Продаж акцій Даймона: причини і наслідки

Продаж акцій Даймона: причини і наслідки

Генеральний директор JPMorgan реалізував $150 мільйонів акцій вперше в історії; Проте чому?

Джеймі Даймон, довгостроковий генеральний директор JPMorgan Chase (NYSE: JPM), вперше за свої 18-річні правління реалізував значну кількість своїх акцій у банківському гіганті.

Згідно з повідомленням у Федеральному комітеті з цінних паперів та бірж США (SEC) від 22 лютого, Даймон реалізував приблизно 822 000 акцій, еквівалентних приблизно $150 мільйонів, у цій історичній угоді.

Незважаючи на це значне розорення, він все ще володіє приблизно 7,7 мільйонами акцій у компанії. Варто зауважити, що рішення продати акції, здається, є частиною більш широкого плану, схваленого Даймоном та його сім`єю.

Дивіденд від реалізації акцій

Зокрема, згідно з повідомленням в жовтні 2023 року, Даймон та його сім`я розкрили плани продати 1 мільйон акцій для `фінансової диверсифікації та податкового планування`. Те ж саме повідомлення вказувало на можливі додаткові продажі у майбутньому. У цьому випадку продаж, здається, не має відношення до планів по наступництву лідерів у банківському гіганті.

Цікаво, що інші внутрішні співробітники JPMorgan також вибрали продаж акцій у той же день. Наприклад, Трой Рорбо, спів-генеральний директор комерційного та інвестиційного банку JPMorgan, реалізував акції на суму $13,7 мільйонів, в той час як генеральний юрист банку Стейсі Фрідман та головний інформаційний директор Лорі Бір продали акції на суму відповідно $1,1 мільйона та $716 000.

З того часу, як Даймон взяв на себе обов`язки генерального директора, JPMorgan Chase пережив значний зростання, і банк повідомив про збільшення прибутку на 35% в останньому кварталі. У той же час у 2023 році був зафіксований найбільший річний прибуток усіх американських банків, досягнувши рекордних $49,6 мільярда. Винагорода Даймона

Відповідно до вражаючої фінансової продуктивності, рада банку винагородила Даймона збільшенням зарплати на 4%, піднявши його загальну компенсацію до $36 мільйонів, включаючи фіксовану зарплату та пакети акцій на основі продуктивності, як повідомляє Business Insider.

У цей же час банк також прискорив свої плани розширення шляхом значних аквізицій, наприклад, поглинанням неспроможного регіонального кредитора First Republic Bank в травні.

Поки JPMorgan продовжує радіти стійкій підприємницькій моментум, Даймон попередив про наслідки поточного середовища в минулому. Як повідомило Finbold в вересні, Даймон попередив, що ми живемо в `найнебезпечніший часи`, вказавши на такі чинники, як тривала геополітична напруга.

У той же час, банку довелося сплатити значні штрафи за різноманітні порушення. Згідно з доповіддю Finbold, JPMorgan отримав штрафи практично на $40 мільярдів через юридичні опдзорівки за двадцять років.

Між тим, JPM показав стабільний ріст в останні місяці, зростаючи більш ніж на 30% за останній рік, торгуючись на рівні $183,99 на момент публікації.

Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Обзор: Ebury предполагает снижение ставок на 25 базисных пунктов. TD Securities ждет точечную диаграмму Фед. BofA ожидает осторожность и предпочтение постепенному смягчению. Рынок спекулирует - 55% вероятности снижения на 50 базисных пунктов, 45% - на 25. 📉🏦🔍
Просмотреть
Ожидания по процентным ставкам ФРС: спор между экспертами
Ожидания по процентным ставкам ФРС: спор между экспертами
Бывшие чиновники ФРС противоречатся: Местер за снижение на 25 пунктов, а Буллард - на 50. Рынок реагирует волатильно. Рост S&P 500 может продолжиться. 📉📈
Просмотреть