Криза біткоїна: аналіз експертів

Криза біткоїна: аналіз експертів

Чи це дно біткоїна? Ось, що кажуть експерти

На атракціоні ціни біткоїну криптовалютні учасники можуть думати, чи останній спад був достатньо страшним, оскільки актив повертається до $62,000.

Біткоїн побачив деякий відпочинок вівторок, після особливо стрімкого дня. Проте цей актив в основному падає протягом червня. Занурюючись з $71,000 під час миттєвої кризи тижні тому, ціни активу впали на 16% після наближення до історичних максимумів.

При сприйнятті акулих тонів Федеральної резервної системи інвесторами відчутно став відчутний спад, повідомила аналітик Kaiko Десислава Ауберт у заяві для Decrypt. Після червневого засідання, скорочуючи прогнози зниження ставки до однієї цього року, крок Феду вплинув на ризикові активи, вона написала.

Але це не відображає повну картину з урахуванням криптоспецифічних чинників. Директор з досліджень Grayscale Зак Пандл заявив у інтерв`ю для Decrypt, що фундаментальні показники біткоїну не змінилися за останні дні, і тиск можна пояснити трьома ключовими факторами.

Відтік коштів з біткоїнових ЕТФ на місцях, поєднаний з продажем конфіскованих біткоїнів німецьким урядом і очікуваним продажем кредиторами Mt. Gox створили `перенасиченість`, сказав він.

`Ми не точно знаємо, як довго це триватиме, і не знаємо, скільки продажів буде від активів, пов`язаних з Mt. Gox,` - сказав Пандл. `Але, оскільки фундаментали не змінилися, я вважаю, що можна очікувати, що оцінки врешті-решт відновляться після того, як це пройде.`

Динаміка, що впливає на ціну біткоїну, може порівнюватися з `шухлядами`, за словами головного інвестиційного директора Bitwise Метта Хоугана. У дописі в Twitter (також X), він пояснив, що різні криптобанкрутства або конфіскації історично забирали біткоїни з ринку, одночасно зменшується пропозиція. Проте це змінюється.

Остання подія, що відкриває широкі ряди біткоїна - це відшкодування клієнтів Mt. Gox, які втратили 740,000 біткоїнів під час взлому біржі в 2014 році. Хоча Mt. Gox недавно перемістив близько $9,6 мільярда відновлених біткоїнів, деякі аналітики вважають, що скоро на ринок потрапить набагато менше.

Голова досліджень Galaxy Digital Алекс Торн оцінив, що, якщо більшість інвесторів, які отримають назад біткоїни з Mt. Gox, утримають свої активи, може бути `продано біткоїнів на ринку`. Це ймовірно, враховуючи, що клієнти Mt. Gox - це ранні прихильники, яким доведеться платити податок з прибутку.

Альберт з Kaiko відзначила, що були `збільшені продажні тиски з боку великих власників біткоїна, таких як майнери,` що не віщує нічого хорошого на літо. Обсяг активу історично був низьким, і ці два фактори можуть ускладнити волатильність на ринку, вона написала.

Для криптовалюти ще є каталізатори цін на горизонті, сказав Пандл з Grayscale. Коли власне Ethereum ETF будуть схвалені для торгівлі цим літом, він запропонував, що це може створити підйомну хвилю для загального крипторинку.

`Потенціал схвалення Ethereum ETF - великий позитивний каталізатор, який, ймовірно, настане уже протягом наступних кількох тижнів,` - сказав він. `Таким чином, мій прогноз залишається конструктивним для активного класу, і я вважаю, що це досить привабливі точки входу для інвесторів з тривалим горизонтом.`

Поза крипторинком, улюблене штучне інтелектом Волл-стрітівське дитя Nвиді стикнулося з останніми перешкодами також. Після того як воно стало найціннішою компанією у світі, акції Nвиді впали на 7% протягом минулого тижня, у той час як технологічно важкий Nasdaq також трохи відступив.

Видано Раяном Озава.

Наближення Bitcoin до рекордного $65 000
Наближення Bitcoin до рекордного $65 000
Bitcoin піднімається до $65 000, встановлюючи нові рекорди. Очікується подальше зростання, але можливий пік. Рухомі середні лінії підтримують узлітний тренд. Рівні опору - $70 000, підтримки - $50 000. Технічні показники позитивні. 📈💰
Переглянути
Тенденції витрат гаманців 2009 року: аналіз 15-24 років
Тенденції витрат гаманців 2009 року: аналіз 15-24 років
🔍 Дослідження витрат стародавніх біткойн-гаманців з 2009 року з 2015 по 2024 рік підтвердило нові транзакції, що викликають інтерес у криптоспільноті. 2,400 BTC вартістю $141 млн було переміщено. 🧐🔗
Переглянути
Ралі Bitcoin може припинитися через рівень ФОМО
Ралі Bitcoin може припинитися через рівень ФОМО
Bitcoin зростав після зниження ставок Феду, але зараз ралі може припинитися. Високий рівень ФОМО може призвести до коригування. Соціальні метрики показують охолодження настроїв на ринку криптовалют. Santiment зафіксував ріст індексу Страху та Жадання. Bitcoin вернувся до рівня під $63K. 📈🔻📉
Переглянути
Підйом Bitcoin та Золота: причини успіху
Підйом Bitcoin та Золота: причини успіху
Bitcoin та Золото штурмують вгору на фоні розширення ліквідності та зниження ставок. Центральні банки збільшили баланси, що стимулює інвестиції, підтримуючи підйом обох активів. 🚀🪙
Переглянути