Трейдери повертаються в Bitcoin: аналіз on-chain даних

Трейдери повертаються в Bitcoin: аналіз on-chain даних

Спекулянти і трейдери поспішають назад в Bitcoin, показують дані On-Chain

Швидкозростаюча ціна Bitcoin привертає трейдерів і спекулянтів назад на ринок, свідчать дані on-chain.

У вівторок в інформаційному бюлетені, фірма інтелектуальної блокчейн-аналітики Glassnode висвітлила, як ризиковість зростає серед різних когорт ринку Bitcoin, включаючи інституційних покупців та тримачів короткострокових позицій одночасно.

З початку року Bitcoin насолоджується масштабними капіталовкладеннями, з реалізованою капіталізацією активів, що зросла на 30 мільярдів до 460 мільярдів доларів – всього на 3% від свого історичного максимуму. Ринкова ціна активу зросла на 29% до 57 000 доларів протягом того ж періоду.

“Реалізована капіталізація” – це міра вартості всіх Bitcoin, об`єднаних разом, цінові оцінки на час останньої угоди з цими монетами.

Коли порівнюється з ринковою капіталізацією Bitcoin за допомогою відносного показника MVRV, можна оцінити прибутковість середнього інвестора Bitcoin. Показник в даний час становить 2,14 – відносно висока вартість, але не настільки висока, щоб вказувати на наближення Bitcoin до свого циклічного максимуму.

“В результаті цих успішних результатів, прибутковість інвесторів Bitcoin помітно покращилася, з тим що тепер кожний середній інвестор утримує нереалізований прибуток у розмірі +120% за монету,” – пише Glassnode. Повернення спекулянтів

Фірма виявила зростаючий інтерес до торгівлі та спекуляції на основі зростаючого щоденного обсягу on-chain, що надходить і виходить з бірж Bitcoin, який досяг найвищого значення практично $5.57 мільярдів у останні тижні. Вклади на біржі в основному надходять від тримачів короткострокових позицій, підкреслюючи спекулятивний характер останнього інтересу.

“З жовтня 2023 року, когорта короткострокових тримачів почала вкладати близько 1% свого резерву щодня, досягаючи точки 2.36% під час останньої спекуляції, пов’язаної з ETF,” – відзначили у Glassnode. “Це найбільший відносний вклад з моменту продажу у березні 2020 року.”

Bitcoin ETF також є значущим і видимим джерелом постійного попиту на BTC. Такі фонди поглинули понад $6 мільярдів у BTC з моменту запуску 11 січня. Glassnode сказав, що вони відкрили “новий рівень вільності для попиту та спекуляції” – особливо для інституційних покупців.

Зростання відкритого інтересу у Bitcoin фьючерсах і опціонах бачило значні зростання протягом останніх двох місяців, піднявшись до рівнів $20,5 мільярдів і $17,8 мільярдів відповідно. Останній вже досяг історичного максимуму в $20 мільярдів у січні, далеко перевищуючи рівні 2021 року.

“Більшість із цього здається напрямним, оскільки багато трейдерів продовжують у ставках проти попереднього тренду (будучи ліквідовані в результаті),” – відзначили у Glassnode.

Опасности для быков Bitcoin
Опасности для быков Bitcoin
🐂 Бычий рост Bitcoin после скачка до $64000 вызван спекуляциями о ФРС. Осторожный прогноз на следующую неделю. 📉
Просмотреть
Цена биткоина и хешрейт: факторы ралли
Цена биткоина и хешрейт: факторы ралли
Анализ: Возможный рост цены биткоина из-за увеличения хешрейта и аккумуляции биткоинов майнерами. Исторические данные подтверждают эту связь, сигнализируя о потенциальном ралли. 📈🔗 #криптовалюты
Просмотреть
Решающие дни для Биткоина: аналитика и прогнозирование.
Решающие дни для Биткоина: аналитика и прогнозирование.
📈🔍 Неделя будет ключевой для Биткоина, сказал аналитик, указав на уровень $63 000. Удержание цены выше этого уровня может сигнализировать о восходящем тренде, ниже - волатильность. Новая фаза или испытание? Решение в ближайшие дни. ⏳ #BTC
Просмотреть
Фидельити увеличивает свое владение биткоинами, держит почти 1% всех BTC
Фидельити увеличивает свое владение биткоинами, держит почти 1% всех BTC
Фидельити увеличивает долю владения биткоинами до 1%, покупая 5 тыс. BTC за прошлую неделю. Сумма активов оценивается в $11 млрд. Компания продолжает активно накапливать криптовалюту, следуя институциональному тренду 📈🚀 #Фидельити #BTC
Просмотреть