Новий сезон зниження ставок: аналіз і прогноз

Новий сезон зниження ставок: аналіз і прогноз

Лист `На межі`: Чи тільки почалася сезон зниження ставок?

Ласкаво просимо до розсилки `На межі`, представленої Беном Стеком, Кейсі Вагнером і Феліксом Жувіном. Ось що ми розгадуємо у нашому вступному випуску: Європейський центральний банк провів атаку на зниження ставок, навіть при високому рівні інфляції на іншому березі океану. Чи візьме Федеральна резервна система сторінку з його книги завтра? Дізнайтеся, чому все більше компаній купують біткоїни для своїх резервів (підказка: всі хочуть актив, який захищає від інфляції). Середа - великий день з випуском даних про ІПЦ вранці та засіданням ФОМС увечері. Продовжуйте читати, щоб дізнатися, що кажуть аналітики та на що варто звернути увагу. Світовий сезон зниження ставок

Цього тижня розпочався глобальний цикл зниження ставок, з Банком Канади та Європейським центральним банком на чолі цього процесу.

Банк Канади розпочав усе минулої середи, знизивши нічні ставки на 25 базисних пунктів і заявивши, що, поки інфляція продовжує падати, можуть слідувати ще додаткові зниження. Вже наступного дня ЄЦБ пішов на гарячі следи, також знизивши ставки на 25 б.п.

Однак ЄЦБ зайняв більш гавкіший позицію у питанні майбутніх знижень, посилаючись на постійно високу інфляцію та виключаючи додаткові знижки в найближчий час. Тим часом ЄЦБ підвищив прогноз інфляції на 0,2% для 2024 та 2025 років.

Час дуже цікавий. Типово, вищі прогнози інфляції призводили би до більш гавкіших політик. Деякі стверджують, що ЄЦБ, змушений зробити ставку, щоб залишитися вірним своїм попереднім вказівкам, незважаючи на зростання інфляції. Цей крок, вони стверджують, розкриває справжні стурбованості ЄЦБ.

З іншого боку, є переконливий аргумент, що ЄЦБ відкрито визнав значний проблему. В світі, обтяженому високими співвідношеннями боргу до ВВП, високі процентні ставки збільшують вразливість фінансової системи, направляючи більшу частину доходів на обслуговування боргу. Це ускладнює грошову політику, оскільки дозволити ставкам натурально підніматися може призвести до серйозних економічних болей.

Один зі способів вирішення цієї проблеми - це тримати процентні ставки низькими і дозволяти інфляції перевищувати цілі протягом тривалого періоду - стратегія, відома як фінансовий пригнічення. Цей підхід зменшує співвідношення боргу до ВВП і дозволяє економіці розпустити заборгованість без радикальних наслідків застосування строгих економічних заходів. Недолік полягає в знеціненні валюти та зниженні покупної спроможності, особливо для зберігальників, які утримують державний борг з доходом, що перевищує процентні ставки інфляції.

Фінансове пригнічення працює доти, доки інфляція не вийде з-під контролю, змушуючи центральні банки приймати агресивні стиснутих заходи (як у 2021 році, коли Фед від зниження інфляції перейшов до стрімких підйомів ставок), або доки громадське незадоволення інфляцією не призведе до соціального відстоювання проти політики.

Принцип упрощення Оккама вказує, що зниження ставок ЄЦБ може просто бути одноразовим кроком, зумовленим його попередніми вказівками. Однак теорія фінансового пригнічення не повинна бути відкинута, адже історія надає численні приклади, як от економічні політики після Другої світової війни.

Під час цього тижня ФОМСу та випуску ІПЦ варто подумати про це.

— Фелікс Жувін 19

Кількість торгових днів поспіль, коли американські біржові біткоїн-фонди спільно набули чистих витоків — до того рекордного періоду для цього сегмента, що завершився у понеділок.

Цим продуктам уже п`ять місяців, по сьогоднішній день. Категорія бачила, як кошти втекли на 72 з тих 104 днів (майже 70% у ставці).

Найбільший біткоїн-фонд, IBIT від BlackRock`s iShares Bitcoin Trust, підбив підсумки чистих витоків на 91 день — зробивши його позитивно 88% часу. На момент понеділка IBIT управляв активами на суму 21,2 мільярда доларів.

Загальні чисті витоки для 10 фондів на місці BTC, відстежуваних Farside Investors, становлять 15,6 мільярда доларів. Це навіть з виходом інвестиційного капіталу в Grayscale Bitcoin Trust ETF (GBTC) на суму 18 мільярдів доларів. BTC на більш балансових звітів

Більше компаній городять біткоїни для своїх резервів — тактика, відома завдяки Майклу Сейлору з MicroStrategy.

Чи ці компанії будуть намагатися наслідувати MSTR, використовувати трюк, щоб підняти ціну на свої акції або дійсно вірять у BTC, макро ландшафт робить це рішення менш табуйованим, ніж це можливо було раніше.

Компанія з бізнес-аналітикою та програмним забезпеченням Сейлора почала заховувати біткоїни в 2020 році. Її купа зросла до 214 400 BTC на 26 квітня — на ранок вівторка вартістю 14,3 мільярда доларів.

Tesla у 2021 році купила 1,5 мільярда доларів біткоїну `для подальшого диверсифікації і максимізації прибутків з наших готівкових коштів`, як сказано у фінансовій звітності SEC. Компанія тримала 184 мільйони доларів цифрових активів на своєму балансі на 31 березня.

Акції MicroStrategy зросли на 118% з початку року. Цей `дуже успішний` доказ концепції показав іншим, що це може бути розумним способом повернути цінність для акціонерів, зауважив дослідник з Swan Bitcoin, Сем Каллаган.

Потім є нові правила бухгалтерського обліку FASB, які полегшують корпораціям тримати біткоїни на своїх балансах.

І от ми побачили японську інвестиційну фірму Metaplanet намагається стати Азією MicroStrategy у квітні. Медична технологічна компанія Semler Scientific купила 40 мільйонів доларів BTC минулого місяця, а DeFi Technologies саме на цьому тижні розкрив свою покупку 110 BTC.

`Я очікую, що ця стратегія стане популярною зі збільшенням інфляції та погіршенням покупної спроможності готівки і еквівалентів готівки, що призводить корпорації до пошуку альтернатив`, — сказав Каллахан.

Президент ProChain Capital Девід Тавіль сказав, що він не вважає, що компанії, такі як Semler чи DeFi Technologies, обов`язково прагнуть бути `молодшою MicroStrategy` — зауважуючи, що на ринку можливо немає місця для цього. Вони використовують BTC для зростання вартості, особливо в цьому макро середовищі.

Звичайно, раніше гравці, які раніше прийняли цей маневр, можуть бути компанії з меншою втратою. Але більші, більш `серйозні` учасники, ймовірно, у кінцевому підсумку приєднаються, — сказав Тавіль Blockworks.

Він додав: `І тоді ми виберемося вперед`.

— Бен Страк Щасливий звіт ІПЦ та переддень Феду!

Завтра важливий день. Ми отримаємо звіт про ІПЦ травня вранці до відкриття ринку; потім Фед оприлюднить своє рішення щодо відсоткової ставки та прогнози перед закриттям.

Спочатку давайте подивимося на історичний вплив на ціни акцій під час тижня ФОМСу. Як відзначив засновник ДатаTrek Ресерч Ніколас Колас, в останні роки відбулася зміна.

З 1994 по 2011 рік загальний щорічний прибуток S&P 500 надходив у трьох днях навколо засідань ФОМС. Ця тенденція, звісно, давно померла. Протягом останніх 18 місяців (під час яких було 12 засідань ФОМС), S&P 500 піднявся прибли

Спеціальний звіт: Реакція ринків на рішення Феду
Спеціальний звіт: Реакція ринків на рішення Феду
Банк Японії залишив ставки на одному рівні, інфляція зросла, BoJ береже ставки через високу волатильність ринку. Фед ставить ставки, ринки реагують позитивно, Bitcoin немов бавовно. 🏦📈🪙
Переглянути
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути