Токенізація та CBDCs вплинуть на ВВП Гонконгу

Токенізація та CBDCs вплинуть на ВВП Гонконгу

Токенізація, CBDCs готуються збільшити ВВП Гонконгу на 20,4 мільярдів доларів: дослідження

Експерти прогнозують, що в наступні роки ВВП Гонконгу значно зросте, підтриманий токенізацією та потенційним перемиканням на цифрові валюти центральних банків (CBDCs).

Прогнози приходять після завершення недавної пілотної програми e-HKD, що охоплює тріо Boston Consulting Group (BCG), Гонконгський телеком та ZA Bank щодо токенізації реальних активів. Дослідження, яке досліджує можливість токенізації нерухомості та інших активів, демонструє потенціал у покращенні цифрової економіки Спеціального адміністративного регіону (САР).

У своїй презентації BCG припустила, що поєднання цифрових активів призведе до значного зростання ВВП регіону. Прогнози BCG ураховували стейблкоїни, токенізація депозитів, токенізацію реальних активів та надходження е-HKD для формулювання гіпотези.

BCG оцінює зростання у розмірі HK$160 мільярдів (US$20,5 мільярда) додатково до економіки Гонконгу до 2032 року, повторюючи схожі прогнози інших учасників. Прогнозоване зростання на 0,5% не є жорсткою цифрою, зазначає BCG, що кілька факторів може завадити їхнім прогнозам, зокрема відсутність необхідної інфраструктури для підтримки токенізації в найближчий час.

Крім інфраструктури, BCG вказує на те, що адміністратори Гонконгу будуть зобов`язані продемонструвати ретельну регуляторну підтримку для цифрових валют та ініціатив з токенізації.

Звіт BCG гіпотезує, що декілька сфер неминуче спричинять зростання місцевої економіки, починаючи з розблокування ліквідності в активах. Токенізація, особливо в нерухомості, може надати до $29 трильйонів активів.

Інші потенційні напрями для зростання включають розподіл грошей, повномасштабну підтримку для ініціатив Web3 та дослідження міжнародних транзакцій для стимулювання економічного зростання.

Гонконг рухається вперед із своїми планами CBDC, завершуючи першу фазу пілотного проекту e-HKD. В даний момент центральний банк готується до другої фази досліджень, які ретельно вивчають програмованість, атомний розрахунок та токенізацію.

Хоча CBDC досягли високого рівня з проектом Ensemble, Гонконг зазначив перемоги зі стейблкоїнами та токенізованими депозитами завдяки міцному правознавству та інноваційнім експериментам.

Спроба Гонконгу токенізувати нерухомість

Пілот BCG включав використання технології блокчейн для токенізації нерухомості та гіпотетичного e-HKD для розрахунків. Учасники повинні були виконати певні умови за допомогою функцій програмованості перед витрачанням e-HKD з транзакціями, які проводилися як у ланцюжку, так і поза ланцюжком.

Токенізація та розрахунки ґрунтувалися на публічному розподіленому блоці Polygon, тоді як кредитні оцінки проводились поза ланцюгом.

Однак BCG вказала, що декілька проблем можуть ускладнити процес токенізації реальних активів. В ході пілота було відзначено купу правових питань, починаючи від необхідності, щоб токен був безвідсотковим інструментом відповідно до існуючого законодавства, та головного клопоту реєструвати кожну транзакцію у вивідному лісовому реєстрі.

Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Фед розглядає зниження процентної ставки, дискусія колишніх посадовців розбурхала ринок. Очікується зниження на 25 базисних пунктів, але думки поділені. Волатильність на ринку збільшується, S&P 500 росте. Інші аналітики бачать можливість нових рекордів. 📉📈🔥
Переглянути