Новий закон дозволяє використання цифрових активів у міжнародних розрахунках

Новий закон дозволяє використання цифрових активів у міжнародних розрахунках

Державна Дума затвердила використання цифрових активів Росії в міжнародних розрахунках

Депутати Держдуми підписали законопроект, який дозволить російським компаніям і їх партнерам використовувати цифровий рубль та `цифрові активи` в міжнародних розрахунках.

Згідно з офіційним заявленням Держдуми та звітом засобів масової інформації RBC, депутати затвердили законопроект на другому та третьому читанні 27 лютого. Держдума схвалила `торгівлю на основі цифрових активів`

Здається, законопроект швидко пройшов через російський парламент. Депутати хочуть, щоб внутрішні компанії почали тестувати міжнародні торгівлі з використанням `цифрових фінансових активів`.

Російський закон класифікує цифровий рубль як `цифровий фінансовий актив`. До інших активів, що входять в цю категорію, відносяться цифровані товари та цінні папери.

Деякі види NFT можуть одного дня також відповідати юридичному визначенню `цифрових активів`, думають експерти.

Комітет Держдуми з фінансових ринків схвалив нові поправки до проекту закону 21 лютого та негайно подав проект закону на пленарне засідання Держдуми 27 лютого.

Москва може бути зацікавлена йти по шляху своїх союзників у Пекіні та Дубаї. Раніше цього місяця країни підписали угоду про торгівлю CBDC на суму $13,6 млн з використанням цифрового дирхама та е-CNY.

Законопроект тепер направиться в Сенат на затвердження. Президент Володимир Путін потім має його затвердити, щоб він вступив в силу.

Члени комітету внесли кілька поправок до проекту закону після першого читання.

Ці поправки уточнили процедуру `придбання цифрових фінансових продуктів` на схвалених `ринках`.

Закон також надає Російському Центральному банку нові повноваження як головному регулятору торгівлі цифровими активами. Він також дозволяє банку `визначити умови та заборони для угод з цифровими активами`.

Анатолій Аксаков, голова комітету та головний архітектор закону, на цьому тижні сказав, що партнери Росії дуже зацікавлені в використанні цифрових активів для торгівлі з Москвою. Після затвердження закону Держдумою він сказав:

`Використання цифрових активів у зовнішньоторгових операціях допоможе російським імпортерам та експортерам працювати активніше з дружніми країнами. До певної міри ми зможемо вирішити проблему санкцій, накладених на Росію`.

Він сказав, що потреба в прийнятті закону нагальна. Аксаков пояснив, що `зараз використання цифрових активів для міжнародних платежів не підпадає під валютне регулювання чи обмеження обміну`.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть