Наближається корекція Bitcoin до $32,000: MVRV Z-Score Сигналізує

Наближається корекція Bitcoin до $32,000: MVRV Z-Score Сигналізує

Цей показник підказує про 47% корекцію для Bitcoin (BTC) до $32,000

Лише вчора BeInCrypto повідомила, що 2 ончйн-індикатори вказують на початок зрілої фази ринку биків. Однак сьогодні інший показник, MVRV Z-Score, потрапляє в історично дуже важливу зону, яка пов`язана з необхідною корекцією ціни на BTC в кожному попередньому циклі.

Якщо поточний цикл Bitcoin `римує` з попередніми, ціна найбільшої криптовалюти може скоро впасти на 47%. Це означатиме перевірку в районі $32,000, перевірка якого була б дуже бичим подією з технічного погляду.

Чи готовий ринок Bitcoin та криптовалют до корекції? Або чи досягне Bitcoin нового історичного максимуму (ATH) вперше, спонуканий енергією інституційного прийняття та миттєвих ETF ще до квітневого підвищення вартості вирабництва? MVRV Z-Score Сигналізує про наближену корекцію

MVRV в іншому відомий як відношення ринкової вартості до реалізованої вартості. Це довготерміновий показник ринку Bitcoin. Більше того, він дає показання, коли ціна нижче так званої `справедливої вартості`.

Тим часом його похідний, MVRV Z-Score, оцінює, коли Bitcoin переоцінюється / недооцінюється у порівнянні з його `справедливою вартістю`. Додатком тут є стандартне відхилення всіх історичних даних ринкової капіталізації.

Зазвичай MVRV Z-Score рухається в трьох діапазонах. Іноді, однак, він короткочасно виходить з них в екстремальних умовах закінчення бикового або ведмежого ринку: зелена зона між 0 та -0,5: вважається індикатором ціни BTC нижче `справедливої вартості` зона між 0 та 7: нейтральний ринг `справедливої вартості` червона зона між 7 та 9 вважається індексом ціни BTC вище `справедливої вартості`

На діаграмі нижче ми помічаємо, що MVRV Z-Score вже потрапив в область 2 (синя). Це відбувається вперше в цьому циклі. Більше того, в усіх попередніх циклах перше досягнення цієї області (жовті круги) було пов`язане з неминучою корекцією ціни BTC (жовті прямокутники).

Після коригування ціни BTC та зниження показника обидва графіка генерували вищі мініми та продовжували зростати. Якщо схожа ситуація станеться цього разу, наступні 6 місяців або більше можуть бути періодом накопичення на ринку Bitcoin. Варто додати, що таке накопичення може бути відмінним шансом для зростання інших криптовалют та початку довгоочікуваного сезону альткоінов.

Досягнення цієї важливої області за MVRV Z-Score також було помічено відомим аналітиком @PositiveCrypto. Однак він пов`язує цю область з бичою схильністю, вказуючи, що ринок Bitcoin ще далекий від перегрівання.

“Ще далеко до того, щоб цей цикл став перегрітым. HODL” PositiveCrypto заявив. Чи випробує ціна Bitcoin рівень $32,000 знову?

Підрахувати глибину історичних коригувань та визначити зону підтримки, до якої може впасти ціна BTC тепер можливо. На довгостроковій діаграмі укажіть спади, які відбулися після того, як MVRV Z-Score вперше досяг за 2 область.

Виявляється, що корекція була досить глибокою кожного разу: 50% в 2012 році, 38% в 2016 році та 53% в 2020 році. Отже, за три попередні цикли середнє значення складало 47%.

Якщо намалювати потенційну корекцію ціни BTC на поточну діаграму, відбуваються цікаві технічні відповідності. Падіння Bitcoin на 47% від поточного району $59,000 призведе до підтримки на рівні близько $32,000 (зелена лінія).

По-перше, ця область розміщена майже точно на ключовому 0.618 Фібонначівському рітрейсменті всього вгору зниження з низів поточного циклу. Цей рейтрейсмент є загальною метою для глибоких корекцій на фінансових ринках.

Далі, рівень $32,000 повторно виступав як макро-підтримка та опір з 2021 року (сині стрілки). У жовтні 2023 року ціна BTC рішуче вибилася вище цієї області (синій коло). Однак з того часу вона не спричинила своєї бичої валідації як підтримка.

Якщо ринок Bitcoin мав пройти довгоочікувану корекцію у наступних 6 місяців, рівень $32,000 був би відмінною зоною для покупок. Як технічні відповідності, так і ончйн показник MVRV Z-Score вказують на це.

Для останнього аналізу ринку криптовалют від BeInCrypto, натисніть тут.

Disclaimer:

Уся інформація, що міститься на нашому веб-сайті, публікується вірно і лише для загального інформування. Будь-які дії, які читач вчиняє на основі інформації, знайденої на нашому веб-сайті, виключно на їхній власний ризик.

Опасности для быков Bitcoin
Опасности для быков Bitcoin
🐂 Бычий рост Bitcoin после скачка до $64000 вызван спекуляциями о ФРС. Осторожный прогноз на следующую неделю. 📉
Просмотреть
Цена биткоина и хешрейт: факторы ралли
Цена биткоина и хешрейт: факторы ралли
Анализ: Возможный рост цены биткоина из-за увеличения хешрейта и аккумуляции биткоинов майнерами. Исторические данные подтверждают эту связь, сигнализируя о потенциальном ралли. 📈🔗 #криптовалюты
Просмотреть
Решающие дни для Биткоина: аналитика и прогнозирование.
Решающие дни для Биткоина: аналитика и прогнозирование.
📈🔍 Неделя будет ключевой для Биткоина, сказал аналитик, указав на уровень $63 000. Удержание цены выше этого уровня может сигнализировать о восходящем тренде, ниже - волатильность. Новая фаза или испытание? Решение в ближайшие дни. ⏳ #BTC
Просмотреть
Фидельити увеличивает свое владение биткоинами, держит почти 1% всех BTC
Фидельити увеличивает свое владение биткоинами, держит почти 1% всех BTC
Фидельити увеличивает долю владения биткоинами до 1%, покупая 5 тыс. BTC за прошлую неделю. Сумма активов оценивается в $11 млрд. Компания продолжает активно накапливать криптовалюту, следуя институциональному тренду 📈🚀 #Фидельити #BTC
Просмотреть