Нові правила для банків збереження криптовалют: вимоги до рахунків

Нові правила для банків збереження криптовалют: вимоги до рахунків

Американські банки вимагають оновлення криптовалютних настанов у зв`язку зі стрімким зростанням цін на цифрові активи

Посеред значного зростання цін на криптовалюти, що підняло загальну капіталізацію ринку криптовалют до рекордних $1,93 трильйонів у четвер, впливові інтересні групи закликають Комісію з цінних паперів та бірж (SEC) США переглянути рахункову настанову, яка накладає додаткові витрати на американські банки за збереження цифрових активів від імені своїх клієнтів.

Групи банків закликають SEC до перегляду правил рахунків по криптовалютам

Згідно з доповіддю агентства Bloomberg, коаліція торгових груп, до яких належать Інститут банківської політики, Американська асоціація банків, Асоціація Цінних Паперів та Фінансових Ринків, а також Форум фінансових послуг, відправила лист до SEC в середу, де вони висловлюють свої побажання щодо змін.

Існуюча настанова вимагає від публічних компаній, у тому числі від банків, розглядати криптовалюти, які вони утримують у депозиті, як зобов`язання на своїх корпоративних балансах. Відтак, банки повинні виділяти активи подібної вартості для виконання капіталовимог та захисту від можливих втрат.

За інформацією Bloomberg, торгові групи вимагають від SEC розглянути такі ключові зміни: виключення певних активів з класифікації під широкою криптовалютною дахом. Це стосується традиційних активів, які записуються або передаються за допомогою мереж блокчейн, таких як токенізовані депозити, а також токени, що лежать в основі продуктів, які схвалені Комісією з цінних паперів, наприклад, фонди обмінування біткоїнів (ETF).

Групи банків аргументують, що якщо регульовані банківські організації не можуть надавати послуги з збереження цифрових активів у масштабі, це негативно позначить на інвесторів, клієнтів та на всі фінансову систему в цілому.

Однак SEC захищає свою рахункову настанову, посилаючись на `унікальні ризики` та невизначеності, які створюють криптовалюти порівняно з іншими активами, утримуваними банками. Чи обмежить розширення зберігання?

Конкретна настанова, яка порушується, відома як Пояснення керівництва з рахунків No. 121, стикалася з критикою від банків з моменту її опублікування в 2022 році.

Стверджується, що цей бюлетень обмежує їх можливість розширення послуг з цифрових активів для клієнтів через пов`язані високі витрати. Відтак, банки упустили можливість надавати послуги з депозитивного зберігання для недавно затверджених фондів обмінування біткоїнів, де Coinbase вийшов як переважний кастодіан для більшості емітентів ETF.

Групи банків також підкреслили додаткові виклики, що виникають від настанови, включаючи `загальмуючий ефект` на плани використання технології блокчейн для традиційних активів. Хоча SEC описала SAB 121 як не зобов`язувальне пояснювальне керівництво, вона визнала, що його виконання покращує розкриття перед інвесторами щодо компаній, що зберігають криптовалютні активи для інших.

Під час зростаючого тиску на SEC були зусилля законодавців скасувати настанову. У Комітеті з фінансових послуг Палати Представників був внесений проект резолюції, який очолюють представники Майк Флуд та Вайлі Нікель, тоді як сенатор Сінтія Ламміс спонсувала ідентичний закон у Сенаті. Ці заходи спрямовані на позбавлення SEC права приймати правила, які впливають на банківське зберігання.

Результат залишається невизначеним, оскільки успіх законодавства залежить від отримання достатньої підтримки, особливо серед демократів та в Уряді.

Однак колективні зусилля торговельних груп, законодавців та стейкхолдерів індустрії можуть потенційно призвести до регуляторних змін, які полегшать тягар на банки, що утримують цифрові активи, сприяючи їх участі в розвиваючомуся криптовалютному пейзажі.

Більше того, останні зусилля, предприяті Урядом США, є яскравим прикладом зростаючого інтересу та бажання приймати та інвестувати в криптовалюти, особливо біткоїн.

Ця інституціональна участь значно сприяла швидкому успіху біткоїн ETF, які отримали регуляційне схвалення всього місяць тому.

Зображення в основі з Shutterstock, діаграма з TradingView.com Відомості: Стаття надається виключно для освітніх цілей. Це не представляє думку NewsBTC щодо того, чи купувати, продавати чи утримувати будь-які інвестиції, і, звичайно, інвестування несе ризики. Радимо провести власне дослідження перед прийняттям будь-яких інвестиційних рішень. Використовуйте надану на цьому веб-сайті інформацію на свій власний ризик.

Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Фед розглядає зниження процентної ставки, дискусія колишніх посадовців розбурхала ринок. Очікується зниження на 25 базисних пунктів, але думки поділені. Волатильність на ринку збільшується, S&P 500 росте. Інші аналітики бачать можливість нових рекордів. 📉📈🔥
Переглянути