Дебати щодо криптовалют як цінних паперів у Південній Кореї

Дебати щодо криптовалют як цінних паперів у Південній Кореї

Чи є криптовалюта цінним папером? Південнокорейські суди не можуть визначитися - і це призводить до правових затримок. Згідно з Newsis, окремі судді Сеульського Південного окружного суду опиняються в дебатах щодо того, чи можна вважати певні монети `цінними паперами`.

Суд Сеульського Південного округу зараз розглядає два з найбільш відомих справ про `маніпулювання цінами` альткоїнів в історії південнокорейського законодавства.

У цьому суді зараз розглядаються різні справи, пов`язані з крахом екосистеми Terra у травні 2022 року, а також токеном Pica Coin, пов`язаним з мистецтвом.

Обидві справи ґрунтуються на звинуваченнях у притягненні до відповідальності за продаж монет як цінних паперів.

Наразі південнокорейське законодавство не визнає жодну монету як цінний папір. Однак судді були під тиском прийняти прецеденти з США.

Головуюча компанія Terraform Labs, що стоїть за монетами екосистеми Terra, такими як LUNC (раніше LUNA), засновала значну частину своєї справи в Південній Кореї на ідей, що криптовалюти не є цінними паперами.

Однак судді Сеульського Південного окружного суду `повторно мусили мучитися з вирішенням` цього питання. Newsis написав:

``Чи є криптовалюта цінним папером?` - таке питання ставлять собі судді Сеульського Південного окружного суду під час кожного судового засідання.`

Суддя з цього ж суду засудив колишнього виконавчого директора криптовалютної біржі на 4 роки ув`язнення 15 лютого.

Неіменований експерт правової спільноти заявив, що криптовалютний ринок Південної Кореї `розширюється`. І, вони кажуть, `кількість випадків шахрайства зростає`.

Проте, вони сказали, що Південна Корея не має `відповідної правової рамки` для вирішення таких питань.

В справі Pica Coin ЗМІ повідомляють, що прокурори закликали суд розглянути токен як цінний папір.

Це дозволило б прокурорам порушувати звинувачення у маніпуляціях цінами згідно з умовами Закону про фондовий ринок.

Однак адвокати захисту, пов`язані з Pica Coin, скаржаться, що `монети не є цінними паперами` згідно з національним законодавством.

Лі Кьонг-єоп, генеральний директор юридичної фірми Lawjipsa та Президент Товариства права блокчейну, сказав:

`Здається, що [суди] будуть проводити тривалі судові процеси, коли суди будуть змушені розглядати можливі [порушення] Закону про фондовий ринок. [...] Криптовалютне злочин забезпечив величезні збитки. Але якщо судді вирішать, що Закон про фондовий ринок не застосовується в цих випадках, це буде проблематичним.`

Якщо останнє виявиться правдою, Лі сказав, що відповідачі повинні бути `звільнені` або `отримати зменшені терміни ув`язнення`.

Неіменований колишній суддя Вищого суду сказав:

`У кримінальному судочинстві не повинно бути місця для розширеної або аналогічної інтерпретації. Тому буде важко для суду визначити, чи є віртуальні активи цінними паперами тут. Але в цивільних справах [...] це здається можливим`.

Кім Хьон-квон, адвокат в LKB & Partners, висловив думку, що `юридичні експерти все ще мають різні думки, тому неможливо однозначно сказати, що є правильним або неправильним`.

Кім зробив висновок, що відсутність законодавчих змін потребує створення чіткішої картини на основі судових рішень по цьому питанню.

Ті, хто хоче знайти відповідь на питання `Чи є криптовалюта цінним папером?` в Південній Кореї, здається, залишаються без іншого вибору, як чекати.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть