Нечесний криптовалютний вплив на політику: проблема розкрита

Нечесний криптовалютний вплив на політику: проблема розкрита

Разомкаємо і криптовалютний кампанійський кошт

Колись жив собі імператор, що любив бути модним. Тому він був відкритий для швидкоговорливих портників, які обіцяли зробити для нього костюм з нового, високотехнологічного матеріалу - костюм настільки зручний, що він відчуватиме себе, ніби нічого не має на собі. `Удача налагоджується не на безстрашних,` вони йому сказали.

Звичайно, причина того, що костюм був таким зручним, була в тому, що його не існувало; імператор ходив оголеним. Але члени Конгресу, які складали його свиту, не осмілились сказати йому. Бо вони знали, що портники, які обманювали імператора, контролювали шалено фінансовані суперпаки, які витрачатимуть великі суми, щоб знищити кар`єру кожного, хто розкриє їхню шахрайську схему.

Добре, я невеличко змінив історію. Але це один спосіб зрозуміти досить значну роль, яку в цьому році відіграє криптовалютна індустрія у фінансуванні кампаній.

Bitcoin, оригінальна криптовалюта, була представлена 15 років тому і просувалася як заміна за старомодні гроші. Проте досі не вдалося знайти значні застосування, які не включають якусь форму злочинної діяльності. Сама індустрія криптовалют була охоплена крадіжками та шахрайством.

Але хоча криптовалюта досі в основному не може знайти законні застосування для своїх продуктів, вона вражаюче успішно маркетингує свої пропозиції. Криптовалюти, які торгуються на інші криптовалютні активи, але по суті дуже підходять для таких речей, як відмивання грошей та утискання, наразі варто близько $2 трлн. І в циклі виборів криптовалютна індустрія стала великим гравцем у фінансуванні кампаній. Ну абсолютно великим: Криптовалюта, яка не є великою індустрією з погляду зайнятості або виробництва (навіть якщо ви вважаєте, наприклад, що те, що вона виробляє, фактично варте чогось), складає приблизно половину корпоративних витрат на політичні акційні комітети в цьому циклі.

Політичне витрачання криптовалюти не тільки велике; воно набуває неординарної форми. Хоча криптовалюта асоціюється з лібертаріанською ідеологією, і витрати індустрії мали партійний нахил до республіканців, суперпаку криптовалюти не здається направленою проти демократів; вони атакують політиків, які вимагали більшої уваги до індустрії, включаючи фінансові ризики, які вона несе, та її маркетингові тактики. Зокрема, криптовалютно-фінансовані кампанії скасували депутата Кейті Портер, яка була критично налаштована до індустрії, на демократичних праймеріз Каліфорнійського сенатора.

Політики звернули увагу. У 2021 році Дональд Трамп назвав Bitcoin шахраїством. Проте минулого місяця він пообіцяв перетворити Америку на `супердержаву Bitcoin` та описав септиків криптовалюти як `ліві фашисти`. Уряд Байдена вжив певних заходів спрямованих на нагляд та регулювання криптовалют, але Чак Шумер, лідер демократичного більшості в Сенаті, заявив, що `ми всі віримо в майбутнє крипто` та, за повідомленням, намагався залучити світових гравців криптовалютної індустрії до підтримки кампанії Камали Гарріс.

Вражаюче політичне витрачання та вплив індустрії, яка, якщо що, ані не створює, а лише знищує цінність (особливо, якщо ви врахуєте її середовищний ефект), вражає. Проте з певної точки зору це має сенс.

Подумаймо про тих портників, які обманювали імператора. Якщо вони просто заодягнули б його в потворний костюм, вони припустилися б до атак на тих, хто осмілився зазначити його потворність. Але набагато складніше замовити людей, коли вони не критикують чуття моди імператора, але замість цього розголошують факт того, що його повністю обдурили. У такому випадку кампанія проти сумнівівників мусила бути набагато інтенсивнішою, навіть відчайдушною.

Правда, майже кожна основна галузь витрачає гроші на те, щоб впливати на політику на свою користь, а деякі витрачають чималі суми, намагаючись приборкати критику. Галузь нафтогазу надає багато грошей політикам, які проти екологічного регулювання - що наразі означає, що вони переважно підтримують республіканців - і протягом років надавали великомасштабне фінансування ініціативам, що ставили під сумнів реальність змін клімату.

Проте критики, скажімо, нафтової галузі ймовірно не спричинять раптового вибуху; нафта, нарешті, є галуззю, що виробляє речовини з реальними застосуваннями, і багато нафтових компаній, мабуть, знайдуть прибуткові ніші навіть у той час, коли і як тільки ми перейдемо до зеленої економіки. Крипто, навпаки, не слід розглядати як справжню галузь; вона базується лише на уявленні, що колись-небудь, якимось чином, ми знайдемо справжнє застосування для її продуктів.

Обов`язковий відмовний запис: Деякі люди, з якими я розмовляю, стверджують, що блокчейн, концепція, яка лежить в основі криптовалют, може мати деякі реальні бізнесові застосування. Проте це дійсно не має нічого спільного з великими претензіями щодо Bitcoin та його суперників.

Повертаємося до політики: Ми не знаємо, що відбудеться, якщо уряд буде серйозно регулювати криптовалюти, контролювати як їх злочинне використання, так і їхні маркетингові практики. Але значна, якщо не вся, цінність в розмірі $2 трлн просто може випаровуватися.

Отже, вибух політичного витрачання. Це демонстрація влади, але одночасно віддзеркалення відчайу. Це ненавмисне визнання того, що імператор голий.

Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Фед розглядає зниження процентної ставки, дискусія колишніх посадовців розбурхала ринок. Очікується зниження на 25 базисних пунктів, але думки поділені. Волатильність на ринку збільшується, S&P 500 росте. Інші аналітики бачать можливість нових рекордів. 📉📈🔥
Переглянути