Як залучити фінансування в криптовалюті

Як залучити фінансування в криптовалюті

Як отримати фінансування у криптовалюті

Є одна тема серед підприємців, про яку, за всіма наявними статтями, інтерв`ю та виступами, ніколи не втомлюється спілкування. Ця тема - це залучення коштів. Я, який зі скупчини проектів за останні кілька років зібрав гроші у сумі від $40 до $50 мільйонів, і маю досвід роботи у венчурному капіталі, сподіваюся, що ви знайдете в цьому деяку користь.

Азім Хан є співзасновником Ethereum layer-2 Morph, консультантом UNICEF та венчурним партнером у Foresight Ventures.

Після нещодавнього оголошення про завершення раунду зі залучення $20 мільйонів для Morph, Ethereum layer 2, який використовує гібридний оптимістичний/нульовий знання rollup та децентралізований послідовник, до мене звернулися безліч підприємців, що запитують, як мені вдалося це зробити. І тому я думав, що має сенс узагальнити деякі ключові розуміння, які я маю про саму процедуру залучення коштів в більш розширеному масштабі. Нижче наведено деякі спільні теми для розуміння, коли ви шукаєте залучення коштів, що може допомогти вам, незалежно від ринку, в якому ви знаходитеся.

Перш за все вам потрібно вивчити, що робить венчурний капіталіст. Фактично це досить нудно. Венчурні капіталісти інвестують гроші, які їм надають обмежені партнери (LP) та шукають значних фінансових доходів. LP - це фізичні особи або суб`єкти, які надають капітал венчурним капіталістам у формі інвестицій.

З інших слів, завдання венчурного капіталіста полягає у тому, щоб взяти гроші, які їм надано, і перетворити їх на ще більше грошей для їхніх LP. В буквальному сенсі, венчурний капіталіст - це лише посередник для набагато багатших осіб або організацій, які шукають розподіл коштів на ризиковану частину своїх портфелів для отримання вищих доходів.

Тепер, коли ми встановили, що венчурний капіталіст - лише грошовий брокер для багатших людей або організацій, вам потрібно почати створювати наратив для досягнення аналогічного результату. Спільна історія переносить вас від протистояння VC на протилежних сторонах столу до метафоричного сидіння з ними спільно, намагаючись створити разом спільний результат.

У чому полягає обіцянка того, що ви будуєте, що дійсно обіцяє так багато? Звичайно, VC захоче почути, чому те, що ви пропонуєте, є технічно обґрунтованою ідеєю, але, в основному, VC не є технічними людьми. Багато з них походять з більш традиційних фінансових, банківських або консалтингових робіт.

З інших слів, VC - це люди, які хочуть почути переконливу наративну історію про те, чому саме ваша компанія зможе просунутися в морі інших компаній, які кажуть, що вони можуть зробити те саме. Ваші ідеї для старту на ринок (GTM) дійсно потрібно доробити, бо на цьому вас будуть допитувати.

Тут дійсно все про розповіді. Стів Джобс колись сказав, що найсильнішою людиною у світі є розповідач історій. Він був правий, тому розкажіть ту історію. Якщо ви не можете артикулювати це, вам потрібно повертатися до початку, бо, очевидно, ви готові до залучення коштів.

Якщо ви готові артикулювати це, настав час підготувати просту презентацію. По суті, більшість VC витрачають кілька хвилин, максимум, на читання цього документа, часто ніколи не читаючи його, бо вони очікують, що ви пройдете через нього, коли презентуватимете їм. Оскільки це так, вам потрібно мати можливість утриматися у виразності.

Усе портфель повинен бути не більше 10-15 слайдів. На цих декількох сторінках вам потрібно представити свою ідею, чому ви її будуєте, наскільки великим є ринок, хто захоче для цього платити і чому саме ви команда, щоб це зробити. Знову ж таки, якщо ви не зможете лаконічно це зробити, ви не готові залучати гроші.

Якщо ви готові залучати кошти, вам потрібно зрозуміти, які венчурні капіталісти взагалі є тими, що інвестують у ідеї, схожі на ваші. Різні фонди спеціалізуються на різних секторах. Проведіть свої дослідження. Не будьте людина, яка йде до фонду, що інвестує в товари споживчі, намагаючись продати їм компанію зі штучним інтелектом.

Дивіться також: Кріс Діксон говорить про техно-оптимізм

Наступна частина полягає в тому, як саме ви потрапите перед VC? Це легше сказати, ніж зробити, проте все може бути зроблено. В кінці кінців, це робота VC спілкуватися з стартапами, але все ще потрібно враховувати, як працюють людські взаємодії у довірених мережах. Потрібно створити легітимність.

Перший принцип, який варто врахувати тут, - це розуміння того, що теплі введення майже єдиний спосіб, яким VC буде вас серйозно розглядати. Якщо ви не в позиції, де у вас є продукт, який вже відмінно себе показує на ринку, ваше завдання - знайти спосіб отримати теплі введення.

Зверніться до людей, яких ви дослідили, і попросіть розповісти про свою ідею та запитати про можливість знайти введення. У кінці дня найкраще введення до VC буде чи інший VC або засновник компанії, в яку вони вже інвестували.

Ще один цікавий аспект у цьому процесі - це те, що ймовірно, ви ніколи не отримаєте безумовного відкидання від більшості VC, якщо ви правильно виконали вищезгадані кроки. Те, що ви часто почуєте від них, - це те, що вони наразі відхиляють, але хотіли б почути, який прогрес у вас через кілька місяців. Це тому, що вони знають, що грають у гру стосунків, щоб завжди мати доступ до угод. Тому що, можливо, завтра ваша компанія стане об`єктом обговорення.

Просто розумійте, що залучення коштів займає час, і ваша гра в подальшому дуже важлива.

Спеціальний звіт: Реакція ринків на рішення Феду
Спеціальний звіт: Реакція ринків на рішення Феду
Банк Японії залишив ставки на одному рівні, інфляція зросла, BoJ береже ставки через високу волатильність ринку. Фед ставить ставки, ринки реагують позитивно, Bitcoin немов бавовно. 🏦📈🪙
Переглянути
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути