Запуск пропозицій цифрових активів: Alfa-bank випускає DFA

Запуск пропозицій цифрових активів: Alfa-bank випускає DFA

Alfa-bank: Російський фінансовий гігант запускає пропозиції цифрових активів

Alfa-bank, один із найбільших фінансових установ Росії, створив `цифровий фінансовий актив` (DFA), підтриманий золотом, акціями та готівкою.

Згідно з прес-релізом Alfa-bank, опублікованим 28 лютого, банк вказав, що його новий `інструмент` дозволяє клієнтам `інвестувати в чотири класи активів одночасно` за допомогою токенів, випущених банком.

Компанія заявила, що вона поєдналася зі своєю дочірньою компанією Alfa Capital Management Company, щоб `створити DFA на основі паевих інвестиційних фондів`.

Банк сказав, що запустить свою пропозицію, під назвою Evergreen Portfolio, на своїй платформі A-Token.

Alfa-bank запустив A-Token у 2023 році після отримання дозволу на емісію DFA від Центрального банку у 2022 році.

Рух є значущим для народжуваної промисловості DFA Росії: Альфа є найбільшим приватним банком Росії, і запуск відбувається на хвості подібних операцій державного банку Сбербанку.

На початку лютого Сбербанк запустив платформу `цифрові активи` на блокчейні для своїх роздрібних клієнтів. Цікаво, що платформа містить розділ `NFT` в розробці.

Це свідчить про те, що російські банки можуть прагнути запустити пропозиції необоротних токенів у найближчому майбутньому.

Інші російські фірми, які наразі мають дозвіл на емісію DFA, включають велику металургійну фірму та виробника локомотивів.

Нова пропозиція Alfa-bank включає `чотири класи активів`, а саме акції, облігації, золото та готівку.

Чиновники Альфи кажуть, що їхня платформа вже стала лідером внутрішнього ринку. Володимир Воейков, керуючий операціями з великих та середніх підприємств у Альфа-банку, заявив:

`Майже половина обсягу російських транзакцій, проведених за допомогою цифрових фінансових послуг у 2023 році, відбулася на платформі A-Token.`

Портфель DFA Альфи, за словами Воейкова, наразі складається з 86 цифрових токенів і складає 45% внутрішнього ринку.

Держдума схвалила використання цифрових активів Росії в міжнародних розрахунках.

Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Обзор: Ebury предполагает снижение ставок на 25 базисных пунктов. TD Securities ждет точечную диаграмму Фед. BofA ожидает осторожность и предпочтение постепенному смягчению. Рынок спекулирует - 55% вероятности снижения на 50 базисных пунктов, 45% - на 25. 📉🏦🔍
Просмотреть