Криптопитання ІРС: що потрібно знатиноподаткових деклараціях

Криптопитання ІРС: що потрібно знатиноподаткових деклараціях

Що вам потрібно знати про криптопитання ІРС на податкові декларації | Думка

Розкриття: Погляди та думки, висловлені тут, належать виключно автору і не представляють погляди та думки редакції новин crypto.news.

Багато говорять про криптоінвесторів та податкову дотриманість, але просте питання так чи ні може бути дивно значущим. ІРС запитує усіх про криптовалютні транзакції. Варіація цього, на перший погляд, невинного питання з`являється у верхній частині форм 1040, Декларація про індивідуальний податковий дохід; 1040-SR, Декларація про податковий повернення для пенсіонерів; і 1040-NR, Декларація про податковий повернення для нерезидентів-іноземців, та була переглянута для податкових декларацій 2023 року для оновлення формулювання. Це питання також було додано до цих форм: Форми 1041, Декларація про податковий дохід США для спадщини та довір; 1065, Декларація про повернення партнерства в США; 1120, Декларація про податковий дохід корпорації США; і 1120S, Декларація про податковий дохід корпорації типу S.

ІРС задає це питання з варіаціями для корпорацій, партнерств, спадщин та довір:

«Чи ви: (а) отримали (як нагорода, винагорода або оплата за власність чи послуги); або (б) продали, обміняли або яким-небудь іншим чином розпорядилися цифровим активом (або фінансовим інтересом у цифровому активі) в будь-який момент протягом 2023 року?» Так чи ні?

Цифровий актив, це `цифрове представлення вартості, записане на криптографічно захищеному розподіленому реєстрі або схожій технології. Якщо певний актив має характеристики цифрового активу, він розглядається як такий для цілей оподаткування федеральним податком на прибуток. Приклади цифрових активів: конвертована віртуальна валюта та криптовалюта, стейблкоїни, Неперевізні токени (NFT).»

Вам неслід залишати це порожнім, і всі, хто подає форми 1040, 1040-SR, 1040-NR, 1041, 1065, 1120, 1120, та 1120S, повинні позначити одну прапорцем, відповідаючи або `Так` або `Ні`. Крім позначення прапорця, вам слід повідомити всі доходи, пов`язані з цифровими активами. Таким чином, інвестор, який утримував цифровий актив як капіталовкладення та продавав, обмінював або передавав його протягом 2023 року, повинен скористатися Формою 8949, Продажі та інші розпорядження капіталовкладенням, для розрахунку свого капітального прибутку або збитку з операції, а потім повідомити її у Розкладі D (Форма 1040), капітальні прибутки та збитки. Платник податків, який подарував цифровий актив, може бути зобов`язаний подати Декларацію 709, Декларацію про подарунок Сполучених Штатів (і трансфер по спадкоємних крайніх випадках).

Так чи ні, питання дійсно має значення? Воно не запитує цифри чи деталі, хоча якщо ви щось продали, це має йти десь інде у вашій податковій декларації. Одержавши період криптовалют як власність десять років тому, ІРС будь-яка продаж повинна призвести до прибутку або збитку. Можливо, ІРС просто проводить анкетування, хто користується криптовалютою, ви можете припустити? Не обов`язково, і просте так чи ні може виявитися важливим.

Це звучить схоже на питання про зарубіжний рахунок, включене до Розкладу B для Форми 1040. Це питання може вивести вас на великі штрафи або навіть на скоєння перелюбства для відзначення невірної прапорця. Якщо ви відповідаєте `ні` і потім виявляєтеся, що здійснили операції з криптовалютою протягом року, те, що ви однозначно відповіли `ні` на це нове питання (під загрозою кривди) може бути використано проти вас.

Ми це вивчили з закордонними банківськими рахунками. В цьому контексті Дільниця податків Департаменту юстиції успішно довела, що просте невідмічення прапорця, що стосується звітування про зовнішній актив, є per-se свідомим проступком. Свідомі проступки несуть більші штрафи та збільшеної загрозу кримінального розслідування. Відділ кримінального розслідування ІРС зустрівся з податковими органами інших країн для обміну даних та стратегій здійснення контролю за потенційним ухиленням від оподаткування криптовалют.

Це може вказувати на те, що безпечна гра - позначити «так», чи не так? Та якщо ви не знаєте, чи можете ви відверто сказати, що саме ви здійснили операції? Якщо ви дієте для своєї компанії, не особисто? Чи, менш формально, якщо у вас є свого роду „повноваження підпису“ над криптовалютою, що належить вашим непрофесійним батькам чи іншим родичам? Таким чином, ви можете допомогти їм управляти їхньою криптовалютою.

Якщо ви продадите криптовалюту для батьків за їхнім запитом та/або для їхнього користування, ви маєте відповісти «так» чи «ні» на це питання? У всіх випадках, чи маєте ви додати пояснювальну заяву до декларації, пояснюючи вашу зв`язок із віртуальною валютою? Ймовірно, не існує ідеальних відповідей на ці питання. ІРС заявив, що у вас є фінансовий інтерес у цифровому активі, якщо ви є власником запису цифрового активу або маєте власність у рахунку, що містить один чи декілька цифрових активів, включаючи права та обов`язки здобуття фінансового інтересу, або у вас є гаманець, що містить цифрові активи.

Але корисно ІРС також сказав, що наступні дії чи транзакції в 2023 році, в принципі, не вимагають від вас позначати «Так»: Утримування цифрового активу в гаманці чи рахунку; Передача цифрового активу з одного гаманця чи рахунку, яким ви володієте або контролюєте, в інший гаманець чи рахунок, яким ви володієте або контролюєте; Придбання цифрових активів за допомогою долара США чи інших реальних валют, включаючи через використання електронних платформ, таких як PayPal та Venmo.

ІРС каже не залишати питання без відповіді; відповісти `так` чи `ні`. Додаткова інформація щодо криптовалютних транзакцій знаходиться на веб-сторінці ЧаПи ІРС. Те, що очевидно, як відповісти `ні`, якщо правда є `так`, є великою помилкою. Пропустити поля цілком може бути не так погано, але це також не є добре. Якщо правда - це `так`, сказати це, і не забувайте розкривати і повідомляти свій дохід, прибутки, збитки та інше. Можливо, саме це є сенсом питання, як наочне нагадування.

Якщо це заставляє вас помітити, що ви забули вказати свої криптовалютні прибутки в минулі роки, розгляньте можливість внесення змін, щоб виправити це. Не чекайте, коли ІРС вас знайде, навіть якщо ви не отримали одне з цих 10 000 примоніторених ІРС листів щодо криптовалюти. П`ять років тому ІРС відправив листи до 10 000 криптовалютних платників податків, і навіть якщо ви не отримали один з цих 10 000 листів від ІРС, ви, можливо, захочете розкласти свої минулі податкові декларації і розглянути можливість внесення змін у ваші податки.

Критика SEC щодо термінології криптовалютної безпеки
Критика SEC щодо термінології криптовалютної безпеки
Coinbase та Ripple критикують термін криптовалютна безпека SEC. Їхні юристи вбачають нечіткість і недоліки у підході до регулювання. Головні посадовці сумніваються у відповідності терміну законодавству США. SEC стикається з критикою від різних сторін. 🤔🔒
Переглянути
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Samourai та Tornado Cash у центрі судового скандалу. Ставиться питання про контроль над коштами користувачів. Рішення суду визначить майбутнє Samourai. ⚖️🔒 #криптоновини
Переглянути
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC звинуватили засновників Rari Capital у недобросовісній поведінці, включаючи недостатню інформацію для інвесторів та незареєстровану діяльність брокера. Співзасновники узгодили покарання. SEC активно контролює криптовалютний ринок, зокрема Ethereum. 🔍🚫 #крипто #SEC #RariCapital
Переглянути
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмен Том Еммер підтримує чіткі правила SEC для цифрових активів. Він критикує невизначеність та обмеження Генслера, закликаючи до сприяння інноваціям. Важливість оздушок у децентралізації та розкритті потенціалу блокчейну. 🚀🔒
Переглянути