Економічний план Камали Харріс може спричинити інфляцію - критика економіста

Економічний план Камали Харріс може спричинити інфляцію - критика економіста

Американський економіст попереджає, що план Камали Харріс може призвести до різкого зростання інфляції. Після того, як президент Сполучених Штатів Джо Байден вийшов з гонки за переобрання, його замістила його віце-президентка Камала Харріс. Її заплановані економічні політики, вважані навіть більш радикальними, ніж у поточного президента, викликали увагу та критику, включаючи відомого економіста.

Зокрема, Пітер Шіфф скритикував економічний план Харріс як збільшення інфляції, стверджуючи, що інфляція не є рішенням, а навпаки, як він пояснив у дописі, опублікованому 30 серпня.

Зокрема, як відзначив Шіфф:

«Економічний план Камали Харріс можна узагальнити одним словом: інфляція. Це єдине `рішення`, яке вона пропонує для кожної проблеми, яку вона обіцяє вирішити. Проте інфляція - це не рішення; це проблема. Це означає, що президент Харріс зробить ще гіршими всі проблеми, які вона сподівається вирішити». Що включения економічний план Харріс

Нагадаємо, що Харріс пообіцяла продовжувати підтримувати програму реформи податків Байдена, яка підвищить верхній ліміт податків на прибуток від продажу майна з 37% до 39,4% і, якщо вона ближче дотримується початкової схеми, до 44,6%, як повідомив Finbold 28 серпня.

Вона також підніме корпоративний податковий рівень до 28%, що, як і інші аспекти програми, може впливати на інвесторів на різних ринках через його прогресивний характер. Тобто, чим більше ви заробляєте, тим більше платите, як, наприклад, податок на нереалізовані прибутки, який буде застосовуватися до осіб з чистим активом понад 100 мільйонів доларів США.

Як наслідок, оподаткування нереалізованих прибутків може призвести до виведення капіталу з США в країни з більш вигідним податковим режимом «з небаченим темпом, що призведе до втрати податкових надходжень та ослаблення нашої фінансової системи», за словами статті інвестиційної управляючої фірми U.S. Global Investors, опублікованої 26 серпня. Інфляція як наслідок

Більше того, інфляція може бути одним з наслідків майбутніх політик Харріс, оскільки корпорації традиційно перекладають свої витрати на споживачів, іноді з необхідності, а іноді для захисту пакетів заробітної плати їхніх керівників. Якщо компанії оберуть цей шлях, багато американців можуть побачити зростання своїх витрат.

Тим часом Харріс підтримує цінові контролі, тип регулювання з боку уряду, яке накладає обмеження на те, наскільки сильно можуть зростати ціни та зарплати, що може приймати форму цінових стеляг, наприклад, контролю над орендою, або цінових підлог, як, наприклад, закони про мінімальну зарплату, про які згадує U.S. Global Investors як `пластир на кулючу рану`.

Більше того, посилаючись на опитування, яке відбулося в липні, інвестиційний менеджер підкреслив, що 75% економістів «або не погодились, або категорично не погодились з твердженням, що обмеження зростання орендної плати на 5% щорічно допоможе американцям на довгострокову перспективу», додаючи, що «62% або погодились, або категорично погодились, що контроль за зростанням цін призведе до `значних` дефіцитів у пропозиції».

З іншого боку, супротивник Харріс у президентській гонці, колишній президент США Дональд Трамп, запропонував цілий ряд ідей для зупинки інфляції, включаючи зупинення нелегальної імміграції, про що він вважає, що це зменшить попит на житло та знизить ціни, заявивши на своїй червневій промові у Вісконсіні:

«Лише менше, ніж чотири роки тому наші кордони були безпечними, інфляції не було ніде. (…) Я завершу кошмарну інфляцію Байдена, і ми швидко завершимо її. (…) Я також припиню інфляцію, зупинивши наші кордони, швидко знизивши вартість житла».

Підсумовуючи все вищесказане, важливість економічній політики Камали Харріс, яка може призвести до збільшення інфляції, може бути виправдана, і тільки час покаже, чи внесе вона зміни до своїх планів або продовжуватиме настоювати на них.

Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Фед розглядає зниження процентної ставки, дискусія колишніх посадовців розбурхала ринок. Очікується зниження на 25 базисних пунктів, але думки поділені. Волатильність на ринку збільшується, S&P 500 росте. Інші аналітики бачать можливість нових рекордів. 📉📈🔥
Переглянути