Figure Technologies заявляє про плани запровадження стейблкоїна з відсотковою ставкою в США

Figure Technologies заявляє про плани запровадження стейблкоїна з відсотковою ставкою в США

Фінансова технологічна компанія Figure Technologies заявляє про намір отримати затвердження відрегулювання від американських регуляторів для запровадження стейблкоїна з відсотковою ставкою.

Заснований колишнім генеральним директором SoFi Technologies Майком Капні, при успіху Figure стане першою компанією, яка пропонує стейблкоїн, який регулюється як цінний папір в Сполучених Штатах, повідомляє Bloomberg у понеділок.

У жовтні Figure подала проект реєстраційної заяви до Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) під назвою Figure Certificate Co.

Заява про реєстрацію розкриває плани Figure зареєструвати стейблкоїн як `свідоцтва про обсягу номіналу`, типу фіксованих доходів, і намір видавати його з використанням технології блокчейну.

Після отримання затвердження стейблкоїн буде доступний як роздрібним, так і інституційним інвесторам в США. Figure Markets прагне залучити $50 млн

Figure Markets, цифровий активний підрозділ Figure, предположно прагне залучити $50 млн за оціночною вартістю $250 млн, не враховуючи залучену суму.

Jump Crypto потенційно розглядається як провідний інвестор цього раунду фінансування, хоча і Figure, і Jump відмовилися коментувати це питання.

Наразі ринок стейблкоїнів, які є токенами, прив`язаними до активів, таких як долар США, в основному контролюється Tether Holdings Ltd.`s USDT з обігом $95 млрд, за яким йде Circle Internet Financial`s USD Coin.

Ці стейблкоїни не надають відсотків і використовуються переважно криптовалютними трейдерами для проведення операцій або передачі активів між біржами.

Багато емітентів стейблкоїнів поза США утримуються від пропозиції продуктів з відсотковою ставкою в країні через страх регуляторних обмежень СКЗІ, що класифікують їх як цінні папери.

Figure, з свого боку, передбачає, що його стейблкоїн буде сприйманий як альтернатива існуючим стейблкоїнам для платежів і розрахунків, зазначено у заяві.

Компанія вважає, що покупці можуть зацікавитися інструментом, який надає дохід, забезпечений високоліквідними, інвестиційно-рейтинговими активами, які можна тримати в цифровому форматі, швидко ліквідувати і використовувати для міжособових транзакцій. Стейблкоїн Figure можна обміняти на 1 цент за свідоцтво

У відмінність від більшості стейблкоїнів, які прив`язані відношенням 1:1 до долара США, стейблкоїн Figure можна обміняти на значення 1 цент за свідоцтво.

Це означає, що платіж у 1 долар вимагатиме передачі 100 свідоцтв.

Відсотки накопичуватимуться щоденно і виплачуватимуться щомісяця власникам стейблкоїну.

У заяві зазначено, що проценти будуть отримуватися з резервів, що складаються з державних цінних паперів, комерційних векселів, корпоративних боргових цінних паперів та інших активів. Власники мають пройти процедуру з визначення клієнта для реєстрації та отримання стейблкоїнів.

Слід зауважити, що затвердження пропозиції Figure не гарантується, і процес подачі заяви, ймовірно, поглибить дебати щодо того, як слід регулювати стейблкоїни в США.

Хоча попередні спроби американських законодавців внести законопроекти щодо стейблкоїнів завершилися невдачею, президент Джо Байден визначив нагляд за сектором як пріоритет.

Circle, ще один великий гравець на ринку стейблкоїнів, недавно подав конфіденційну заявку на ініціативну публічну пропозицію, понад рік після скасування планів вийти на ринок через угоду про несолідний чек.

Окрім стейблкоїна з відсотковою ставкою, Figure також подає заявку на реєстрацію інвестиційної пропозиції під назвою Figure Installment Certificates.

Цей продукт спрямований на інвесторів, які зацікавлені в отриманні видачі при утриманні цифрових активів.

Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Фед розглядає зниження процентної ставки, дискусія колишніх посадовців розбурхала ринок. Очікується зниження на 25 базисних пунктів, але думки поділені. Волатильність на ринку збільшується, S&P 500 росте. Інші аналітики бачать можливість нових рекордів. 📉📈🔥
Переглянути