Штучний інтелект та криптовалюта у майбутньому фінансів

Штучний інтелект та криптовалюта у майбутньому фінансів

Як штучний інтелект та криптовалюта впливають на майбутнє фінансів

За останні три роки криптосфера пройшла великі зміни. Паралельно з підтримкою за допомогою стимулюючих пакетів у 2021 році, венчурні капіталістичні (VC) фонди інвестували $33 мільярди у крипто та блокчейн стартапи.

У наступному році резервна система Федеральних Резервів спровокувала ланцюг банкрутств криптовалют зі своєю циклічною підйомною процентною ставкою, розпочинаючи зі злому Terra (LUNA) та завершуючи зі злому схеми Фонду ФТХ.

Обіцянка DeFi втратила свій блиск, що не допоможе крадіжки понад $3 мільярдів у взломах DeFi у 2023 році. Триваючий рост біткоіну показує відсутність довіри до альткойнов, оскільки так звана Сезон Альткойнів ще не проявилася.

У червні 2023 року голова стратегічних партнерств `Блекрок`, Джозеф Шалом, зауважив, що інституційна адаптація DeFi `ще дуже, дуже, дуже далеко`. Однак є аргументи, які свідчать, що новий наратив штучної інтелекту може поєднатися з технологією блокчейн та її застосуваннями.

Вивчаючи уроки попереднього циклу, яка виглядатиме ця AI-криптосфера? Покладаючи основи AI з Композицією Криптовалют

Оцінюючи минуле, можна сказати, що `DeFi` був поглинений компаніями поверх токенізованих шарів, таких як Celsius Network або BlockFi, зводячи DeFi до CeFi. Ці компанії успішно провели адаптацію криптовалют, але воно викачали саме слово `крипто`.

Оновлений DeFi v2 повинен далі зосереджуватися на відмінному користувацькому досвіді, який не спонукає до вимог централізованим компаніям зробити це так. Найважливіше, безпеку DeFi потрібно зміцнити. Найбільш перспективним рішенням у цьому напрямку є нуль-знання Ethereum Virtual Machine - zkEVM.

Абстрагуючи ланцюжкові транзакції за допомогою нуль-знання доказів (ZKPs), zkEVM збільшує продуктивність мережі та зменшує витрати на газ. Крім того, zkEVM спрощує користувацький досвід, сприяючи альтернативним токеновим платежам за витрати на газ. Іншими словами, аналогічні рішення zkEVM відкривають шлях до масштабованості, потрібної для застосувань AI.

Застосунки AI включають в себе високі обсяги даних, що робить це потенційну перешкоду для блокчейн мереж. Проходячи цю перепону, Polygon zkEVM допомагає створювати AI-арт від генератора зображень Midjourney. У цьому процесі результати можуть бути токенізовані як NFTs з низькими витратами.

Поглиблюючи углублені умови інших видів, криптосфера положила основу для AI з композицією та безперешкодним доступом. Це створює автономну та ефективну інфраструктуру для фінансових ринків. Так як кожну частину ринкової дії можна розкласти на розумні контракти, композиція приносить інновації по всіх трьох шарах композиції: морфологічний - елементи взаємодіють між протоколами DeFi, створюючи нові мета-функції. Атомний - здатність кожного розумного контракту функціонувати самостійно або відповідно до розумних контрактів інших протоколів. Синтаксичний - здатність протоколів спілкуватися на підставі стандартизованих протоколів.

На практиці це означає побудову Лего DeFi-цеглин. Наприклад, Compound (COMP) дозволяє користувачам постачати ліквідність до пулі розумних контрактів. Це один з революційних стовпчиків DeFi, оскільки користувачам більше не потрібен дозвіл когось, щоб позичати або брати в позику. З допомогою розумних контрактів, що діють як пулі ліквідності, позичальники можуть скористатися ними, надаючи заставу.

Постачальники ліквідності отримують cТокени в обмін на відсотки. Якщо подаваний токен - USDC, то приносний буде cUSDC. Однак ці токени можуть бути інтегровані в усі протоколи сумісні зі стандартом ERC-20.

Іншими словами, композиція відкриває можливості для множини вибуттів, щоб жоден розумний контракт не залишався бездіяльним. Проблема в тому, як ефективно вирішувати це зростання складності? Саме тут AI входить в гру. Підсилюючи ефективність з AI

Думаючи про штучний інтелект (AI), основна функція, яка приходить на думку, це суперлюдська обробка. Фінансові ринки вже давно стали занадто складними для людських розумів. Замість цього люди стали робити ставку на прогностичні алгоритми, автоматизацію та персоналізацію.

