Недостатність венчурного капіталу в криптовалюті

Недостатність венчурного капіталу в криптовалюті

Аналітик: не очікуйте, що дані про венчурний капітал досягнуть рівня 2022 року протягом кількох років

Криптовалютні фірми залучають мільярди венчурного капіталу, хоча ми ще далеко від вершини циклу 2022 року.

Однак, цей тип капіталу не струмує в проекти таким же чином, як це було раніше.

Фактично, щоб бути хоча близько до рівня 2022 року, нам потрібно було б побачити, як фінансування досягає приблизно 23-24 мільярдів доларів, і Старший аналітик PitchBook Роберт Ле говорить, що він просто не бачить `такої кількості капіталу, що повернеться до криптовалюти цього або наступного року`.

Ці цифри можуть бути за 3-5 років, він розповів Blockworks, додавши, що це буде довготривалий процес.

Джейкоб Мартін, генеральний партнер венчурної фірми 2 Punks, сказав, що він не впевнений, що ми коли-небудь повернемося до рівнів 2022 року. Частина причини полягає в тому, що загальне середовище було дуже відмінним від нашої поточної ситуації.

`В криптовалюті є проблема з брендуванням`, - додав Мартін.

Розглядаючи потенційні стартапи для інвестування, він подальше зазначив, що деякі проекти виглядають чудово на папері, але не можуть повністю визначити, звідки може бути користувацька база. Це не є проблемою повсюди, але це проблема, з якою продовжують стикатися венчурні капіталісти.

Давайте розглянемо Farcaster як приклад. В останньому кварталі у потенційну королеву соціальних мереж наклали багато венчурного капіталу - приблизно 150 мільйонів доларів.

Але Ле та друговидання PitchBook за другий квартал виявили, що Farcaster насправді привернув лише користувачів, які вже користуються криптовалютою і ще не показав ознак того, що змінить цю тенденцію.

Окрім потенційних руйнівників, венчурні гроші зараз високо сфокусовані на блокчейн-інфраструктурі.

`Я думаю, що частиною виклику є те, що більшість інвестицій йдуть у сторону інфраструктури, а не на рівень застосунків. Я думаю, що коли ви побачите застосунковий рівень, там ви побачите багато інвестицій, чи так?` - сказав Ле. `Ми ще не бачили інвестицій у додатки ... Я думаю, що в кінці дня, більшість нагромадження вартості в будь-якій технології буде на рівні застосунків.`

Просто кажучи, Ле сказав, що зараз це схоже на те, що люди інвестують у Amazon Web Services замість того, щоб інвестувати в фірми, які побудовані на AWS. Подумайте про Uber, Airbnb і Meta (раніше Facebook).

`Ми очікуємо, що побачимо цей параболічний обсяг інвестицій, коли застосунки обслуговуватимуть кінцевих користувачів, чи то роздрібних кінцевих користувачів, чи підприємств,` - сказав він.

Однією з таких сфер, яку Ле уважно стежить, є децентралізовані мережі ГПУ.

`З вибухом штучного інтелекту попит на обчислювальні ресурси раптово зрос вдвічі. Це особливо вірно для тренування масштабних моделей штучного інтелекту, де доступність обчислювальної потужності є одним з найбільших перешкод,` - він написав.

Ле намекнув, що він досліджує перетин між ШІ та блокчейн, оскільки інтерес до сегмента зростає.

У середу в розсилці Empire з`явилася скорочена версія цієї статті.

Графічні патерни криптовалют: 5 ключових формацій
Графічні патерни криптовалют: 5 ключових формацій
🔍 Огляд: 5 графічних патернів криптовалюти вказують на зміни ринку. Падаючий клин, голова і плечі, зведена падаль, флажки, трійний дно - важливі для трейдерів. 📈📉
Переглянути
Прогноз ціни XRP на 2025: $2 при ціні біткоїна $100 000-$150 000.
Прогноз ціни XRP на 2025: $2 при ціні біткоїна $100 000-$150 000.
XRP може зрости до $2 у 2025 році, якщо біткоін досягне $100 000 - $150 000. Трейдери очікують підйому після судової суперечки. 📈 #Ripple #XRP #прогноз
Переглянути
Аналіз криптосигналів: рівні підтримки та точки входу
Аналіз криптосигналів: рівні підтримки та точки входу
🔍 Криптосигнали: аналіз ринку NFT, альткойнів та соцмереж. Пять провідних постачальників: NFT Signals, Binance Killers, Wolf of Trading, Coinmetro, Crypto Bull. Цінні інструменти, але ринок непередбачуваний. 📈
Переглянути
Ціна на криптовалюту RUNE: Потенціал зростання до 60% за місяць
Ціна на криптовалюту RUNE: Потенціал зростання до 60% за місяць
Kриптоаналітик Cool Dog підтримує ріст ціни на RUNE, очікується досягнення 60% при підтримці 200-денного EMA. MACD показує буліші сигнали. Ціна може знизитися до основної підтримки, але зберегти позитивний настрій. 🚀📈
Переглянути