Компанія Bakkt повідомила про фінансові проблеми через ситуацію на ринку криптовалют

Компанія Bakkt повідомила про фінансові проблеми через ситуацію на ринку криптовалют

Компанія Bakkt, колишній партнер Starbucks у галузі криптовалют, повідомила регуляторам цього тижня, що у неї закінчується грошей через `швидко змінну ситуацію` на ринку криптовалют.

Ця компанія, яка колишньо має відомих партнерів, таких як Starbucks та Mastercard, і її початки споріднені з тією ж компанією, що володіє Фондовою біржею Нью-Йорка, повідомила у вівторок у звіті до Комісії з цінних паперів та бірж (SEC), що, ймовірно, у неї недостатньо грошей на подальшу роботу протягом наступних 12 місяців.

Bakkt внесла зміни до свого квартального звіту по листопаду, щоб оновити розкриття ризиків. Лише місяць тому компанія оголосила про початок масштабної міжнародної експансії.

`Є значна невизначеність, пов`язана з нашою експансією на нові ринки та зростанням нашого доходу у зв`язку з швидкозмінним середовищем, пов`язаним з криптовалютами`, - заявила компанія. Отже, Bakkt заявила, що `не може прийти до висновку, що ймовірним є значне збільшення прибутку` без залучення додаткових коштів у найближчому майбутньому.

Bakkt заснована в 2018 році як криптоплатформа, розроблена Intercontinental Exchange, яка також є власником Фондової біржі Нью-Йорка. Спочатку компанія фокусувалася на можливості використання криптовалют спільно з відомими брендами.

Однак Bakkt в подальшому змінила свою стратегію і, замість безпосереднього обслуговування споживачів, почала пропонувати послуги торгівлі та зберігання криптовалют для фінансових установ та фінтех-компаній. Компанія пояснила, що її новий `підхід бізнесу-в-бізнес-консумер` сконцентрований на підтримці комерції шляхом впровадження крипторішень у середовища клієнтів.

Проте компанія все ще продовжувала працювати зі споживачами.

У квітні 2021 року Bakkt придбала ще одну криптоплатформу під назвою Apex Crypto і перейменувала її в Bakkt Crypto Solutions. Заявляючи це як `Григоровий` (бізнес-через-бізнес-споживач), компанія на той час заявила, що очікує, що торгова платформа Bakkt Crypto та відносини із постачальниками ліквідності підвищать можливості компанії. Однак, після придбання, Bakkt вилучила десятки криптовалютних активів з цієї платформи, включаючи Solana та Cardano, через регулятивний нагляд щодо того, чи вважаються деякі токени незареєстрованими цінними паперами.

Також нещодавно Bakkt оголосила про розширення своєї міжнародної присутності з фокусом на Латинську Америку та Азію.

Ця експансія, за словами Bakkt, вносить невизначеність. Крім того, звалювання ринку криптовалют загалом та розпад великих гравців галузі, таких як FTX, також створюють перешкоди.

Bakkt повідомила Комісії з цінних паперів та бірж у заяві, що її зміна бізнес-стратегії збільшила ризики та невизначеність. Вона також зазначила можливість не отримувати достатньо доходу, щоб уникнути вичерпання грошей. Компанія зараз намагається привернути додаткові фінансування, щоб задовольнити свої потреби протягом наступного року.

Aкції Bakkt (BAKKT/NYSE), які за останній рік стрімко впали майже на 90%, трохи скоротилися з рівня $1.47 до $1.29 після публікації переглянутого квартального звіту до Комісії з цінних паперів та бірж SEC.

Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Фед розглядає зниження процентної ставки, дискусія колишніх посадовців розбурхала ринок. Очікується зниження на 25 базисних пунктів, але думки поділені. Волатильність на ринку збільшується, S&P 500 росте. Інші аналітики бачать можливість нових рекордів. 📉📈🔥
Переглянути