Період інфляції Ethereum через блоби

Період інфляції Ethereum через блоби

Ефіріум переживає найдовше в історії період інфляції з часу об`єднання (Merge). І `блоби` можуть бути причиною цього.

Обігова кількість етеру постійно зростає протягом майже 72 днів поспіль, було додано майже 50 000 ETH ($168,7 мільйона) з середини квітня.

Власники ETH виграють від будь-якого згоряння мережі через збільшену дефіцитність. Проте зараз відбувається протилежний процес - ETH стає менш дефіцитним - зараз базова комісія Ethereum знаходиться на найнижчих показниках за останні два роки.

Все це при тому, що кількість транзакцій мережі Ethereum збільшилася, а діяльність на другому рівні стрімко зросла.

Читати далі: Базова комісія для `блобів` стрімко зростає, Ethereum пропускає слоти під час вірусного поширення `BlobScriptions`

ETH ставав інфляційним лише у кількох випадках після об`єднання у вересні 2022 року, найбільш тривалим був період тривалістю 40 днів одразу після хардфорка та 30-денний період у кінці минулого року.

(Не існує універсального стандарту для того, коли етер перебуває в інфляційному періоді. В цій статті інфляційні періоди починаються, коли загальна кількість ETH збільшується протягом принаймні трьох днів поспіль, і навпаки.) Лілова лінія показує загальну кількість ETH з моменту об`єднання. Щотижневі витрати на комісію позначені синьою, а інфляційні періоди відзначені фіолетовими смужками.

Ефір є інфляційним через недостатню кількість базових комісій, які можна згоріти. Оновлення Денкун у березні створило спеціальний блок для мереж другого рівня для вирішення `блобів` транзакцій без аукціонування проти звичайних користувачів головної мережі.

Це, поєднане з більш ефективною доступністю даних через протоденкшардинг, призвело до значного зменшення конкуренції за блокове простір.

З достатньою кількістю блокового простору для всіх - включаючи користувачів другого рівня через блоби - базові комісії Ethereum стрімко впали на 90% з часу Денкун, що робить ймовірнішим те, що кожен блок виділяє більше ETH, ніж можна згоріти.

Крім відмови від доказу роботи на користь доказу пропозиції, об`єднання дозволило етеру стати дефляційним на блоковій основі. Базова комісія Ethereum, яку користувачі платять за транзакції в мережі, раніше йшла майнерам як частина їхньої винагороди за витрату електроенергії на відкриття блоків.

Базова комісія Ethereum дуже низька, діяльність другого рівня значно зростає, а діяльність головної мережі повільно зростає.

Проте без будь-яких витрат на електроенергію після об`єднання загальна винагорода за блок напевно перевищила б витрати. Це могло б викривити розподіл валюти в довгостроковій перспективі, приводячи до того, що валідатори набирали б надміру ETH, яка була б майже чистим прибутком.

Щоб зробити багато речей справедливішими для звичайних користувачів, розробники вирішили, що базові комісії буде згорано. Замість цього валідатори отримують змішану винагороду з пріоритетними комісіями, зменшеними блоковими винагородами та, якщо вони активують це, додатковий дохід від MEV.

Винагорода за кожен блок Ethereum зараз становить трохи більше 2 ETH ($6,800), де внесок в комісію становить менше 2,5%. Доказ роботи Bitcoin платить майже 3,3 BTC ($200,000) за блок, хоча з високими витратами.

Для ясності, Ethereum згорів тонна винагороди після об`єднання, хоча більшість з них було до блобів. Загалом було спалено 1,71 мільйона ETH ($5,8 мільярдів) і випущено 1,36 мільйона ETH ($4,46 мільярди), що призвело до зменшення обсягу на 346 000 ETH ($1,17 мільярда).

Це робить ETH дефляційним на 0,161% на рік.

Якби Ethereum все ще працював на доказі роботи, обсяг би збільшився на 6,76 мільйона ETH ($22,87 мільярдів) - річна інфляція понад 3%.

Таким чином, навіть зі своїм недавнім інфляційним нахилом, власники все ще виграють, хоча повільно і трохи розведені.

Етер знову засяє за підтримки Steno Research
Етер знову засяє за підтримки Steno Research
Ethereum знову засяє - Steno Research. Ефір подвоївся порівняно з біткоїном. Зниження ставок Федрезерву покращить активність наланцюга. Ефір може знову виблискнути. 🚀🌟
Переглянути
Ціна Ethereum досягла $2,500: триматиметься ріст?
Ціна Ethereum досягла $2,500: триматиметься ріст?
Ethereum знову піднявся до $2,500, індикатори підтримуєть якість руху вгору. Перешкоди на шляху - $2,550 та $2,800. Опора - $2,385 / перше падіння може до $2,320 та $2,250. 📈🚀
Переглянути
Ефір росте на 6% після рішення розбити оновлення Пектра на дві фази
Ефір росте на 6% після рішення розбити оновлення Пектра на дві фази
Ефір росте на 6% після розбиття оновлення Пектра на дві фази. Розробники Ethereum вирішили зробити оновлення менш важким та покращення гаманця. Єму можливе подальше зростання до $2595. 📈
Переглянути
Ефір (ETH) може розлетітися до $2,800
Ефір (ETH) може розлетітися до $2,800
ETH може зрости до $2,800, завдяки великим придбанням китів. Торговий обсяг збільшується, технічний аналіз показує бичий настрій. Шанси на ріст до $2,800 високі 😊📈.
Переглянути