У TradFi це, як правило, перекладається на робо-консультантів, які пропонують користувачам їхні потреби та ризики. Робо-консультант в свою чергу створює профіль для управління портфелем користувача. У сфері композиції блокчейнів такі AI алгоритми можуть отримати більшу гнучкість для перекачування доходів.

Аналізуючи умови ринку в реальному часі та машинне навчання, AI агенти ідеально підходять для оптимізації постачання ліквідності та навіть запобігання DeFi взяткам з коштів шляхом координації між платформами DeFi та обмеженням розміру транзакцій.

Напрогнозовано, що ринок агентів штучного інтелекту зросте до $110.42 мільярдів до 2032 року з $6.03 мільярдів у 2023 році. Це представляє складнорічний темп росту (CAGR) 43.80%.

В остаточному підсумку ми можемо побачити екосистему AI агентів, які взаємодіють з протоколами DeFi та іншими службами, які скористаються автоматизацією в реальному часі рішень. Це може розширитися до AI агентів, які допомагають автономним електрокаром або навіть допомагають проводити складні операції з хірургічних втручань та догляду за пацієнтами. Педіатричний хірург Др. Даніель Уолш в Медичному коледжі Університету Кентуккі у Лексінгтоні сказав:

“Пацієнт, який прокидається о 1:00 вранці через 2 дні після хірургічної операції, може звернутися до чат-бота з запитанням: „У мене є такий симптом, це нормально?“”

У медичній діагностиці компанія з Массачусетсу Lantheus Holdings (LNTH) вже впровадила своєго помічника з зображеннями AI PYLARIFY для виявлення раку простати. З AI-криптопроектами, такими як Fetch.AI, багато подібних послуг може бути токенізовано повністю.

На майбутнє: виклики та можливості

Перед інтеграцією AI блокчейн платформи стикаються з тією самою проблемою - інституційною адаптацією. Чи мають шанс менші протоколи проникнути на головний потік, чи це залишається за інститутами?

DeFi може стати приміщенням для токенізованих фінансових ринків, але великі гравці ймовірно сприйматимуть додатковою довіру загальному глядачеві.

Наприклад, мережа Canton, яка підтримується Великими Банками та Великими Технологіями, може замінити менших гравців DeFi. В кінцевому підсумку, зручність переказів на банк до кінця дня може безперешкодно інтегруватися в блокчейн мережі. Це особливо важливо, оскільки Microsoft працює над розвитком продуктів штучного інтелекту, подаючи енергію Кантона, найкращим продуктам.

У той же час багато користувачів б вибрали залишатися всередині відкритих екосистем, рухаючись у напрямку усвідомлення цінності фондів AI і криптовалюти. Більше того, криптопротоколи не обов`язково мають бути безпосередньо спрямовані на розгортання AI агента. Наприклад, The Graph (GRT) може використовуватися для AI додатків як послуга індексування даних блокчейну.

На підставі цих передбачень, цей “Google блокчейнів” отримав 103% зростання починаючи з року. Один з найбільш перспективних криптопроектів, що допомагають AI, це Injective Protocol (INJ). Оскільки “впроваджує” алгоритми AI в вищезгадані дії DeFi на ринка

VET: Хвиля 3 - Шлях до $2
VET: Хвиля 3 - Шлях до $2
VET може рухатися до $2, якщо утвориться імпульсна хвиля 3. Інвесторам варто уважно спостерігати за цим токеном. Час хвилі 3 може бути вирішальним! 📈 #Vechain #імпульснахвиля
Переглянути
Ціна CRO набирає імпульсу: готові бики взяти контроль?
Ціна CRO набирає імпульсу: готові бики взяти контроль?
CRO набуває імпульсу, бичачий ринок підтримує підйом ціни. Технічні показники вказують на бичачі сигнали. Чи досягне CRO рівня $0,1000? 🚀📈 #CRO #криптовалюта
Переглянути
Криптопортфель OpenAI o1 для криптовалютної хвилі 2024 року
Криптопортфель OpenAI o1 для криптовалютної хвилі 2024 року
📰 OpenAI o1 розкриває ідеальний криптопортфель на 2024 рік, з фокусом на альткойни та нішеві сектори. Рекомендується вкладати у Cosmos, Algorand, DeFi проекти та NFT-токени. Розподіл активів - ключ до успіху. #криптовалюти 🚀
Переглянути
Прогноз ціни XRP під час Ripple Swell та апеляції SEC: стрибок на 3.4% відбувся
Прогноз ціни XRP під час Ripple Swell та апеляції SEC: стрибок на 3.4% відбувся
Курс XRP зріс на 3.4% відновлюючи $0.6. Відомості про участь Камали Харріс у дебатах з Трампом також впливають. Інвестори очікують позитивного ефекту на Ripple Swell. 📈🚀
Переглянути