Біткоїн-майнінг і ERCOT - дані розповідають історію

Біткоїн-майнінг і ERCOT - дані розповідають історію

Bitcoin Mining And ERCOT - The Data Tells The Story

Останні заголовки описали 25% падіння складності мережі біткоїна під час зимової бурі Фінн в січні. Більшість приписувала це зниження діяльності з обмеження в Техасі. Хоча Техас представляє 17% глобальної біткоїн мережевої потужності, дані ERCOT показують, що деяка діяльність з обмеження була поєднанням вищих цін і `громадянського підлеглості сітці`. В ERCOT, а також, меншою мірою, в інших ISO, ціни є найкращою мірою грід-стресу. Є інші міри, такі як PRC (фізична реагуюча здатність), але ціни є кращим показником у більшості ситуацій. З цієї причини, щоб запобігти стрибкам цін і створити більш складні умови для сітки, оптимальне середовище - це таке, в якому ціна не коливається дико вгору і вниз. Однак, в ERCOT часто спостерігається волатильність цін, як це було під час зимової бури Елліота в грудні 2022 року (дивіться графік нижче).

Біткоїн-майнери - це економічна ідеальна група споживачів електроенергії. Це не означає, що біткоїн-майнери споживатимуть електроенергію альтруїстичним способом, але межі для біткоїн-майнерів надзвичайно чутливі до ціни електроенергії, так що вони мають економічні стимули зменшувати споживання, коли ціна електроенергії перевищує їх точку беззбитковості (поточна точка беззбитковості для більшості майнерів становить від 100 до 200 доларів за МВт-година). Це означає, що вони будуть споживати електроенергію, коли ціни будуть нижче їхньої точки беззбитковості, і вимкнути, коли ціни перевищать цю точку. Є кілька оперативних і практичних винятків до цього, наприклад, якщо у майнерів є угоди про колокацію дата-центру, що встановлюють або гарантують час безвідмовної роботи.

Техасці повинні бажати, щоб біткоїн-майнери були увімкненими, коли в електроенергії є запаси, оскільки їх постійне споживання стимулює розширення додаткового виробництва. І навпаки, захмарно, звичайно, ми хочемо, щоб біткоїн-майнери обмежувалися, коли ціни високі, а сітка переживає стрес.

Це приводить нас до зимової події січня 2024 року, тижнею з 15 січня. Заголовки змусили б вас подумати, що сітка Техасу знову знаходилась під стресом і що біткоїн-майнери обмежилися внаслідок цього. Правда набагато більш роздрібнена. Середня розрахункова ціна на оптовому ринку електроенергії ERCOT протягом трьох найгірших днів бурі становила 100,76 доларів за МВт-година, і ціни ніколи не перевищували 600 доларів за МВт-година. Для контексту ціни максимум піднімаються до 5000 доларів за МВт-година. Як свідчать оптові ціни, сітка досить добре перенесла бурю з достатніми запасами протягом усього періоду.

ERCOT дійсно випустив попередження про енергозбереження, але це було більш попередженням для споживачів електроенергії, які не моніторять ціни електроенергії кожну секунду кожного дня, як це роблять біткоїн-майнери.

Ми бачили деяке економічне обмеження, що означає обмеження споживання електроенергії на основі сигналів про ціну, від майнерів протягом тривалих періодів, і деяких короткострокових періодів, коли ціни перевищували 200 доларів за МВт-година. Проте, ця активність була менш помітною, ніж в попередніх зимових подіях або літніх хвилях спеки, оскільки запаси виробництва були більш достатніми для всієї сітки. Деякі біткоїн-майнери, ймовірно, обмежували споживання тривалий час, як жест вірності `громадянству сітки` і демонстрацію постійного зобов`язання до стабільної сітки, але це мало об`єктивні обґрунтування.

Усі ці свідчення свідчать про те, що падіння складності на минулому тижні вимагає більш виваженого пояснення. Багато з них було наслідком обмеження в Техасі, але після оцінки даних про ціни ERCOT мене переконує, що значна частина цього обмеження походила з інших ISO в Північній Америці. Коротко кажучи, кожен, хто має думку про обмеження майнінгу біткоїна, мав би добре подивитися на ціни, встановлені ERCOT та LMP. Дані та економіка повинні утворювати основу всіх майбутніх аналізів.

Це гостьовий допис Лі Братчера. Застосовуються виключно їхні власні погляди і вони не обов`язково відображають думки BTC Inc або Bitcoin Magazine.

Падіння обчислювальної потужності Bitcoin: причини та наслідки
Падіння обчислювальної потужності Bitcoin: причини та наслідки
📉 Хешрейт Bitcoin впав на 9,95% після рекордного показника. Гірники стикаються з економічними труднощами через зниження доходів та низькі комісії. Важливо відстежувати подальший розвиток ситуації. 🧐🔻
Переглянути
Титул: Вплив Bitmain на пули майнінгу Bitcoin
Титул: Вплив Bitmain на пули майнінгу Bitcoin
Крипто журналісти виявили, що Bitmain впливає на проксі-сервери майнінгу біткойн. Дослідження показують велику збіжність дій деяких пулів з шаблонами Bitmain. Це викликало обговорення про вплив компанії на мережу. 🧐🔍
Переглянути
Проблеми з прибутковістю добування Bitcoin: аналіз JPMorgan
Проблеми з прибутковістю добування Bitcoin: аналіз JPMorgan
Прибутковість видобутку Bitcoin залишається низькою, хешрейт зростає, ціни падають - JPMorgan ⬇️💰 #Bitcoin #JPMorgan
Переглянути
Відмова від майнінгу Bitcoin на користь штучного інтелекту
Відмова від майнінгу Bitcoin на користь штучного інтелекту
Bitcoin майнери переходять до ШІ через дорогу електрику. Дохід впав, компанії банкрутують. Залишаються надії на нові технології та стабільність Bitcoin. Грають в довгу гру з штучним інтелектом. 🪙🔋
Переглянути