Криптоактиви Coinbase: рішення суду США

Криптоактиви Coinbase: рішення суду США

Суддя США виставив рішення за замовчуванням проти колишнього інсайдера Coinbase і заявив, що продажі на вторинному ринку є операціями з цінними паперами

Торгівля певними криптоактивами на вторинному ринку, такими як Coinbase, є операціями з цінними паперами, вирішив суд США в п`ятницю.

Суд взяв цю критичну позицію у рішенні за замовчуванням проти Саміра Рамані, одного з трьох обвинувачених у справі про інсайдерську торгівлю.

У справі про інсайдерську торгівлю з колишнім менеджером продукту Coinbase Ішаном Вахі, його братом Ніхілом Вахі та їх другом Саміром Рамані, суд США рішенням від 1 березня заявив, що торгівля певними криптоактивами на вторинному ринку, яким є Coinbase, є операціями з цінними паперами.

«Аналіз суду залишається тим же, навіть у випадку, коли Рамані торгував токенами на вторинному ринку», - сказано в рішенні. «... Кожен емітент продовжував робити таку репрезентацію щодо прибутковості їх токенів, навіть коли токени торгувалися на вторинних ринках. Таким чином, згідно з Howey, всі криптоактиви, які Рамані купував і торгував, були інвестиційними контрактами ».

Суд взяв цю критичну позицію у рішенні за замовчуванням проти Рамані. Рішення за замовчуванням виноситься, коли відповідач не реагує на подання до суду або не з`являється в суді.

«Здається, що Рамані втік з країни, щоб уникнути кримінального переслідування за дії, що стверджуються у цій справі», - сказано в документі.

У травні 2023 року SEC домовилася з Ішаном Вахі та Ніхілом Вахі щодо звинувачень у тому, що це «перша в історії справа про інсайдерську торгівлю на ринках криптовалют».

Проте, хоча це або якась дія щодо Рамані була очікуваною, рішення має додаткове значення, оскільки криптовалютна індустрія та Coinbase (COIN) заперечували, що криптовалюти є цінними паперами і, отже, не потрапляють під контроль SEC. Голова SEC Гарі Генслер часто стверджував, що більшість криптовалют відповідають визначенню цінних паперів і що криптовалютні біржі повинні реєструватися у SEC.

Це також не вперше, коли суд в США вирішував, чи продажі деяких криптовалют є нереєстрованими цінними паперами, чи на вторинних платформах, таких як біржі, чи ні.

У липні федеральний суддя округи Аналіса Торрес вирішила, що, хоча Ripple порушила федеральні закони про цінні папери, продавши XRP інституційним інвесторам безпосередньо, вона не зробила цього, дозволяючи роздавати XRP роздрібним клієнтам через програмні продажі біржам.

Однак у грудні 2023 року суддя Джед Ракофф не погодився із суддею Торрес у справі Terraform Labs.

Суд вирішив заборонити Рамані вчиняти майбутні порушення, нарахувати цивільну санкцію удвічі більше суми доходів Рамані, розрахованих на суму $1,635,204, та вилучення визначених доходів на суму $817,602. Однак суд відхилив запит SEC встановити попередній інтерес.

Читати далі: Думка: Що об`єднує криптосправи SEC

SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть