Ethereum ZK Rollup: Taiko залучив $15 мільйонів

Ethereum ZK Rollup: Taiko залучив $15 мільйонів

Taiko, еквівалент Ethereum ZK Rollup, залучив $15 мільйонів

Taiko залучив $15 мільйонів у раунді серії A, піднявши загальну суму залучених інвестицій на рівень $37 мільйонів.

Проект стверджує, що він є `еквівалентом Ethereum ZK rollup` з `базовим послідовністю` - обидва описується як технологічні прориви - але Taiko стикається з шумним полем конкурентів серед мереж layer-2 Ethereum.

Taiko, постачальник рішення для масштабування на рівні 2 Ethereum, залучив $15 мільйонів у раунді фінансування серії A, додаючи до зростаючого обсягу інвестицій в криптопроекти від венчурних фондів.

Фінансування очолив Lightspeed Faction, Hashed, Generative Ventures та Token Bay Capital, зазначено в прес-релізі. Інші інвестори в раунді включали Wintermute Ventures, Presto Labs, Flow Traders, Amber Group, OKX Ventures, GSR та WW Ventures. Останній раунд підняття коштів забирає загальні залучені кошти Taiko на рівні $37 мільйонів через три раунди.

Taiko стверджує, що надає `еквівалент Ethereum ZK rollup` - описаний засновником Ethereum Віталіком Бутеріним у пості 2022 року як священний Грааль технологічних досягнень для цих мереж масштабування. `Rollup` - це термін для ланцюга layer-2, який діє як додаткова мережа для надання швидших та дешевших транзакцій, які потім можуть бути оплачені в основній або `базовій` блокчейні, наприклад Ethereum. `ZK` посилається на `нуль-знання` криптографію, гарячий тренд у дизайні блокчейну.

В січні Taiko представив свою тестову мережу `Katla`, яка оголошена останнім ключовим віхідним пунктом перед очікуваним незабаром запуском основної мережі, або mainnet.

Але є багато конкурентів. Веб-сайт L2Beat перераховує 44 активних проекти layer-2, а також ще 34 `майбутні проекти`, включаючи Taiko.

Зазначимо, що Taiko стверджує, що використовує технологію, відому як `базове` послідовність, де ключовий компонент, відомий як `секвенсор`, керується базовим або ланцюжком layer-1 блокчейну. У архітектурі мереж блокчейну секвенсор - це компонент ланцюга layer-2, який працює як диспетчер повітряного руху, пакує транзакції, щоб вони могли бути завершені в блоку даних.

У багатьох rollups, що вже працюють, використовується централізований секвенсор - його розглядають як можливу одиничну точку збоїв або вектор цензури.

`Серед вибуху нових rollups Taiko виділяється своєю пасією, яку поділяє його спільнота, разом з архітектурою базової послідовності, що унікально спрощує ланцюг значень L2, оптимізує довіру та усуває тертя для прийняття розробниками`, - сказав Самюель Гаррісон, засновник партнер у фонді Lightspeed Faction.

Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Обзор: Ebury предполагает снижение ставок на 25 базисных пунктов. TD Securities ждет точечную диаграмму Фед. BofA ожидает осторожность и предпочтение постепенному смягчению. Рынок спекулирует - 55% вероятности снижения на 50 базисных пунктов, 45% - на 25. 📉🏦🔍
Просмотреть