Криптовалюта приводить до банкрутства: звіт

Криптовалюта приводить до банкрутства: звіт

Південнокорейська молодь вкладає у криптовалюту, що призводить до банкрутства - звіт

За даними Hankyoreh, 5 квітня Суд реабілітації Сеула оприлюднив звіт про випадки, пов`язані з боргами за фінансовий рік 2023 року.

Автори звіту відзначили зростання на 31% заявок на `особисту реабілітацію` в ФР2023.

Вони відзначили, що `інвестиції в криптовалюту` та `покупки на фондовому ринку` призводять до зростання кількості випадків серед людей віком від 20 до 29 років. Корейська молодь: інвестиції в криптовалюту йдуть не так.

Суд банкрутства Сеула складає щорічний звіт про статистичне обстеження випадків особистої реабілітації та банкрутства.

Звіт цього року показав, що 19,379 осіб подали заявки на реабілітацію або банкрутство в ФР2022, що вище, ніж 14,826 в ФР2022.

У Кореї система реабілітації дозволяє особам, які не можуть погасити свої борги, уникнути судового банкрутства, якщо вони погоджуються дотримуватися судових планів погашення боргів.

Якщо вони не виконують ці плани, суди обробляють процедури банкрутства.

Суд банкрутства Сеула відзначив, що заявки на особисту реабілітацію для людей у віці від 20 років `постійно зростають` впродовж останніх кількох років.

У першій половині 2021 року 10,3% заявників на реабілітацію були віком 20-29 років. Це число зросло до 11% у другій половині 2021 року, а потім до 13,8% в першій половині 2022 року.

У другій половині 2022 року ця цифра зросла до 16,6%, піднімаючись до 16,8% в першій половині 2023 року, і досягаючи 17% в другій половині 2023 року.

За аналізом суду, це зростання є `наслідком розширення економічної діяльності серед людей у віці 20 років, включаючи криптовалюту та акції`. Більше молодих людей звертаються до криптовалюти, - встановили суди.

Той самий суд зробив подібні спостереження в жовтні 2023 року, коли зазначив:

`Зростання [неплатоспроможності] серед молодих людей, схоже, було вплинуте збільшенням економічної діяльності, такої як інвестиції в криптовалюту і фондовий ринок`.

Багато винувацять підвищення цін на нерухомість та високі рівні безробіття у зростаючому розчаруванні південнокорейської молоді. Ціни на житло змушують 1,74 млн мешканців залишити Сеул з 2014 року.

Деякі говорять, що їхні єдині фінансові надії полягають у криптовалюті та зарубіжних фондових ринках. Тим часом, багато фінансових радників вважають, що покупка криптовалюти `вже не є необхідною` для молодих корейців.

Раніше цього року суддя Лі Сок Джун з Суду банкрутства Сеула оприлюднив наукову статтю, закликаючи до більшого регулювання криптовалют.

Лі стверджував, що інвестори в криптовалюту потребують більшої захисту. Він прийшов до висновку, що суди часто не можуть це зробити через законодавчі прогалини.

Спеціальний звіт: Реакція ринків на рішення Феду
Спеціальний звіт: Реакція ринків на рішення Феду
Банк Японії залишив ставки на одному рівні, інфляція зросла, BoJ береже ставки через високу волатильність ринку. Фед ставить ставки, ринки реагують позитивно, Bitcoin немов бавовно. 🏦📈🪙
Переглянути
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути