Біткойн-ETF: перший день торгів показав великий попит

Біткойн-ETF: перший день торгів показав великий попит

Короткостроковий погляд на біткойн-ETF `на місці` - помилка

Десять біткойн-ETF `на місці` почали торгувати в четвер після того, як отримали схвалення від Комісії з цінних паперів і бірж США, серед яких - від Ark Invest та 21Shares.

Обсяги торгів першого дня становили майже 6 мільйонів акцій, або $275 мільйонів - порівняно з діяльністю у конкуруючих фондах Grayscale, BlackRock та Fidelity.

Обсяги відображають `накопичену попит` на такі продукти, за словами президента 21Shares Офелії Снайдер, яка поспілкувалася з Blockworks під час інтерв`ю.

`Ентузіазм, що оточує вхід американських інституцій на ринок BTC, виправданий`, - додала вона. `Ми очікуємо другої хвилі активності в найближчі тижні та місяці, коли це стане більш популярним`.

Ark Invest та 21Shares спочатку створили партнерство для запуску біткойн-ETF `на місці` в 2021 році. Вони поновили свої зусилля щодо такого фонду в квітні 2021 року, перед вступом в гру BlackRock - рух, який послужив поштовхом для ряду інших компаній з переправкою.

21Shares працює з криптопродуктами на біржі в Європі вже декілька років.

Снайдер зауважила, що біткойн-ETF `на місці` відкриває двері криптовалюти для різних фінансових професіоналів, які раніше не могли інвестувати від імені клієнтів.

Приблизно 80% фінансових консультантів заявили, що або не можуть купувати криптовалюту для своїх клієнтів, або не впевнені, що можуть, згідно з опублікованим цього місяця опитуванням, проведеним Bitwise і VettaFi. З 88% тих, хто має намір купувати BTC, заявили, що очікують схвалення біткойн-ETF `на місці` від Комісії з цінних паперів і бірж США.

Але для багатьох, додала Снайдер, прийняття таких фондів ймовірно не буде негайним.

Ваше продовження читання - цитати з інтерв`ю Blockworks з Снайдер.

Головний виконавчий директор 21Shares Офелія Снайдер

Blockworks: Чому біткойн-ETF `на місці`, на вашу думку, такий важливий?

Снайдер: Більшість американських фондових управлінців не можуть купувати криптовалюту. 

Як комфортно відчуває себе звичайний користувач криптовалюти, роблячи перекази зі свого апаратного гаманця? Це панічний стан. Це неприємно. Я відправив його на правильну адресу? Чи зробив я правильну річ?

Коли ви це робите для себе. Що буде, коли вам потрібно це зробити за когось, для кого ви відповідаєте? Наскільки ймовірно, що ви це зробите? Ви не будете.

У фінансових радників завжди були два варіанти. Або ви нічого не робите, або ви використовуєте багато часу та зусиль, щоб налаштувати повністю зайву систему для підтримки продуктів `на місці`.

Тому що, до речі, жодна з існуючих систем ви зведете, правильно? Звітність про криптовалюту, податки на криптовалюту, торгівля криптовалютами, зберігання криптовалют, дотримання вимог щодо криптовалют - це зовсім інший стек процесів роботи.

Їх робота полягає в обслуговуванні своїх клієнтів. Їхня робота - не витрачати багато часу на налаштування додаткової інфраструктури.

Тому вони не будуть покупати біткойн `на місці` за межами цієї інфраструктури. Вони впевнено не купуватимуть його індивідуально [для клієнтів]. Їм немає прагматичного способу увійти в цей простір, залишаючись в рамках своєї інфраструктури.

Blockworks: Яку ви оцінюєте коротко- і довгостроковий попит на ці продукти з точки зору обсягів і активів під управлінням?

Снайдер: Будь-хто, у кого є якісь воротарі, не купує в перший день.

Більшість великих платформ мають воротаря. Вони проводять перегляд, роблять перевірку менеджера. Тут відбувається багато процесів; цей процес займає кілька тижнів.

Тому я думаю, що фокусування на короткострокових потоках - це помилка. Я думаю, що вони будуть дуже успішними протягом першого тижня - це не означає, що я не вірю в це - але я думаю, що дійсно трансформаційні речі, які змінять спосіб, яким наша галузь сприймає ці речі, поглинуть ​​трохи більше часу.

Blockworks: За останні тижні ми спостерігали різні маркетингові заходи, спрямовані на криптовалюти, від конкуруючих компаній, таких як Bitwise, Hashdex та VanEck. Як Ark Invest і 21Shares намагається позиціонувати свій бренд?

Снайдер: Насправді ми хочемо залучити нових людей сюди. В цьому й суть.

Якщо подивитися, як наші конкуренти позиціонувалися, вони багато акценту приділили `крипто класно, приходьте бути одними з крутих ребят` - такого роду налаштування маркетингу. І один з питань полягає в тому, що ми не хочемо підстегувати людей до таких інвестицій через FOMO.

Ми хочемо, щоб вони почували себе впевнено та комфортно в нашому просторі, і були вітаються в нашій спільноті. Це велика частина цього.

Тому ми застосовуємо підхід `трохи цікавий`, оскільки це є саме головне. Ми хочемо людей, які цікавляться нашим простором, бачать його цінність, але сумніваються в своїх можливостях - дозвольте нам допомогти вам. Я вже керую продуктами протягом п`яти років, Арк досліджує продукти протягом 10 років, в криптовалюті.

Гасло - `трохи цікавий`, тому що в цьому саме й суть. Ми хочемо людей, які зацікавлені в нашому просторі, бачать його потенціал, але сумніваються, щоб зайти сюди впевнено та ласкаво вітайться.

Це не про те, чи знаєте ви, що таке `GM`? Це не має значення. Це не є головною метою. Ми хочемо, щоб ви бачили бачення нашої технології, бачили потенціал криптовалюти, бачили біткойн як новий спосіб мислення про гроші.

Blockworks: Ark Invest і 21Shares подали заявку на створення біткойн-ETF `на місці` в вересні. З урахуванням того, що біткойн-ETF `на місці` вже отримав схвалення, коли ви очікуєте, що на ринку з`явиться біткойн-ETF `на місці` для етеру?

Снайдер: ETF ефіру `на місці` - це зовсім інша справа.

Думаю, ви будете дивитися на те, де зараз знаходяться ринки Ethereum і біткойна, оскільки це багато стосується 19b-4, і це багато стосується того, як ви приймаєте ці рішення.

Ми вже зацікавлені продовжувати обговорення з регулятором з цього питання. Ми хочемо мати такі розмови, тому ми з нетерпінням чекаємо на наступні шість місяців з цієї точки зору.

Це інтерв`ю редагувались для ясності та лаконічності.

Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget стал официальным криптопартнером ЛАЛИГИ, предоставляя решения Web3. Партнерство с ведущими футболистами. Bitget растет и расширяет сотрудничество в спорте, привлекая миллионы пользователей. 🔥🤝🌍🏆
Просмотреть
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп, сын экс-президента, торгует мем-койнами и, по мнению активиста, путешествует во времени. Это ставит его в центр криптовалютного движения MAGA. 🚀🔮
Просмотреть
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
📈 Артур Хейес сомневается в повышении ставки ФРС на 50 базисных пунктов, считая это ошибкой из-за сильной американской экономики и массовых правительственных расходов. Он предвидит увеличение инфляции и колебания на рынках, ссылка на интервью доступна.
Просмотреть
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Образование через рабочую силу - ключ к успеху в Web3. Рост спроса на навыки блокчейна требует подготовки персонала к новым реалиям. Компании должны инвестировать в обучение сотрудников, чтобы следовать за временем. 🚀🔗📚🏢 #Web3 #образование
Просмотреть