Наслідки зменшення винагороди за майнінг Bitcoin

Наслідки зменшення винагороди за майнінг Bitcoin

У 2024 році завершилося зменшення винагороди за майнінг Bitcoin: що далі?

Криптовалютний ринок недавно став свідком зменшення винагороди за майнінг BTC у 2024 році, подія, яка значно скоротила винагороду за майнінг на половину з метою обмеження нового постачання.

Ця ключова подія, четверта з моменту створення Bitcoin, спричинила обширні дискусії про її наслідки для майнерів, інвесторів та ширшого ринкового ландшафту. Оновлення Bitcoin майнерів

Поскільки винагорода за блок зменшилася з 6,25 BTC до 3,12 BTC, майнери спочатку стикаються з важкими викликами. Омар Лопес, засновник Cripto It Club, поділився з BeInCrypto тим, що частина майнерів буде змушена закрити свою діяльність, оскільки продовження стає економічно невигідним. Дехто навіть опиниться в умовах збитків.

Цей сценарій олицетворює в собі форму ігрової теорії, за словами Лопеса. Початково, якщо 1 000 майнерів успішно добувають 6,25 BTC, рівняння прибутковості радикально змінюється після зменшення винагороди до 3,12 BTC, які розподіляються серед того ж числа майнерів. Ця зміна змушує тих майнерів, які не можуть допустити збитків, припинити свою діяльність.

Нарешті, це припинення може зменшити кількість до, скажімо, 600 майнерів. Для цих залишених майнерів зменшена конкуренція за 3,12 BTC може відновити прибутковість, стабілізуючи майнінговий ландшафт.

`Майнери слідкують за ціною Bitcoin, а не навпаки. Якщо ціна Bitcoin низька і майнінг не є прибутковим, кілька майнерів вимкне свої машини. Доки залишеним стане вигідно конкурувати за 3,12 BTC. Ігрова теорія в усій її славі,` пояснив Лопес. Дохід від майнінгу Bitcoin майнерів. Джерело: Glassnode

У зв`язку з цим деякі майнери Bitcoin все більше інвестують у передові технології. Хао Ян, керівник фінансових продуктів в Bybit, підкреслює стратегічний перехід до більш складних рішень у майнінгу.

Багато майнерів оновлюють своє обладнання на нові моделі, які дають більшу потужність майнінгу з меншим споживанням енергії. Ця стратегія зазвичай є можливою для більш професіоналізованих майнерів Bitcoin, які мають необхідний капітал.

Цим вони можуть покращити свою прибутковість, особливо під час викликів кілька перших днів після зменшення винагороди за Bitcoin.

`Майнери зосереджуються на енергоефективності та диверсифікації, інвестуючи в обладнання нового покоління, такі як майнінгові риги три нанометри, які можуть збільшити хешрейт до 3,4 екзахешів на секунду, підвищуючи потужність без пропорційного збільшення споживаної енергії,` розповів Ян BeInCrypto.

Це оновлення не лише допомагає підтримувати операції, але й сприяє загальній ефективності в процесі майнінгу. Отже, це забезпечує, що майнери можуть залишатися конкурентоспроможними після зменшення винагороди за майнинг Bitcoin. Читайте більше: Безкоштовні постачальники хмарного майнінгу для майнінгу Bitcoin у 2024 році Видовження Bitcoin за видачу. Джерело: Glassnode

Підкреслюючи стійкість, майнери приймають енергоефективні технології та інтегрують свою діяльність в більш широкі енергетичні системи. Цей підхід включає в себе дослідження відновлюваних джерел енергії, таких як сонячні та вітрові, а також навіть використання енергії з відходів.

Це стає популярними варіантами для зменшення екологічного впливу майнінгових операцій. Революційний попит на BTC

Більше того, Ян вказує на значні зміни в структурі ринку Bitcoin, особливо з введенням біткоінових фондів, що торгуються на біржі (ETF). Вони відіграли важливу роль у злитті Bitcoin з традиційними фінансовими ринками.

`ETF були важливим способом для того, щоб традиційні інвестори могли взаємодіяти з Bitcoin як диверсифікатором портфеля у регульований та знайомий спосіб. У цьому сенсі ці фінансові інструменти підтвердили, що Bitcoin тут і лишається, що він не стриже на нуль, що він може і буде відігравати роль у нашій майбутній фінансовій системі,` додав Ян.

Ця інтеграція стабілізувала не лише коливання цін та продемонструвала той факт, що Bitcoin позначається у фінансовому екосистемі. Вона відкрила ворота для зустрічі зростаючого попиту від інституційних інвесторів. Всього, фонди біткоїнових ETF наразі мають понад 837 700 BTC, вартістью $53,61 млрд.

Отже, це значно підвищило ліквідність ринку, за словами Маурісіо Ді Бартоломео, співзасновника Ledn.

`Це перший випадок, коли біткоїнові ETF вільні на ринку, розблоковуючи лавину інституційного попиту. Поки що, каже, умови створені для того, щоб ця подія мала подібний вплив на ціну, як і попередні,` розповів Ді Бартоломео BeInCrypto. Історичний утримання біткоїнових ETF. Джерело: CryptoQuant

Незважаючи на те, що негайні стрибки цін після зменшення винагороди не завжди очевидні, загальний консенсус полягає в тому, що зменшення сприятиме позитивному впливу на вартість Bitcoin у довгостроковому плані, як історично відбувалося.

Під час початкового зменшення винагороди за Bitcoin 28 листопада 2012 року ціна становила $12, а потім стрімко піднялася до рекордних $1 242, що відзначає вражаюче зростання в 9 937%. Друге зменшення винагороди, яке відбулося 16 липня 2016 року, почалось з ціни Bitcoin в $664, і згодом піднялося до $19 804, що відображає зростання на 2 903%. Останнє зменшення, яке відбулося 11 травня 2020 року, призвело до ціни Bitcoin в $8 571, з пізнішим ростом до $68 997, зростання на 705%.

`Історично, рух цін був досить приглушеним навколо самої події зменшення винагороди, але був значний підйом цін за 9-12 місяців після того. Це, швидше, зумовлено тим, що майнери Bitcoin отримують менше Bitcoin для продажу на ринку, порівняно з попитом на Bitcoin. Таким чином, зменшення винагороди було подією типу `покупка після новин,`` розповів Енді Фаджар Хандіка, генеральний директор Loka Mining, BeInCrypto.

Читайте більше: Що сталося на Останньому зменшенні винагороди за майнінг Bitcoin? Прогнози на 2024 рік Продуктивність ціни Bitcoin після зменшення винагороди. Джерело: CryptoQuant

Після того, як Bitcoin еволюціонує після зменшення винагороди, введення нових, енергоефективних технологій та стратегій майнінгу ймовірно продовжить формувати індустрію. Ці просунутість є важливими для збереження стабільності та довгострокової стійкості мережі Bitcoin, підкреслюючи її позицію як основної складової майбутньої фінансової системи.

З кожним зменшенням винагороди, Bitcoin наближається до свого кінцевого обмеження постачання, підкреслюючи його унікальну економічну модель та його потенціал продовжувати впливати на глобальну фінансову систему.

Прогноз ціни Bitcoin: Індикатори показують тимчасову паузу перед подальшим ростом
Прогноз ціни Bitcoin: Індикатори показують тимчасову паузу перед подальшим ростом
Огляд: Bitcoin наближається до опори $64-$64,5 тис. Перекуплений RSI сигналізує про можливу паузу перед подальшим ростом. Очікується, що ціна може відхилитися на рівнях опори перед продовженням вгору. 📈🔍
Переглянути
Нарешті: Bitcoin Wallet активовано після 14 років
Нарешті: Bitcoin Wallet активовано після 14 років
🔥 Whale Alert виявив активацію давнього Bitcoin гаманця з 50BTC 💰, що датується ерою Сатоші Накамото! 🚀 Ці рідкісні події свідчать про інтерес до початкових днів криптовалюти. 🌟 #Bitcoin #Сатошіера
Переглянути
Прогноз бикового ринку для Bitcoin: аналітика CryptoCon.
Прогноз бикового ринку для Bitcoin: аналітика CryptoCon.
Компанія CryptoCon передбачила биковий ринок для Bitcoin, вказуючи на Puell Multiple та зменшення блоків як ключові чинники. Bitcoin готується до зростання ціни і можливого бикового періоду. 🚀📈 #CryptoCon #Bitcoin #биковийринок
Переглянути
Bitcoin: ведмеді на ринку: 3 сценарії
Bitcoin: ведмеді на ринку: 3 сценарії
Bitcoin може вийти у ведмединий ринок за даними Alphractal. Є три можливі сценарії: новий рекорд, ведмединий ринок або реакумуляція. Не інвестиційні поради. 📉⚠️
Переглянути