РWA токенізація: відкриття нових можливостей і вибір жертв | Огляд

РWA токенізація: відкриття нових можливостей і вибір жертв | Огляд

RWA токенізація принесе великі можливості - і жертви | Огляд

Багато аналітиків і експертів у сфері криптовалют згодні, що токенізація реальних активів (RWA) стане одним з провідних трендів 2024 року. Початком січня асет-менеджери Brevan Howard і Hamilton Lane оголосили про свій намір стати першими, хто токенізує свої фонди, співпрацюючи з Libre для включення активів в ланцюжок. Вони приєдналися до подібних оголошень фінансових гігантів, таких як Deutsche Bank у вересні та HSBC у жовтні, які створюють кастодіальні послуги для токенізованих активів. Проте це лише вершина айсберга. Бостонська консалтингова група оцінила бізнес-можливості токенізації неликвідних активів у розмірі $16 трлн, приблизно 30% з яких може становити нефінансова активов, до якої можуть відноситися інтелектуальна власність, мистецтво, автопарки, або все, що можна купити та продати.

Нові учасники ринку обов`язково створять попит на фінансову інфраструктуру та експертизу, які вже існують у децентралізованій фінансовій системі (defi), намагаючись реплікувати стандартні фінансові структури на ланцюжку. Проте крипто-нативи повинні зробити важкі рішення, відмовляючись від заперечуваних принципів, щоб не пропустити ці безпрецедентні можливості. Унікальна природа можливостей на ланцюжку

Еволюція defi як повністю децентралізованого сегменту означає, що розробники та користувачі звикли працювати з певними обмеженнями, які накладає технологія. Але супутнім цим обмеженням є можливість використовувати переваги інфраструктури на ланцюжку та нові парадигми, які вона уможливлює.

Децентралізовані біржі є одним з прикладів. Стандартні біржі працюють на основі моделі центрального обмеження заявок, яка залежить від наявності торгових ліквідаторів. DEX розвинулися без наявності торгових ліквідаторів, оскільки ніхто не хотів сплачувати високі комісії Ethereum на ранніх DEX з системою обліку заявок. Тому автоматизована модель маркет-мейкера, яку започаткував Uniswap, де постачальники ліквідності об`єднують кошти, щоб обмінювати токени, стала найбільш домінуючою.

Останніми часи розвиток блокчейн-інфраструктури та розвиток DEX привели до появи кількох бірж з системою обліку заявок на ланцюжку. Отже, установа, яка цікавиться тим, як найкраще використовувати токенізацію RWA, має кілька варіантів структури DEX для надання послуг своїм клієнтам, залежно від типу клієнта, до якого вони намагаються звернутися. Трейдери зазвичай вибирають систему обліку заявок, оскільки вона пропонує покращену капіталовитратність. У свою чергу, інвестори, які зазвичай використовують ринкові заявки, можуть знайти простішу DEX на основі AMM, яка буде простішою за торгову платформу з меншими комісіями.

По мірі зрілості криптовалютної галузі ми бачимо декілька значних прикладів крипто-нативних проектів та компаній, які здобули інвестиції або були куплені прямим придбанням традиційними компаніями з метою отримання доступу до можливостей на ланцюжку. У жовтні минулого року гігант фінансової інфраструктури DTCC оголосив, що купить розробника blockchain-фінтеху Securrency в угоді вартістю $50 млн. Приблизно в той же час Kasikornbank, другий за активами банк Таїланду, купив місцеву криптовалютну біржу Satang.

Експертиза та таланти в галузі криптовалют та defi також стануть популярними, оскільки установи та компанії намагатимуться покращити свої можливості в галузі блокчейну. Останнім часом Федеральний резерв Сан-Франциско, S & P Global та Національний платіжний корпоратив Індії наймали спеціалістів з досвідом у сфері defi чи цифрових активів. При зростанні інтересу до RWA токенізації та defi в 2024 році очікується подальше збільшення кількості найму працівників. Важкі рішення

Хоча цей ріст безсумнівно принесе безпрецедентні можливості для сектора, який тільки-но з`явився після криптовалютної зими, люди можуть зіткнутися зі складними виборами та компромісами на основі незмінних реалій глобального фінансового сектора. Простір цифрових активів історично розвивався на основі принципів, які багатьом є святі. Заснування Bitcoin як інфраструктури з відкритим кодом та відсутністю обмежень приваблювало людей, які співпереживали децентралізації, приватності та спільноті.

Проте багато з цих ідей прямо суперечать принципам або навіть законам, що регулюють корпорації та інституційну фінансову сферу. Вимоги в області відповідності не дають багато можливостей для приватності, тоді як децентралізоване управління все ще вороже традиційній корпоративній організаційній структурі. По мірі продовження токенізації RWA існування крипто-членів може виявлятися таким, ніби інституції володіють всіма картами, в той час як участь крипто-нативів буде коштувати працю над проектами на основі приватності, прозорості або інклюзивності.

У результаті деякі люди в крипто-секторі, безсумнівно, зіткнуться зі складними виборами. Прийняття пропозиції стосовно еквіті, погодження з пропозицією про придбання чи прийняття нової ролі в фінансової установі означатиме, що майбутнє сектору тепер включає в себе іншу реальність, ніж ту, яку уявляли кіберпанки.

Проте, прийняття в 2024 році єсною є інституційними інвестиціями та загальним інтересом. Якщо прийняття - ціль, яка є достатньо цінною, то компроміс буде легше прийняти.

Читайте також: Ми маємо заповнити прогалину у володінні навичками блокчейну в 2024. | Огляд

Aman Arman є старшим маркетинговим керівником Planet ReFi, екосистеми, що використовує силу блокчейну для вирішення нагальних соціальних та сталісних викликів, прокладаючи шлях до більш прозорого та сталого майбутнього.

Трансформація $5,000 в $1 млн: вкладання в криптовалюту
Трансформація $5,000 в $1 млн: вкладання в криптовалюту
Огляд: Інвестувати $5,000 у Bitcoin чи Ethereum може стати шляхом до $1 млн до 2025 року. Ретельне дослідження та обізнаність у ринку є ключовими. 🚀⚠️
Переглянути
Аналіз цін на криптовалюти у вересні-20: ETH, XRP, ADA, BNB та SOL
Аналіз цін на криптовалюти у вересні-20: ETH, XRP, ADA, BNB та SOL
📈 Ethereum переодолів позначку $2,400 і націлився на $2,800; 🚀 XRP має потенціал високіших максимумів; 🃏 Cardano готується перейти опір на рівні 37 центів; 💰 Binance Coin спрямовується до $600; 💪 Solana показує сильний рух у напрямку $164.
Переглянути
Крипто журналіст. Актуальний рух Cardano до рівня $0.42.
Крипто журналіст. Актуальний рух Cardano до рівня $0.42.
Cardano зростає на 8.46%, піднімається до $0.42. Альткоїни виростають, можливе подальше зростання. Ціна ADA підвищується до $0.359, можливий ралі. Чарльз Госкінсон робить жартливе заклик до Gemini Exchange. Наступні опорні рівні - $0.422 та $0.45.
Переглянути
Прорив для Shiba Inu: соціальна активність, оптимізм і зростання адрес
Прорив для Shiba Inu: соціальна активність, оптимізм і зростання адрес
Shiba Inu готується до прориву зі збільшенням соціальної активності, позитивним настроєм та зростаючими активними адресами. Зростання взаємодій та оптимізм серед інвесторів, біків більше за ведмедів, збільшення активних адрес - все це сигнализує про майбутні успіхи Shiba Inu 🚀📈.
Переглянути