Криптовалютна плутанина в Таїланді: відмова у запуску біткоїн-ETF

Криптовалютна плутанина в Таїланді: відмова у запуску біткоїн-ETF

`Crypto

У Таїланді виникла криптовалютна плутанина: Комісія з цінних паперів і бірж не планує допустити запуск біткоін-ETF.

Навіть у тих країнах, які вважаються `крипто-дружніми`, не всюди дозволяють торгувати на біржах біткоін-ETF. Така несправедливість стосується і Таїланду, де фінансові регулятори не готові дозволити торгівлю такими продуктами.

За даними Bangkok Post, 17 січня Комісія з цінних паперів і бірж Таїланду (SEC) повідомила, що не планує дозволяти асет-менеджментовим компаніям запуск біткоін-ETF на місцевих біржах.

Це рішення прийнято менше ніж через тиждень після історичного запуску біткоін-ETF в США. В результаті його затвердження таїландські брокерські компанії закликали місцевих інвесторів вкладати гроші в американські біткоін-ETF непосредственно.

Але у Комісії з цінних паперів і бірж думка була інша: вона закликала тайських інвесторів торгувати на місцевих біржах та через брокерські компанії. Орган фінансового регулювання заявив:

`Комісія з цінних паперів і бірж уважно слідкує за цими подіями, але у нас немає політики, яка дозволяє створювати біткоін-ETF на території Таїланду наразі.`

SEC зазначила, що `цінні папери можуть надавати послуги роздрібним клієнтам для інвестицій у зарубіжні продукти, але вони повинні мати ті ж характеристики, що й продукти, що можуть надаватися для продажу в Таїланді`.

Однак, якщо біткоін-ETF не дозволені у Таїланді, їх не можна торгувати на місцевих платформах. Крім того, Комісія бажає `спостерігати за розвитком подій` після, як мінімум шість місяців готувалася до запуску в США.

У країні зараз працюють дев`ять ліцензованих операторів обміну цифровими активами, які надають послуги торгівлі криптовалютами.

Аналітики заявляють, що за перші три дні у США оборудкувалося набагато понад 10 млрд доларів на спотових біткоін-ETF, що свідчить про значний попит на ці продукти.

Біржа Binance також вже запустила свою довгоочікувану платформу у Таїланді в партнерстві з Gulf Innova.

Проте, велика кількість іноземців, які проживають у Таїланді, не матимуть змоги користуватися новою Binance TH-платформою.

Реєстрація та процедури KYC (Know Your Customer - підтвердження особистості) вимагають наявності таїландського національного ідентифікаційного номеру (NDID).

Більше того, уряд Таїланду не видає іноземцям, які проживають в країні, ці номери. Крім того, служба підтримки клієнтів Binance TH підтвердила BeInCrypto:

`Перевіривши із командою, маю сумніви, що наразі підтримується іноземний таїландський посвідчення особи.`

У Західних ЗМІ Таїланд часто називають `крипто-дружним` країною, але вона насправді далека від цього.

У вересні новообрана уряд Таїланду оголосив, що з 2024 року буде здійснювати оподаткування заробітку за кордоном від криптоторгівлі.

З метою дотримання принципів проекту Trust, BeInCrypto зобов`язується надавати об`єктивну та прозору інформацію. Ця стаття має на меті надати точну та своєчасну інформацію. Однак, читачам рекомендується самостійно перевіряти дані та проконсультуватися з фахівцем перед прийняттям рішень на підставі цього вмісту.

Будь ласка, зверніть увагу, що наші Умови та положення, Політика конфіденційності та Заяви були оновлені.

Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Фед розглядає зниження процентної ставки, дискусія колишніх посадовців розбурхала ринок. Очікується зниження на 25 базисних пунктів, але думки поділені. Волатильність на ринку збільшується, S&P 500 росте. Інші аналітики бачать можливість нових рекордів. 📉📈🔥
Переглянути