Процентні ставки: чи буде зниження?

Процентні ставки: чи буде зниження?

Ексклюзивні коментарі щодо процентних ставок від Президента Федерального резерву Міннеаполіса Ніла Кашкарі: Чи буде зниження ставок?

Президент Федерального резерву Міннеаполіса Ніл Кашкарі попередив, що Федеральному резерву доведеться утримувати високі процентні ставки протягом тривалого часу. Це попередження прийшло у відповідь на повторні перевищення інфляції та стійкий попит.

“Ймовірно, нам доведеться ще тримати ставки на високому рівні протягом певного часу,” - сказав Кашкарі в інтерв`ю Financial Times` Monetary Policy Radar перед періодом заборони публікації, пов`язаного з засіданням Федерального відкритого ринкового комітету 12 червня.

Хоча він не є голосуючим членом комітету цього року, Кашкарі останнім часом виступав як яструб на ФОМС. Його вплив зросла після того, як інфляція несподівано збільшилася протягом трьох послідовних місяців на початку 2024 року.

Кашкарі висловить свою думку про можливий курс процентних ставок у точковій діаграмі, яка буде опублікована 12 червня і відображає його яструбине ставлення.

Він сказав, що уважно спостерігає за інфляцією у житловому секторі та послугах і вважає, що обидва будуть ймовірно залишатися на високому рівні у найближчі місяці.

Щодо житла, Кашкарі сказав, “ми не бачимо зменшення попиту на тому рівні, яке очікували.” Нові орендні та орендні платежі знову зростають, що означає, що “інфляція у житлі залишиться на високому рівні протягом певного часу.”

Це контрастує з поглядом Джей Пауелла. Поточний Президент Федерального резерву неодноразово наголошував, що спадаючі орендні платежі будуть важливим фактором для зниження інфляції в майбутньому.

Щодо послуг загалом, Кашкарі не погоджується з останньою наративною, що попит на працю в США помітно послабився.

Він базує свою думку на анекдотичних доказах з свого округу, де є широкий спектр галузей від сільського господарства до видобування до охорони здоров`я. Багато підприємств повідомляють, що ринок праці все ще щільний і вони продовжують конкурувати за привертання робітників на вакантні посади.

Той факт, що ринок праці такий міцний, вигідний для Федерального резерву, оскільки це означає, що Федеральний резерв не буде змушений вибирати між своїми двома цілями - інфляцією на рівні 2 відсотків та повною зайнятістю.

Якби Фед все ще стикалася з гіперінфляцією разом з високою інфляцією, це було б набагато гірше.

Але поєднання міцної економіки і продовженої високої інфляції означає, що “вартість для нашої довіри через передчасне оголошення перемоги настільки висока, що ми не повинні поспішати зі зниженням ставок,” - зауважив Кашкарі.

Він вважає, що його яструбине ставлення ділиться з американською громадськістю. Коли його запитали, чому американські споживачі почуваються настільки негативно щодо економіки, він сказав, що вони “дійсно інтуїтивно не переносять інфляцію,” але оскільки більшість власників іпотек в США позичають за довгостроковими фіксованими ставками, більшість людей ще не помітили підвищення процентних ставок.

Згідно Financial Times, Кашкарі заявив, що Федеральний резерв “ніколи не хоче ігнорувати підйом ставки” але те, що збереження ставок на сталому рівні буде достатнім для зниження інфляції.

Проте, Кашкарі сказав, що якщо підвищення ставок буде необхідним, цей крок не підірве довіру до Федерального резерву, оскільки центральний банк ніколи повністю не закрив двері для цієї можливості.

* Це не інвестиційна консультація.

Сплата податків на дохід від криптовалют у 2024: Головне до знання
Сплата податків на дохід від криптовалют у 2024: Головне до знання
Огляд: Криптовалютний дохід підлягає оподаткуванню, потрібно дотримуватися процедур. Важливо знати оподатковувані події та зберігати докладні записи. Уникайте ухиляння від оподаткування. IRS має всі ресурси для допомоги. 📊💵 #криптовалюта #податки
Переглянути
Спеціальний звіт: Реакція ринків на рішення Феду
Спеціальний звіт: Реакція ринків на рішення Феду
Банк Японії залишив ставки на одному рівні, інфляція зросла, BoJ береже ставки через високу волатильність ринку. Фед ставить ставки, ринки реагують позитивно, Bitcoin немов бавовно. 🏦📈🪙
Переглянути
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути