Проблеми регулювання криптовалют в адміністрації Байдена

Проблеми регулювання криптовалют в адміністрації Байдена

Їд Україна помічати, що Джо Байден залишиться президентом до кінця свого терміну. Тепер питання в тому, хто його замінить на виборах у листопаді проти Трампа.

Раптовий вихід Джо Байдена зі змагань за посаду президента США спочатку викликав паніку на крипторинку.

Біткоїн впав на практично $1500 у менш ніж за 30 хвилин, коли інвестори перетравлювали новини, з неуспіхом у визначенні, хто може стати демократичним кандидатом.

Але спад був короткочасний, оскільки трейдери почали розуміти, що, принаймні в сфері криптополітики, це може бути позитивним розвитком подій.

Лідери галузі залишились вражені підходом адміністрації Байдена до цифрових активів з претензіями на гальмування інновацій та в кінцевому підсумку сприяння шкоді для споживачів.

У березні 2022 року була оптимізм, коли президент підписав виконавчий наказ щодо криптовалют та поклав на урядові агенції завдання оцінити їх ризики та користь.

У той час Coinbase заявив, що прийняв `досить нейтральне становище` до цифрових активів і це `ознака того, що Білий дім серйозно ставиться до обіцянок цієї технології`.

Шість місяців потім Байден опублікував офіційну рамку, в якій вказав, як слід регулювати крипту. Але багато хто в галузі вважали, що це було низькодеталізовано та поверхнево.

Особливою була відсутність ясності щодо того, які агентства мають бути покладені на нагляд ринку, що створило дещо подібне до тяганини між Комісією з цінних паперів та бірж та Комісією з торгівлі фьючерсами.

Coinbase неодноразово вимагав дій - і в червні 2023 року головний юрист біржі Пол Гревал попередив, що США `відстають` порівняно з іншими країнами.

Джо Байден ветував закон, який скасував б польську облікову політику, що проводилася SEC, відому як SAB 121.

Кірстін Сміт, генеральний директор Asociaцaції блокчейну, заявила, що ця політика була `нічим іншим, як покаральним, антицифровий інструментом` і робила це принципово важким для фінансових установ зберігати крипто в інтересах своїх клієнтів.

І хоча президент сказав:

`Моя адміністрація не підтримає заходи, які віддзеркалюють добробут споживачів та інвесторів. Для використання потенційних переваг та можливостей інновацій криптовалют потрібні відповідні бар`єри, що захищають споживачів та інвесторів`. Джо Байден

Так, як казав президент, його адміністрація `навшпиньках` готова співпрацювати з Конгресом у розробці `комплексної та збалансованої регуляторної платформи`, проте досі жодних конкретних законів щодо цього не виникло.

Іноді адміністрація Байдена нещасливо потрапляла в один із найбільших скандалів, які колись затінили тінь на криптострім: раптове згорання FTX.

Позбавлений почестей CEO Сем Банкмен-Фрід пожертвував $5,2 мільйона на виборчу кампанію Байдена в 2020 році та вийшов на друге місце за кількістю внесків.

СБФ також віддав десятки мільйонів доларів демократичним кандидатам, перш ніж його імперія рухнула, і виявлено, що були привласнені кошти клієнтів.

Прес-секретар Білого дому Каріне-Жан П`єр потім стикнулася з незручними питаннями про те, коли ці кошти будуть повернені, щоб допомогти у компенсації жертв.

Важливо підкреслити, що Байден залишиться президентом до кінця свого терміну - але наразі він все ще відновлюється від COVID у Делавері.

Тепер увага переключається на те, хто взагалі замінить його як демократичний кандидат - і хоча наразі віце-президент Камала Харріс здається раннім фаворитом, гарантій немає.

Джейк Червінскі, головний юрист Variant Fund, стверджує, що партія тепер має `велику можливість повернути частку криптоголосів`.

На X він закликав нового кандидата до:

  • Визнати крипто як важливу технологію та зобов’язатися до того, щоб вона розцвітала
  • Прийняти те, що підхід SEC до регулювання не працює
  • Сформулювати політики, які збалансовують інновації та захист споживачів
  • Визначити, хто буде керувати ключовими агентствами, такими як SEC та CFTC
  • Співпрацювати з підприємцями та інвесторами в криптогалузі

У найближчі дні стане зрозуміло, хто буде виходити проти Трампа у листопаді - але незалежно від того, хто це буде демократ, вони малоймовірно будуть настільки прокриптовані, як республіканський кандидат.

Назва статті: Можливість досягнення Cardano ціни в 100 доларів
Назва статті: Можливість досягнення Cardano ціни в 100 доларів
Cardano, можливо, досягне 100 доларів, але потрібен масштабний розвиток. ADA вплинув ринковий крах, але має потенціал. Смарт-контракти сприяють зростанню. Перспективи Cardano неоднозначні, але досягнення 100 доларів у найближчі роки малоймовірно. 🚀
Переглянути
VET: Хвиля 3 - Шлях до $2
VET: Хвиля 3 - Шлях до $2
VET може рухатися до $2, якщо утвориться імпульсна хвиля 3. Інвесторам варто уважно спостерігати за цим токеном. Час хвилі 3 може бути вирішальним! 📈 #Vechain #імпульснахвиля
Переглянути
Ціна CRO набирає імпульсу: готові бики взяти контроль?
Ціна CRO набирає імпульсу: готові бики взяти контроль?
CRO набуває імпульсу, бичачий ринок підтримує підйом ціни. Технічні показники вказують на бичачі сигнали. Чи досягне CRO рівня $0,1000? 🚀📈 #CRO #криптовалюта
Переглянути
Криптопортфель OpenAI o1 для криптовалютної хвилі 2024 року
Криптопортфель OpenAI o1 для криптовалютної хвилі 2024 року
📰 OpenAI o1 розкриває ідеальний криптопортфель на 2024 рік, з фокусом на альткойни та нішеві сектори. Рекомендується вкладати у Cosmos, Algorand, DeFi проекти та NFT-токени. Розподіл активів - ключ до успіху. #криптовалюти 🚀
Переглянути