Велика Британія не дозволяє роздрібним інвесторам купувати криптовалютні продукти на біржі

Велика Британія не дозволяє роздрібним інвесторам купувати криптовалютні продукти на біржі

Велика Британія залишається одним з небагатьох провідних світових ринків, які ще не схвалили доступ роздрібних інвесторів до біржових продуктів, пов`язаних з криптовалютами (ETP).

У той час, як країни, такі як Австралія, Бразилія, Канада і багато штатів Європи, освоїли ці продукти, Велика Британія утримується від дозволу малим інвесторам їх купувати.

Заборона Фінансовою Комісією на криптодеривативи

У 2021 році регуляторний орган країни - Фінансова Комісія (FCA) - заборонив продаж `похідних інструментів`, пов`язаних з криптовалютами, включаючи ETP, роздрібним інвесторам.

Заборона FCA була в основному обумовлена обуренням через левередж-продукти, такі як договори на різницю, які надали значний левередж на високоволатильний біткоїн.

Однак, заборона також стосувалася нелевереджованих продуктів, таких як прості ETP та ф`ючерси.

Деякі експерти галузі висловили свою опозицію стосовно вибраного FCA підходу.

Зокрема, вони критикували правило FCA, яке дозволяє роздрібним інвесторам інвестувати в криптовалюти безпосередньо через криптобіржі, але забороняє доступ до регульованих ETP, що перераховані на встановлених біржах.

`Роздрібному інвестору з Великої Британії не можна інвестувати в такий продукт, як наш, Mifid II [регульований ЄС], який перераховується на регульованій біржі і продається через регульованого брокера, який провірятиме вас на відповідність, залежно від ваших інвестиційних цілей та профілю`, - сказав Бродлі Дюк, головний стратег лондонської ETC Group.

Дві опції для вкладення в криптовалюти у Великій Британії

Зараз роздрібні інвестори з Великої Британії, які бажають вкласти кошти в криптовалюти, мають дві опції.

Вони можуть прямо придбати цифрові монети на криптобіржах, що супроводжується різними проблемами, такими як необхідність у цифровому гаманці та ризик крадіжки, або вони можуть інвестувати у акції компаній, які відстежують криптовалюти, такі як біржі або рударі.

Однак, на інвестиційних платформах є попит на ETP, що напряму інвестують у криптовалюти, як свідчать численні запити.

З огляду на останнє збільшення інтересу до криптовалют після запуску в США криптобіржових ETP за участю провідних управителів активів, таких як BlackRock та Invesco, деякі вважають, що FCA повинна переглянути свою позицію.

Проте деякі також визнають, що повний доступ всіх роздрібних інвесторів з Великої Британії може бути неприпустимим.

`Я не погоджуюся з загальним доступом`, - сказав Гектор Макніл, співзасновник і спів-генеральний директор HANetf з Лондона, додавши, що для будь-якого більш складного продукту повинно існувати `певне обмеження`.

`Якщо це я, який вкладає 3% свого портфеля, то це має бути дозволено. Якщо це моя мати хоче вкласти 100% тому, що її подруга у соціальному клубі сказала, що вона заробила багато грошей, то я вважаю, що це не правильно`.

Незважаючи на аргументи на користь регульованих ETP, є сумніви, що FCA змінить свою позицію.

Постійно піднімаються питання щодо волатильності криптоактивів, їх зв`язку з фінансовою злочинністю та проблем у їх оцінці, - сказано в повідомленнях FCA.

Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Фед розглядає зниження процентної ставки, дискусія колишніх посадовців розбурхала ринок. Очікується зниження на 25 базисних пунктів, але думки поділені. Волатильність на ринку збільшується, S&P 500 росте. Інші аналітики бачать можливість нових рекордів. 📉📈🔥
Переглянути