Білорусь планує запустити цифровий білоруський рубль до 2026 року

Білорусь планує запустити цифровий білоруський рубль до 2026 року

Національний банк Білорусі вважає, що його нова ЦБДК дозволить Мінську «дезцентралізувати міжнародну торгівлю» і запланував національне впровадження до 2026 року.

За даними ONT, заступник начальника відділення досліджень та стратегічного розвитку Національного банку Білорусі Михайло Деміденко заявив:

«Передусім ми прагнемо дезцентралізувати міжнародні платежі. Проблемою сучасного світу є те, що всі платежі між країнами проходять через банківські системи емітентів основних валют, таких як долар і євро ». Білорусь: запуск ЦБДК запланований на 2026 рік.

Після початку війни в Україні в лютому 2022 року США та ЄС наклали санкції на більшість великих білоруських фірм і банків.

Але Мінськ і Москва вважають, що їх прискорені проекти ЦБДК допоможуть їм боротися з режимами санкцій та торгувати з більшою свободою.

Деміденко додав, що НББ вже створив «демо-версію» білоруського ЦБДК. Він також підтвердив, що банк зараз будує «платформу» для монети.

Раніше НББ розпочав набір блокчейн-розробників, які працюватимуть над монетою та пов`язаними сервісами.

Деміденко додав, що «юридичні особи» - тобто бізнеси - зможуть почати використовувати монету в 2025 році.

Виконавчий директор НББ з досліджень також сказав, що банк випустить «повноцінне» національне впровадження до 2026 року. Мінськ прагне підвищити торгівельні можливості за допомогою ЦБДК

Представник банку також заявив, що монета допоможе «уникнути ризиків». Серед них, на його словах, є зв`язані з санкціями турботи.

Деміденко говорив про потенціал ЦБДК в «відкритті нових можливостей для міжнародної співпраці».

НББ додав, що ЦБДК допоможе знизити вартість «міжнародних платежів». І НББ заявив, що не стягуватиме комісію з операцій.

Монета буде мати назву цифрового білоруського рубля (ЦБР) і буде використовувати протокол блокчейн Hyperledger Fabric.

Деміденко стверджує, що монета дозволить державі краще «контролювати витрати з бюджету». Заступник начальника відділення досліджень та стратегічного розвитку Національного банку Білорусі Михайло Деміденко розповідає пресі про цифровий білоруський рубль.

І він повідомив громадськості, що банк «планує додати можливість здійснювати покупки ЦБДК анонімно». Білорусь розслідує діяльність близько 20 аналітиків через «шкоду національній безпеці» https://t.co/4UPkq0Ei4l pic.twitter.com/jHNbX8gO9Q

Представник банку сказав, що монета буде «цілком децентралізованою». Він сказав, що громадяни зможуть «обмінювати цифрові білоруські рублі на готівку, а також на безготівкові рублі в будь-який час».

Банк вперше розкрив масштаб своїх планів щодо ЦБДК у жовтні 2023 року. НББ заявили з самого початку, що вони хочуть, щоб їх монета мала «міжнародну» функціональність.

Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Фед розглядає зниження процентної ставки, дискусія колишніх посадовців розбурхала ринок. Очікується зниження на 25 базисних пунктів, але думки поділені. Волатильність на ринку збільшується, S&P 500 росте. Інші аналітики бачать можливість нових рекордів. 📉📈🔥
Переглянути