Надзаголовок: Закінчення роздач Solana: огляд сезону Lightspeed

Надзаголовок: Закінчення роздач Solana: огляд сезону Lightspeed

Ліст розсилки Lightspeed: закінчення сезону роздач Solana

Сьогодні насолоджуйтесь листом розсилки Lightspeed на Blockworks.co. Завтра отримайте новини безпосередньо у свою скриньку. Підпишіться на лист розсилки Lightspeed.

Привіт!

Я на даний час в Кентуккі, де відпочиваю у родини, і мене з`явився до члена родини запитати, про що йде мова у моєму новому подкасті.

Коли я сказав йому, що це відбувається у світі блокчейну та його екосистеми, він кивнув так, що я зрозумів, що він не стане слухати. Але для всіх інших - перевірте мій перший епізод як співведучий подкасту Lightspeed!

У будь-якому випадку: закінчення сезону роздач

Криптовалюта, і зокрема Solana, побачила грозу проектів, які випустили власні токени з початку року. У останні дні потік здається майже повністю висох.

Цей сезон роздач також загалом співпадав з бичим ринком криптовалют, який побачив повернення ринку після тривалого застою після FTX. Протягом перших кількох місяців нові токени, запущені на основі Solana, були різними.

Jupiter`s JUP був яскравою точкою, піднявшись приблизно на 25% з моменту старту в CoinGecko. Jito, Drift і Pyth майже стоїть на місці після їх запуску. Kamino, Sanctum і Zeta побачили, як ціни на їх токени впали. Основуючись лише на динаміці попиту та пропозиції, можна очікувати, що токени втратять вартість після роздач - але це не завадило отримувачам виражати свою роздратованість, коли їх нові монети «розливаються».

Особлива злість спрямовується на так звані токени з низьким рухом, високою повною розведеністю (FDV), які, теоретично, можуть бути варті мільярди в сукупності, але тільки дивиться на невелику кількість торгівлі, що означає, що токени зменшуються з часом.

Частиною того, що дозволяє проектам, як Jito та Jupiter зібрати кілька мільярдів доларів FDV, є пінка, яка супроводжує бичий ринок. При скороченні ринків та поверненні страху перед рецесією, цим токенам може бути складно побачити позитивний графік цін у довгостроковому плані. Можливо, варто запитати, як це робили деякі, чи сезон роздач відбувся занадто рано, і проекти краще були б запускати токени в більш ведмежих умовах, коли ринки мають більше майбутніх можливостей.

`Я не думаю, що це сталося занадто рано,` - сказав ядрений співробітник Drift Девід Лу в повідомленні, коли я запитав, чи проекти повинні були би більш терплячі щодо роздач. Drift роздав свій токен у травні.

Лу сказав, що Jito і Jupiter, які запустилися навколо Нового року, мали `ідеальний` таймінг, але деякі наступні роздачі демонстрували `відносно завищені оцінки за те, наскільки вони були варті`, а релізи мемкоїна висмоктували деяку ліквідність з системи.

Але запуск у ще менш ліквідному середовищі спадкуючого ринку - це `сміливий крок`, хоча токеноміка та динаміка запуску ймовірно є найважливішими факторами у долі токенів, - сказав Лу. Він додав, що недавня роздача CLOUD від Sanctum може означати кінець тренду роздач на даний момент.

`Я вважав, що $CLOUD виконав гідну роботу, багато інших проектів, які планували релізи, такі як DeBridge, вирішили скасувати свої плани після того, як я побачив $ZEX, я думаю,` - написав Лу.

Токен ZEX від Zeta Markets провів свою роздачу в кінці червня і вже втратив понад 80% від початкової ціни в CoinGecko.

Можливо, ще занадто рано, щоб дефінітивно визначити переможців та програвших цього найближчого сезону роздач, і ранні динаміки цін можуть змити часом на користь якості.

`Проекти, що запускаються голосноЧас очищується продукувати. В кінцевому підсумку ринок правильно оцінюватиме все з часом,` - сказав глава операцій та стратегії Intuition Systems Метью Кей.

І так чи інакше, учасники галузі, з якими я говорив, загалом сказали, що грати гру з ринковою динамікою, ймовірно, марно.

`Я думаю, якби якийсь засновник сказав мені` Я думаю про те, щоб почекати, поки наступить бичий ринок/ведмединий ринок/ще щось, щоб вигадати свою стратегію роздачі, я б сказав їм зупинити марнотратити час, просто отримайте користувачів,` - сказав мені партнер Dragonfly Haseeb Qureshi.

— Jack Kubinec Zero In 13.81%

Тобто відсоток транзакцій на блоках Solana, які займаються видобутком ORE, за даними панелі Dune.

Експериментальна добуровідна валюта дозволила видобуток `ORE v2` вчора, і останній етап проекту призвів до періоду досить поганого мережного затору на Solana. Поки що рано говорити, чи добре ORE та Solana поправили взаємовідносини, щоб уникнути повторення цього, хоча розробник ORE виявився оптимістом, коли ми останній раз говорили.

— Jack Kubinec The Pulse

Ціна Solana відновлюється після вчорашнього гострого реагування ринку, спричиненого страхами перед рецесією в США та волатильністю японського ринку. На момент опублікування ціна піднялася з $130 до приблизно $146, що становить приблизно 12% зростання за день.

Користувачі на X висловлювали оптимізм, багато з них віталі відновленням активу та передбачали подальше зростання. @Empire8x написав у Twitter:`Непогане відновлення для $SOL! Продовжуйте зростати!`, а @X_Four_iv відзначив: `Гра відновлення Solana на висоті!` Користувачі, як, наприклад, @UFO_UAP зауважили технічну міцність Solana, сказавши: `Це досить помітно. Хто ще завантажився цим спадом?`

— Jeffrey Albus One Good DM

Повідомлення від Вілла Паттерсона з Third Earth Capital:

Партнерство Bitget і LALIGA: Криптовалюта у світі спорту
Партнерство Bitget і LALIGA: Криптовалюта у світі спорту
Bitget стає спонсором футбольної ліги LALIGA з Мбаппе та Левандовскі. Рух у спортивний сектор на нових ринках через партнерство з широкою аудиторією. Біржа відзначає свою шосту річницю з понад 45 мільйонами користувачів. Грейсі Чен підкреслює важливість співпраці з LALIGA. 🚀🎉
Переглянути
Нові відкриття про Баррона Трампа: крипто, час та містифікація
Нові відкриття про Баррона Трампа: крипто, час та містифікація
Огляд: Баррон Трамп торгує крипто й подорожує у часі, зауважили активісти. Його звязок з мем-койнами вразив спільноту. Також закидують родині Трампів звязки з подорожуванням у часі через романи та інновації. 🕰📈
Переглянути
Фінансові турботи: вплив ставок Феду на ринки
Фінансові турботи: вплив ставок Феду на ринки
Crypto журналіст Артур Гейс попереджає про можливу ядерну катастрофу для фінансових ринків при зниженні ставки Феду на 50 базисних пунктів. Досліджує вплив цього на біткоїн та фіатні валюти. 📉🔥 #Crypto #фінанси
Переглянути
Перехід на Web3: Підготовка робочої сили
Перехід на Web3: Підготовка робочої сили
🚀 Web3 готує майбутню робочу силу до $1,4 трлн ринку блокчейну. Підготовка співробітників — ключ до успіху у децентралізації. Компанії повинні інвестувати в навчання, щоб забезпечити стабільність у цьому інноваційному просторі. 🌐📈
Переглянути