Проблема регулювання криптовалют у США: Страхований номер 22

Проблема регулювання криптовалют у США: Страхований номер 22

Проблема регулювання криптовалют у США

Поточний стан регулювання криптовалют - це `страхований номер 22`, серія абсурдних та суперечливих правил та вимог, які неможливо дотримуватись.

Марсело М. Пратес - це юрист центрального банку та дослідник.

У відомому романі Джозефа Геллера `Справа 22` вказує на умову, за якої льотчики, які хочуть бути звільнені від бойових обов`язків, могли подати заявку, стверджуючи, що вони безумні. З однією важливою деталлю: подання заявки позначає, що заявник розумний і, отже, не має права на відстранення.

У 2024 році в Америці підход ЦCЦ `заходьте та реєструйтесь` є `страхованим номером 22` для криптовалют.

Голова SEC Гері Дженслер часто каже, що реєстрація в SEC для відповідності регулюванню цінних паперів є простою, `це просто форма на нашому сайті`. Та криптовидання та біржі `просто вибирають не робити цього`, незважаючи на те, як це зробити. Голова SEC намагається звучати так, ніби криптовалютні компанії удачно (якщо не нелегально) уперті у відсутності подання відповідних реєстрацій на тлі привітного прийняття SEC. Ця характеристика приховує пастку.

Навіть якщо ми припустимо, як робить Дженслер, що всі криптовалюти є цінними паперами і повинні бути зареєстровані в SEC - що можна обговорювати - і що процес реєстрації простий - що не так - успішна реєстрація призведе до тупика. Зареєстровані криптовалюти, як і будь-які зареєстровані цінні папери, можуть бути торговані тільки на зареєстрованих біржах через зареєстрованих брокерів-дилерів. Проте сьогодні це неможливо.

Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), саморегулююча організація, що наглядає за брокерськими дилерами, затвердила лише декілька установ для роботи з криптовалютами. Серед цих установ лише одна є Спеціалізованим Брокерським Дилером, Prometheum, який залишається неактивним і ще не вніс жодного токена до торгівлі майже через рік після затвердження.

Дивіться також: Проблеми Критополісу - Проблеми Binance

Крім того, SEC не дозволила жодній зареєстрованій біржі або брокерському дилерові внести до списку, утримувати або торгувати криптовалютами. Думка SEC полягає в тому, що будь-яка зареєстрована установа, яка готова працювати з криптовалютами `не може мати справ з торгівлею, здійснювати операції, утримувати опікунство або працювати альтернативною торговельною системою для традиційних цінних паперів`.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть