Стабільні монети підтримують економіку США

Стабільні монети підтримують економіку США

Стабільні монети корисні для економіки США, каже кастодіант Tether

Стабільні монети збільшують попит на облігації США, - сказав Говард Лутнік, генеральний директор Tether кастодіанта Cantor Fitzgerald.

Лутнік каже, що Китай може розглядати потенційний цифровий долар як шпигунський гаманець.

Одне з довгострокових протистоянь на криптовалютному ринку полягає в тому, чи стабільні монети долара США - криптовалюти, чия вартість прив`язана до валюти - зміцнюють глобальне гегемонство зеленого баксу. За словами генерального директора Cantor Fitzgerald, вони це роблять і корисні для найбільшої економіки світу.

`Гегемонія долара є фундаментальною для Сполучених Штатів Америки`, - сказав Говард Лутнік під час конференції Chainalysis у середу, за даними Bloomberg. `Це важливо для нас, для нашої економіки. Тому я є прихильником належно підтриманих стабільних монет, Tether і Circle.`

Стабільні монети є `фундаментальними для економіки США, стимулюючи попит на облігації США та не становлять системного ризику для світу`, - він сказав.

Потужність долара в глобальній економіці, ймовірно, дозволяє США проводити великі дефіцити, позичати під більш низькі ставки, ніж інші країни та накладати пригнічуючі санкції на ворожі нації.

Cantor Fitzgerald є кастодіантом для Tether Holdings, емітента найбільшої стабільної монети в світі, tether (USDT). На момент написання, USDT похвалилася капіталізацією в $107 мільярдів, тоді як друге місце посідала USDC Circle з ринковою вартістю $32,25 мільярда, за даними CoinGecko.

Криптотрейдери широко використовують стабільні монети як валюту фінансування на ринку миттєвих угод та як заставу в похідних угодах. Криптовалют займають роль притулку під час циклу стягнення Федерального резерву в 2022 році.

Довіра інвесторів до стабільних монет постраждала після того, як алгоритмічна стабільна монета Terra, UST, рухнула в травні 2022 року. Tether, однак, пройшов стрес-тест, чесно викупаючи їх під час продовженого сумніву щодо резервів, які її підтримують. У січні Лутнік підтвердив, що у Tether є гроші на підтримку USDT.

Утім, Лутнік не є прихильником цифрових валют центральних банків (ЦВЦБ) і заявив у середу, що Китай може сприйняти потенційний цифровий долар як американський шпигунський гаманець.

`Моїм страхом є те, що центральні банки хочуть видати центральну банківську цифрову валюту, це логічно, чи не так?`, - він сказав. `Але проблема в тому, що про це подумає Китай, вони визначать це як американський шпигунський гаманець.`

Лутнік сказав, що реальні активи, такі як облігації, можуть бути токенізовані і торгуватися на блокчейні протягом наступних 10 років, коли технологія стане достатньо швидкою та дешевою.

Спеціальний звіт: Реакція ринків на рішення Феду
Спеціальний звіт: Реакція ринків на рішення Феду
Банк Японії залишив ставки на одному рівні, інфляція зросла, BoJ береже ставки через високу волатильність ринку. Фед ставить ставки, ринки реагують позитивно, Bitcoin немов бавовно. 🏦📈🪙
Переглянути
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути