Перше зниження ставки ФРС можливо в червні: Citi

Перше зниження ставки ФРС можливо в червні: Citi

Коли відбудеться перший зниження ставки ФРС? Економіст Citi розкриває

Економістка Citi Вероніка Кларк та головний інвестиційний офіцер Bleakley Advisory Group Пітер Буквар обговорили поточний стан економіки, тренди на ринку та погляд Федеральної Резервної Системи (ФРС) на процентні ставки у їхньому недавньому виступі на каналі CNBC.

Кларк заявила, що інвестори можуть очікувати перший раунд зниження процентних ставок від ФРС приблизно в червні.

Виступ відбувся всього декілька годин до опублікування останніх даних про ВВП, з прогнозом 2% росту у четвертому кварталі. Цей темп, який був значно повільнішим, ніж приблизно 5% росту, спостережений в попередньому кварталі, викликав обговорення його потенційних наслідків на ринку та майбутні дії ФРС.

Пітер Буквар запропонував комплексний аналіз економічного ландшафту, ставлячи під сумнів розмежування між високоприбутковими споживачами, які продовжують активно витрачати на подорожі та розваги, і споживачами з низькими та середніми доходами, які проявляють ознаки пріоритезації витрат. Буквар навів конкретні приклади, такі як вибір меншої кількості нових шин та недорогих варіантів для зекономлення грошей.

Буквар висловив занепокоєння через відставання впливу підвищених процентних ставок, яке, його словами, може обмежити зростання цього року та навколо.

Вероніка Кларк погодилася, що економічна ситуація є суперечливою і наголосила на сповільненні на ринку праці наприкінці минулого року. Кларк зазначила низьку швидкість найму праці та зростання кількості несплати споживачами як ознаки потенційного зниження економіки. Незважаючи на здавалося б чудовий квартал з 2% зростання, слід більш детально вивчити вплив даних з ринку праці та прийнятих рішень на економічну активність, зазначила Кларк.

Коли розмова переключилася на можливу траєкторію процентних ставок, Кларк і Буквар поділилися своїми поглядами. Кларк заявила, що на основі поточних тенденцій інвестори можуть очікувати перше зниження процентних ставок у червні, а згодом зниження будуть тривати на наступних зустрічах.

Буквар попередив про надмірні зниження процентних ставок і запропонував, що може бути потрібен більш виміряний підхід.

*Це не інвестиційний консультант.

Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Фед розглядає зниження процентної ставки, дискусія колишніх посадовців розбурхала ринок. Очікується зниження на 25 базисних пунктів, але думки поділені. Волатильність на ринку збільшується, S&P 500 росте. Інші аналітики бачать можливість нових рекордів. 📉📈🔥
Переглянути