Прогнози економістів Goldman Sachs щодо зниження процентних ставок ФРС

Прогнози економістів Goldman Sachs щодо зниження процентних ставок ФРС

Головний економіст Goldman Sachs: Не здивуємося, якщо у цьому році не буде жодних знижень ставок

Головний економіст Goldman Sachs Джен Хатціус заявив, що він залишається впевненим у планах Федеральної резервної системи здійснити три зниження процентних ставок цього року, незважаючи на останні коментарі інших представників Феду.

У п`ятницю в інтерв`ю CNBC Хатціус висловив свою оптимістичну думку про американську економіку, передбачаючи зростання до практично 3% в 2024 році. Він вважає, що таке потужне зростання може відбуватися паралельно зі сповільненням інфляції, передбачаючи, що базовий індекс цін на особисті витрати спаде до 2,4% до кінця року і 2% у 2025 році.

Особливо варто відзначити, що президент ФРБ Міннеаполіса Ніл Кашкарі недавно підняв питання можливості відсутності знижень ставок в 2024 році, якщо інфляція залишиться стійко високою, а центральний банк продовжить `бачити, як інфляція рухатиметься в бік`, тоді я, звісно, очікую деякі знижки ставок на основі того, що сказав голова Пауелл та інші представники Феду. Це більше невизначено. Таймінг цього, звичайно, буде залежати від найближчих даних, від реакцій функцій Феду, проте за нашими передбаченнями я був би дуже здивований, якщо цього року не відбулися б знижки ставок. Досить здивований.

Федеральний резерв утримав ставки на поточному рівні від 5,25% до 5,5% на останньому засіданні, що відповідало очікуванням аналітиків.

Хоча центральний банк сигналізував про свою наміреність здійснити три зниження ставок цього року, очікування ринку змінилися, і трейдери бачать практично впевнену можливість сталих ставок у травні і лише 60% ймовірність знижки у червні, що відображає більш обережний погляд порівняно з попередніми тижнями.

Як повідомляло CryptoGlobe, відомий економіст Доктор Нуріель Рубіні, який є головою і генеральним директором Roubini Macro Associates, надав диференційовану перспективу щодо глобального економічного прогнозу, зосереджуючись на очікуваннях ставок, геополітичних ризиках і результатам американської економіки.

Рубіні попередив, що Федеральний резерв може припинити зниження або підвищення ставок через інфляцію, спричинену геополітичними подіями.

Ілюстрація через Unsplash.

Спеціальний звіт: Реакція ринків на рішення Феду
Спеціальний звіт: Реакція ринків на рішення Феду
Банк Японії залишив ставки на одному рівні, інфляція зросла, BoJ береже ставки через високу волатильність ринку. Фед ставить ставки, ринки реагують позитивно, Bitcoin немов бавовно. 🏦📈🪙
Переглянути
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути