Криптовалюта використовується для фінансування шпигунів - депутат

Криптовалюта використовується для фінансування шпигунів - депутат

‘Західні агентства використовують криптовалюту для фінансування шпигунів в Росії,’ стверджує депутат

Шпигуни та `агенти` із західних країн використовують криптовалюту для фінансування своїх операцій, заявив провідний російський депутат.

За News.ru, коментарі надійшли від Андрія Лугового, Першого Заступника Голови Комітету Держдуми з Питань Безпеки та Протидії Корупції, під час виступу у парламенті 20 лютого. ‘Шпигуни не є ідіотами, вони використовують криптовалюту’ – депутат

Луговий сказав, що `криптовалюта` є “єдиним способом поповнення гаманців іноземних агентів.” Він стверджував, що ці люди є “інструментами м`якої сили.”

Депутат заявив, що ці “агенти” підпорядковані “Державному департаменту США та Міністерству закордонних справ Великої Британії.” Він додав:

“Це винахідливі іноземні агенти. І ми повинні зрозуміти, що їхні дії перш за все організовані розвідками. […] Вони не настільки ідіотичні, щоб переказувати гроші зі сховища в Женеві до Москви. […] Криптовалюта зараз єдиний спосіб поповнення їхніх гаманців.”

Луговий повторив попередні критики щодо очевидної неспроможності уряду запустити регулювання криптовалюти.

Таке законодавство, за його словами, може запобігти шпигунам та “іноземним агентам” отримувати доступ до криптовалюти. Він пояснив:

“Два роки тому, за ініціативою нашого голови, ми створили робочу групу [з регулювання криптовалюти]. І що було зроблено з того часу?” Андрій Луговий, Перший Заступник Голови Комітету Держдуми з Питань Безпеки та Протидії Корупції, промовляє в 2018 році. (Джерело: LDPR TV/YouTube) Неефективність дій: Регулювання Росії `застрягло”

Вранці цього місяця Луговий назвав російську криптополітику “поганою до огиди.” Він розкритикував уряд за невдачу у створенні регулювання криптовалюти та сказав:

“Відсутність регулювання у сфері криптовалюти в Росії грає на користь політиці санкцій [Заходу] проти нашої країни. Це підриває анти-санкційну політику російського уряду.”

У своєму попередньому виступі він також засудив робочі групи з криптовалюти, створені у спробі подолати тупік між вищими міністерствами, правоохоронними органами та крипто-скептичним Центральним Банком.

Російсько-шведський громадянин керував сервісом з міксування криптовалюти, який служив критичним зв`язком для переміщення десятків мільйонів доларів зі злочинних інтернет-ринків, стверджував прокурор https://t.co/Q86xlGr1uW — Bloomberg Crypto (@crypto) 15 лютого 2024

Луговій закликав російські органи влади визначити “іноземних агентів та їхніх родичів” та зобов’язати їх “щорічно подавати звіт про свій дохід та витрати.”

Депутат сказав, що багато “іноземних агентів” в Росії мають “квартири та дачі.”

Луговій стверджував, що ці особи “діють під керівництвом служб розвідки та посольств.”

Він підсумував, що “іноземним агентам” все ще дозволяють безпідставно пересуватися по Росії.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть