопределенность от OBV и CMF. ФРС поддерживает рынок. SEI торгуется по $0.3665, следующий уровень $0.43 ⬆️⚡📈
Просмотреть
История цен на Solana: зачем нужен уровень в $190?
История цен на Solana: зачем нужен уровень в $190?
Обзор: Solana демонстрирует производительность, цена поднимается, но сталкивается с $190. Инвесторы оптимистичны, но важно следить за динамикой цен. 🔥📈 #Solana #криптовалюты
Просмотреть