Технологія блокчейну та криптовалюта: Корпорації в дії.

Технологія блокчейну та криптовалюта: Корпорації в дії.

Великі корпорації захоплюють криптовалюту: Огляд найбільших компаній у крипто-сфері

У початкові роки Bitcoin та інших криптовалют відсутність чіткого регулятивного каркасу ускладнила корпораціям навіть розглядати можливість прийняття цифрових активів.

Уряди та фінансові регулятори по всьому світу все ще намагалися зрозуміти, як класифікувати та контролювати ці нові цифрові активи.

Ця неоднозначність створила значні ризики для бізнесу, який був зацікавлений у дослідженні криптовалют, оскільки невиконання нових норм може призвести до юридичних проблем, штрафів або навіть кримінальних звинувачень.

З плином часу, коли регуляторна середовища почале зрізнимуватися та розроблялись більш надійні заходи безпеки, компанії почали відзначати потенційні переваги технології блокчейну та криптовалют.

У цій статті ми розглянемо кілька великих корпорацій, які стратегічно інтегрували криптовалюту та технологію блокчейну у свою діяльність.

Microsoft

Microsoft був одним з перших прихильників, почавши приймати Bitcoin за вміст та послуги Xbox у 2014 році через партнерство з Bitpay.

Компанія впроваджувала експерименти з технологією блокчейну, інвестуючи в технологію та використовуючи її для поліпшення різних аспектів своєї бізнес-операції.

Їх служба Azure Blockchain дозволяє підприємствам створювати та управляти блокчейн-мережами, спрощуючи складні процеси та покращуючи безпеку.

У минулому році було розкрито, що наступне покоління продуктів апаратного забезпечення Microsoft може включати кращу підтримку для криптовалютних гаманців.

Goldman Sachs

У 2018 році Goldman Sachs оголосив про запуск криптовалютної торговельної платформи, позначаючи важливу мить для інституційних інвестицій у криптоактиви.

Ініціатива розширилася, і тепер Goldman пропонує широкий спектр криптовалютних інвестиційних продуктів своїм клієнтам, включаючи фьючерси на Bitcoin та недоставку нематеріальних активів.

У 2021 році було розкрито, що Goldman Sachs, ICAP, JPMorgan і UBS придбали перший біржовий продукт (ETP) в Європі, який пропонував відкриття для клієнтів до криптовалюти DOT в мережі Polkadot.

Mastercard

Платіжний гігант Mastercard уклав численні партнерства з крипто-платформами для випуску криптокарт, що дозволяють користувачам витрачати свої криптовалюти в мільйонах торгових точок по всьому світу.

Компанія також досліджує можливість інтеграції криптогаманців у свої послуги, покращуючи геймінговий досвід на платформах, наприклад, Xbox, сприяючи монетизації внутрішньоігрових активів.

У січні минулого року Mastercard уклав партнерство з Coinbase, щоб зробити купівлю NFT такою ж простою, як “купівля футболки або кави на сайті електронної комерції.”

Amazon

Гігантський технологічний Amazon виявив зацікавленість у криптовалютній сфері, приймаючи криптоплатежі через сторонніх постачальників та досліджуючи потенціал своєї власної цифрової валюти.

Хоча компанія не розкрила конкретних криптовалютних активів, її інвестиції в технологію блокчейну свідчать про сильне зобов’язання використовувати ці технології для поліпшення своєї діяльності та досвіду клієнтів.

Рух Amazon у цифрові валюти може значно збільшити її ринкову присутність та привабливість для більш широкого кола клієнтів.

Ford та Shell

Гігант виробник автомобілів Ford та британська мультинаціональна нафтова та газова компанія Shell досліджують блокчейн-технології для покращення управління ланцюгами постачання.

Ford планує використовувати блокчейн для відстеження автозапчастин, покращуючи логістику та знижуючи витрати.

Так само Shell вивчає блокчейн для торгівлі енергією, що може підвищити ефективність операцій, поліпшити прозорість та знизити витрати на транзакції.

Ці ініціативи відображають більший тренд використання блокчейну для поліпшення операційної ефективності у різних галузях.

Sony

Японський мультинаціональний конгломерат Sony також інвестує в технологію блокчейну для геймінгу та NFT, покращуючи власність та безпеку цифрових активів.

Інтегруючи блокчейн в свої екосистеми геймінгу, Sony має на меті пропонувати більш безпечні та прозорі цифрові досвіди.

Ця ініціатива також відкриває нові джерела доходу від цифрового контенту та внутрішньоігрових покупок, позиціонуючи Sony конкурентоспроможною проти інших технологічних гігантів.

Регуляторні виклики

Незважаючи на потенційні переваги, компанії, які приймають криптовалюти, стикаються зі значними регуляторними викликами.

Регулятивне середовище для криптовалют все ще розвивається, і різні країни мають різні погляди на криптоактиви.

У США, наприклад, SEC подала численні позови проти криптовалютних фірм протягом останніх кількох років, а глава SEC Гарі Ґенслер постійно заявляє, що більшість криптовалют повинні бути класифіковані як цінні папери.

Зокрема, агентство порушило цивільну справу проти Сема Бенкман-Фрайда, співзасновника FTX.

Крім того, SEC порушила позови проти інших великих гравців у криптосфері, включаючи Binance, його CEO Чанпенг Чжао та Coinbase.

У липні минулого року Nasdaq сказав, що відмовився від планів створення послуги зберігання криптовалют через регуляторні виклики.

На той час генеральний директор Nasdaq Адена Фрідман сказала, що компанія вирішила відмовитися від своїх планів через змінюючийся бізнес і регуляторний ландшафт у Сполучених Штатах.

“Беручи до уваги змінні бізнес та регуляторні умови у США, ми прийняли рішення зупинити запуск бізнесу кустидіана цифрових активів у США та відповідних зусиль для отримання відповідної ліцензії,” сказала вона.

Підсумок

Зі зростанням прийняття криптовалют та технології блокчейну компанії різних галузей виявляють нові способи інтеграції їх у свою діяльність.

Значні переваги у плані операційної ефективності, зростання доходів та залучення споживачів, ці технології пропонують перспективні можливості.

Проте регуляторні перешкоди та ринкова волатильність продовжують викликати труднощі, роблячи широке використання цього нового класу активів компаніями складним.

Партнерство Bitget і LALIGA: Криптовалюта у світі спорту
Партнерство Bitget і LALIGA: Криптовалюта у світі спорту
Bitget стає спонсором футбольної ліги LALIGA з Мбаппе та Левандовскі. Рух у спортивний сектор на нових ринках через партнерство з широкою аудиторією. Біржа відзначає свою шосту річницю з понад 45 мільйонами користувачів. Грейсі Чен підкреслює важливість співпраці з LALIGA. 🚀🎉
Переглянути
Нові відкриття про Баррона Трампа: крипто, час та містифікація
Нові відкриття про Баррона Трампа: крипто, час та містифікація
Огляд: Баррон Трамп торгує крипто й подорожує у часі, зауважили активісти. Його звязок з мем-койнами вразив спільноту. Також закидують родині Трампів звязки з подорожуванням у часі через романи та інновації. 🕰📈
Переглянути
Фінансові турботи: вплив ставок Феду на ринки
Фінансові турботи: вплив ставок Феду на ринки
Crypto журналіст Артур Гейс попереджає про можливу ядерну катастрофу для фінансових ринків при зниженні ставки Феду на 50 базисних пунктів. Досліджує вплив цього на біткоїн та фіатні валюти. 📉🔥 #Crypto #фінанси
Переглянути
Перехід на Web3: Підготовка робочої сили
Перехід на Web3: Підготовка робочої сили
🚀 Web3 готує майбутню робочу силу до $1,4 трлн ринку блокчейну. Підготовка співробітників — ключ до успіху у децентралізації. Компанії повинні інвестувати в навчання, щоб забезпечити стабільність у цьому інноваційному просторі. 🌐📈
Переглянути