Криптовалюта і SEC: Комісар Пірс розповіла про виконання закону

Криптовалюта і SEC: Комісар Пірс розповіла про виконання закону

SEC в режимі тільки з виконанням закону для криптовалюти, зауважує Комісар Пірс на ETHDenver

ДЕНВЕР - Комісар з цінних паперів і бірж (SEC) США Гестер Пірс заявила, що головний відомчий орган з інвестицій у США знаходиться в режимі `тільки виконання закону`, коли мова йде про криптовалюту, підкреслюючи важку боротьбу галузі проти судової SEC.

Говорячи на ETHDenver у четвер, Пірс, найбільш крипто-приязний із п`яти комісарів SEC, скаржилася, що регулятор повинен був взяти участь у щорічній зустрічі розробників криптовалют, інвесторів та маркетологів, які спрямовані на Ethereum, другий за обсягом блокчейн після біткоїна.

`Те, над чим я думаю, це те, що ви всі витрачаєте частину свого мислення,` питаючи себе, як уникнути судів, - сказала вона на переповненій головній сцені конференції. `Якби у нас були більш ясні правила, ви могли б сконцентруватися на побудові`.

З того часу, як приєдналася до SEC в 2018 році, Пірс, юристка, відкрито підтримувала криптовалюту перед сумнівами багатьох своїх колег, включаючи нинішнього голову Гері Генслера. Попереджаючи свої висловлювання відомчим попередженням `ці погляди належать мені`, Пірс відверто висловлювалася про своє розчарування готовністю регулятора, схоже, висувати судові рішення щодо криптовалют як класу активів.

`Якщо ми всі захочемо обгорнутися пухирцем, це буде куди менш цікава країна,` - сказала вона.

SEC подав позови на Coinbase, Ripple, Kraken та інших за те, що вони, як вважається, представляють незаконні та нерегульовані інвестиції для американської громадськості на підставі того, що криптовалюта підпадає під багато з тих самих правил, що регулюють відоміші інвестиції, такі як у біржовому ринку. Проте ці компанії та інші, включаючи Пірс, вважають, що криптовалюта не повинна підпадати під ці правила і потребує ясності від регулятора та законодавців.

Місяці тому SEC програла судовий процес з емітентом GBTC Grayscale щодо зусиль компанії з перетворення продукту Bitcoin Trust на фонд, який торгується на біржі із широким попитом. Ця поразка змусила руку SEC та призвела до затвердження регулятором цілого ряду біткоїнових ETF в січні. `Для мене дивно, що це вимагало суду,` - сказала Пірс.

Незважаючи на судовий підхід SEC, Пірс сказала, що регулятору та зовнішнім спостерігачам потрібно продовжувати розробляти регуляторні рамки для криптовалют, наприклад закону про безпечний пристань для токенів (Пірс двічі запропонувала свій власний проект безпечної пристані). Вона говорила про час, коли, можливо, голова SEC Генслер (який широко стверджує, що більшість криптовалют порушують закони про цінні папери) прокинеться і змінить свою позицію відносно галузі.

`Нам потрібно мати готові ідеї, готові до використання, на полиці,` - сказала вона.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть