Прометеум відкрив двері для інституційних клієнтів: ETH, UNI, ARB, OP та GRT на зберіганні

Прометеум відкрив двері для інституційних клієнтів: ETH, UNI, ARB, OP та GRT на зберіганні

Двері відкрито в Prometheum, де спірна фірма тестує криптовалютні токени як цінні папери

Функція зберігання криптовалютної платформи Prometheum Inc. тепер відкрита для інституційних клієнтів.

Prometheum почав м`яко запускати з ETH, а пізніше додав UNI та ARB до активів, які підтримуватиме, і на цьому тижні компанія повідомила, що також взяла на зберігання OP та GRT.

Спів-CEO Аарон Каплан заявив, що Prometheum намагається стати PayPal у світі криптовалюти.

У той час як широкий криптовалютний ринок бореться з Комісією з цінних паперів та бірж США щодо класифікації більшості токенів як цінних паперів, Prometheum відчиняє свої двері для довгоочікуваного тесту своєї стратегії вважати, що SEC має рацію.

Зараз компанія готова приймати активи інституційних клієнтів у вигляді етеру Ethereum (ETH), Uniswap (UNI) та Arbitrum (ARB), а також додала ще два токени: Optimism (OP) та The Graph (GRT). Компанія відкрила свій бізнес зберігання у середу після попереднього м`якого запуску, і фірма на шляху до запуску торгової операції у `дуже недалекому майбутньому`, - сказав Бенджамін Каплан, генеральний директор Prometheum Capital і спів-CEO його материнської компанії, Prometheum Inc.

Преімущество Prometheum, яке не було перевірене на практиці: вона була першою повністю зареєстрованою криптовалютною брокерською дилерською спеціалізованою угодою за правилами SEC, і вона має ліцензію на розрахунки та засадки, що робить її потенційним всеукраїнським магазином, коли бізнес стане повністю операційним. До цього тижня це був одинокий статус, але tZero Group Inc. сказала, що вона отримала ту ж саму ліцензію брокера-дилера й сподівається запустити продукти наступного року.

Проте, багато інших компаній і відомі республіканські законодавці стверджують, що неможливо керувати таким криптовалютним бізнесом в рамках існуючих цінних паперів законів, і Prometheum ще не розкрила жодного клієнта чи доходу, щоб спростувати своїх критиків.

Каплан зазначив, що є `величезний інтерес` від потенційних користувачів і емітентів.

`Ми намагаємося стати PayPal у галузі цифрових активів,` - сказав Аарон Каплан, який ділиться обов`язками CEO зі своїм братом, у інтерв`ю з обома Капланами. Він сказав, що на даний момент не існує екосистеми, яка була б відповідною інфраструктурою для `повного життєвого циклу` цінних паперів, виданих на блокчейні, що особливо важливо, оскільки зростає інтерес до токенізації активів.

Додавання токенів з Optimism, базовою блокчейном другого шару на Ethereum, і The Graph, децентралізований протокол для індексації та запитів даних з блокчейнів, Prometheum Capital анонсувало разом із великим відкриттям.

`Це тільки початок,` - сказав Бенджамін Каплан про запуск з п`ятьма придатними токенами. `У нас буде досить повний автомат з продуктами.`

Компанія поки що не має публічного графіка для запуску торгівельних та розрахункових послуг.

Читати далі: Контроверсійна криптовалютна фірма Prometheum планує вважати токени Uniswap і Arbitrum цінними паперами

Про запитання, чи спілкувалася компанія з регулятором стосовно того, чи є її підхід життєздатним, Каплан відмовився розкрити деталі взаємодій окрім того, що Prometheum спілкується з SEC у звичайному порядку справ.

Представник SEC відмовився надати коментар щодо поглядів агентства на операцію зберігання Prometheum.

Виживання бізнесу представляє собою одне з небагатьох ключових випробувань галузі, до яких також відноситься результат низки судових боротьб. У випадку Prometheum, якщо SEC прийме її бізнес-модель, це може підтвердити можливість керування криптовалютною платформою в рамках поточних законів, як аргументує глава SEC Гері Генслер. Але якщо SEC поставить край цьому, це буде відповіддю на річну думку порталу, що бізнеси з цифровими активами повинні просто дотримуватися законів для задоволення агентства.

Голова Комісії з торгівлі товарними ф`ючерсами Ростін Бенгам у свідченнях перед Конгресом у цьому році сказав, що рух з боку SEC, який підтверджує обробку ETH Prometheum як цінного паперу, поставить під сумнів довготривалу позицію регульованих CFTC фірм, що це товар.

`Ми не тут, щоб вести боротьбу між регуляторами,` - сказав Бенджамін Каплан. `Ми працюємо відповідно до федеральних законів про цінні папери, оскільки ми вважаємо, що це краща рамка для захисту клієнтів.`

Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Фед розглядає зниження процентної ставки, дискусія колишніх посадовців розбурхала ринок. Очікується зниження на 25 базисних пунктів, але думки поділені. Волатильність на ринку збільшується, S&P 500 росте. Інші аналітики бачать можливість нових рекордів. 📉📈🔥
Переглянути