Конгрес вимагає від SEC відповіді щодо помилкового повідомлення про біткоїн-ETF.

Конгрес вимагає від SEC відповіді щодо помилкового повідомлення про біткоїн-ETF.

Республіканці камери представників США вимагають від комісії з цінних паперів та бірж відповідей щодо помилкового повідомлення на акаунті X.

У листі до голови комісії Гарі Генслера зазначається, що здатність комісії забезпечити виконання своєї місії—захист інвесторів, підтримання справедливих і ефективних ринків та сприяння формуванню капіталу—пов`язана безпосередньо зі здатністю комісії спілкуватися з учасниками ринку.

На акаунті SEC у вівторок було помилкове повідомлення, що говорило про затвердження лістингу біткоїн-ETF. Після швидкого твіта від голови комісії Гарі Генслера, в якому він зазначив, що акаунт X компрометований, агентство офіційно затвердило біткоїн-ETF в середу.

Компанія X підтвердила, що акаунт X SEC було вкрадено, і хтось отримав контроль над номером телефону, пов`язаним з акаунтом. Команда безпеки платформи відзначила, що SEC не встановила двофакторну аутентифікацію для свого акаунту в момент його компрометації.

У листі голова комітету з фінансових послуг Джункін Патрік, представники Конгресу Білл Хузінга з Мічигана, Реп Френч Хілл із Арканзасу й Реп Анн Вагнер з Міссурі зазначили, що відсутність двофакторної аутентифікації в SEC неприпустима.

Крім того, четверо представників зазначили, що SEC повинна дотримуватися вимог правил керування кібербезпекою, які передбачають, що компанії повинні повідомляти про `суттєві` кібербезпекові інциденти протягом чотирьох днів.

`Враховуючи вчорашній твіт, ми чекаємо, що SEC буде надавати такі ж вимоги, які ставляться перед компаніями по всій країні. Усі учасники ринку заслуговують на вашу та вашого агентства прозорість,`—сказали вони.

SEC заявила, що співпрацює з ФБР, щоб з`ясувати, що пішло не так, і прес-секретар раніше заявив, що агентство буде надавати оновлення за потреби.

Конгрес хоче отримати відповідь від SEC до 17 січня. Відповідь Конгресу на затвердження біткоїн-ETF

Д-Нікель Вайлі, який також критикував обробку компрометованого повідомлення SEC, назвав затвердження біткоїн-ETF `історичним`.

Підтримавши затвердження біткоїн-ETF, голова комісії Генслер проголосував їх в інших демократичних комітетах.

`Я задоволений рішенням голови Генслера, але очевидно, що його битва з регулюванням через правопорушення програє в судах і в громадській думці,`—сказав Нікель в заяві. `Конгрес має свою роль у відповіді на неприйнятний підхід SEC до цифрових активів.`

Інші прихильники криптовалют підтримали рішення SEC затвердити біткоїн-ETF й заявили, що це підкреслює потребу у законодавстві.

`Це надасть мільйонам американців легший доступ до криптоактивів і дозволить їм скористатися послугами професіональних менеджерів та більш конкурентних комісій,`—сказала сенатор Цинтія Лумміс, республіканка з Вайомінгу, в середу.

Реп Макгенрі також закликав до прийняття законодавства в повідомленні на X в середу.

`Хоча законодавство, що забезпечить зрозумілість та стабільність цифрових активів, залишається необхідним, кроки, які було зроблено сьогодні, дуже покращують працю SEC з метою регулювання через правопорушення`—сказав Магенрі.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть